Sisäilman epäpuhtaudet

Puhdas sisäilma kotiin13.05.2014 11:12

Meillä on 2008 rakennetussa rivitalossa asunto ja olemme tuskailleet huonon sisäilman kanssa. On tehty mittauksia ja tutkimuksia ja otettu näytettä. Laskeumanäyte oli minaraalikuitua ja sen määrä oli 3 viikon laskumassa 1,1 kun jonkun ohjearvon mukaan laskeuma saisi olla 2 viikon laskeumassa 0,2. Minulle on alkanut tulemaan astman oireita ja muutenkin meillä on nyt viimeisen vuoden aikana sairasteltu paljon. Puhallusvillat otettiin pois yläpohjasta n. 3 viikkoa sitten ja kas...sisäilma parani ja vaimoni nänän tukkoisuus sekä aivastelu loppui viikon päästä tuotsta kun villat imettiin pois. Näkyvää reikää ei ole löytynyt höyrysulusta. Onko kenelläkään vastaavasta kokemusta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
pekka13.05.2014 17:48

Asumme 2010 valmistuneessa paritalossa ja meillä myös jotenkin huono sisäilma. Aloin epäillä meilläkin puhallusvillaa syypääksi.

Oliko teillä ongelmana asunnon nopea pölynkertyminen tasoille? Meillä jokatoinen päivä pitäisi imuroida kun pölyä kertyy niin nopeasti. Edellisessä asunnossa oli samat tavarat ja ei ollut tällaista ongelmaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Rami26.05.2014 16:43

Asunto valmistunut 2011. Tuo tasoille laskeutuva pöly on samanlainen kuin Pekalla. Katon rajassa olevat tulevan ilman suuttimet värjäävät katon kuukaudessa harmaaksi. Rouvalla diaksonoitu astma vuosia sitten. Viimeaikoina tilanne pahentunut hänellä mukoplasman hoidon yhteydessä antibiootista huolimatta räkätauti eikun pahenee. Huomennna aamusta soitto isännöitsiälle ja mittaukset tilaukseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jope28.05.2014 10:06

Puhdas sisäilma kotiin

mitä villaa teillä siellä vintillä oli?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna20.07.2014 13:57

Sisäilma-asioista löytyy hyvää tietoa osoitteesta http://www.hengitysliitto.fi/fi/hengitysilma/sisailma tai soittamalla sisäilmaneuvontaan http://www.allergia.fi/palvelut/allergianeuvonta/ .

Olen astmaatikko ja saan oireita todella helposti sisäilmassa olevasta pölystä. Hankin robottipölynimurin, jossa on Hepa- suodatin ja huoneissa olevan pölyn määrä on vähentynyt huomattavasti. Sen huomaa käytännössä siitä, että tv ruudussa ei ole enää samalla tavalla pölyä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta