Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako jokin jäsenyydessä? Katso useimmin kysytyt kysymykset alta tai ota yhteyttä jasenet@allergia.fi.

Mihin yhdistykseen liityn, kun minulla on sekä allergiaa että atooppinen iho? Tai jos minulla on useita ihosairauksia?

Liity henkilöjäseneksi yhdistykseen, jonka koet itsellesi sopivimmaksi. Onko jokin sairaus erityisen merkittävä arjessasi? Haluatko osallistua paikallistoimintaan? Voit liittyä toiseen yhdistykseen rinnakkaisjäseneksi, jolloin pääset mukaan myös heidän toimintaansa.

Yhdistysten yhteystiedot saat täältä

Mistä jäsenyyden hinta koostuu?

Maksamastasi jäsenmaksusta puolet palautetaan yhdistyksellesi, joka järjestää jäsenmaksutuotoilla toimintaa jäsenilleen. Toinen puoli jäsenmaksusta käytetään jäsenlehden sisällöntuottamiseen, lehden painatukseen ja postitukseen sekä keskitetyn jäsenrekisterin ylläpitoon ja muihin jäsenrekisterin tuottamiin jäsenpalveluihin.

Mikä on rinnakkaisjäsenyys? Miten liityn rinnakkaisjäseneksi?

Rinnakkaisjäseneksi voit liittyä toiseen jäsenyhdistykseemme silloin, kun kuulut jo johonkin toiseen yhdistykseemme. Tällöin saat tietoa ja voit osallistua molempien yhdistysten toimintaan. Saat kuitenkin vain yhden jäsenlehden.

Rinnakkaisjäseneksi pystyt liittymään joko täyttämällä liittymislomakkeen nettisivuillamme, ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jasenet@allergia.fi tai puhelimitse 040 721 4988.

Miten toimin, jos muutan toiseen osoitteeseen?

Ilmoita uusi osoitteesi päivittämällä jäsentietosi täällä, sähköpostitse osoitteeseen jasenet@allergia.fi tai puhelimitse 040 721 4988. Voit samalla ilmoittaa jäsenyyden siirtämisestä lähimpään yhdistykseen.

Miksi rinnakkaisjäsenyydestä pitää maksaa 10 €?

Jäsenyhdistyksemme ovat itsenäisiä toimijoita. Jäsenmaksulla katetaan yhdistysten toiminnan kuluja, kuten jäsenkirjeitä, jäseniltoja, muuta yhdistyksen toimintaa. Rinnakkaisjäsenen maksusta suurin osa palautuu yhdistyksen toimintaan.

Mistä jäsenkortin saa?

Mobiilijäsenkortti löytyy älypuhelinten sovelluskaupasta nimellä "Allergia-, iho- ja astmaliitto". Mobiilijäsenkortista löydät omien tietojesi lisäksi näppärästi muun muassa oman jäsenyhdistyksesi yhteystiedot, tapahtumat, uutiset ja jäsenedut. Mobiilijäsenkortin voit tilata heti kun olet saanut Tervetuloa jäseneksi -kirjeen sähköpostiisi.
Paperisen jäsenkortin toimitamme mikäli tiedossamme ei ole sähköpostiosoitetta sekä vuosittain ensimmäisen Allergia, iho & astma -lehden mukana.

Mistä saan tietoa oman jäsenyhdistykseni toiminnasta?

Jäsenyhdistykset kertovat toiminnastaan erilaisilla tavoilla. Yleisiä tapoja tiedottaa toiminnasta on lähettää jäsenille sähköpostia tai kertoa tapahtumista yhdistyksen Facebook-sivuilla. Monet yhdistykset lähettävät kaksi kertaa vuodessa jäsentiedotteen, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista ja muusta toiminnasta.

Suurimmalla osalla yhdistyksistä on käytössä omat nettisivut, joita kannattaa käydä lukemassa.

Voinko osallistua jäsenyydelläni myös muiden jäsenyhdistysten toimintaan?

Osallistuminen toisen yhdistyksen toimintaan pitää aina varmistaa järjestävältä yhdistykseltä. Sinulla on myös mahdollisuus liittyä rinnakkaisjäseneksi toiseen haluamaasi yhdistykseen, jolloin saat osallistua kahden yhdistyksen tapahtumiin ja toimintaan.

Miten voin lopettaa jäsenyyden?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, jos jäsenlaskun jättää maksamatta. Jäsenyyden päättämisestä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen jasenet@allergia.fi tai puhelimitse 040 721 4988.

Sivua päivitetty: 29.8.2022