Mitä tietoa etsit?
Yhdistysten liikuntatoiminta

Yhdistysten liikuntatoiminta

Jokainen Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistys järjestää vertais- ja liikuntatoimintaa omalla tavallaan. Monipuolinen ja aktiivinen liikuntatoiminta tuo yhdistysten toimintaa lisää jäseniä ja auttaa lisäämään jäsenistön terveyttä ja hyvinvointia.

Liikuntatoiminta on osa Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistysten vertais- ja virkistystoimintaa. Sairaus ei ole este liikunnalle, vaan se on mm. tärkeä osa astman omahoitomuoto. Liikunnalla on paljon terveyshyötyjä. Se mm. vaikuttaa positiivisesti hengityselimistöön, immuunijärjestelmään, lihaskuntoon, unenlaatuun ja henkiseen hyvinvointiin. Liikuntatoiminnan avulla yhdistyksellä on mahdollisuus tarjota lisäarvoa jäsenyydelle sekä aktivoida toimintaan mukaan uusia jäseniä.

Jokainen jäsenyhdistys toteuttaa liikuntatoimintaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Yhdistysten liikuntatoiminta voi olla esimerkiksi säännöllisesti kokoontuvia liikuntaryhmiä, satunnaisia liikuntaretkiä tai -tapahtumia, tiedotusta liikuntaaiheista, alennuslippuja paikallisille urheilutoimijoille ja uimahalleihin tai monenlaista yhteistyötä kunnan ja muiden yhdistysten kanssa. Yhdistysten liikuntatapahtumista löytyy lisätietoa liiton tapahtumakalenterista ja jokaisen yhdistyksen omilta sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Parhaiten liikuntatoiminnan toteuttaminen onnistuu, jos yhdistyksellä on nimetty oma liikuntavastaava. Liikuntavastaava koordinoi liikuntatoimintaa ja toimii yhdistyksen yhteyshenkilönä liittoon päin. Liikuntavastaava voi myös itse järjestää liikuntatoimintaa yhdistyksessä. Liikuntavastaavan apuna toimii monenlaisia vapaaehtoisia, esimerkiksi liikuttajia, jotka järjestävät paikallisia liikuntakohtaamisia.

Tälle sivustolle kootaan vinkkejä ja ideoita sekä paljon tietoa yhdistyksen liikuntatoiminnan kehittämiseksi. Käytä materiaalia hyväksesi ja ole osaltasi lisäämässä liikettä ja hyvinvointia yhdistykseesi.

Haluatko saada lisää vinkkejä liikuntatoiminnan järjestämiseen? Tilaa liikunnan uutiskirje: paula.lehtomaki@allergia.fi.

Sivua päivitetty: 18.6.2020