Liikuntavideoita

Liikuntavideoita

Tältä sivulta löydät linkkejä kaikille soveltuviin liikuntavideoihin, Kokeile taukojumppaa tai hae vinkkejä lihaskuntotreeniin ulkokuntosalilla.

Vinkkivideoita liikuntaan

Helppo alkulämmittely

Alkulämmittely valmistaa kehoa tulevaa liikuntasuoritusta varten. Riittävän pitkä alkulämmittelu käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistön, lämmittää kudokset ja aktivoi tulevassa harjoituksessa tarvittavat lihakset . Tässä helppo alkulämmittely, joka sopii kaikille treenin aluksi!

Lisää liikkuvuutta ylävartaloon

Videolta löytyy liikkeitä hartiarenkaan ja ylävartalon liikkuvuuden lisäämiseksi. Helpot liikkeet voit tehdä sisällä tai luonnossa. Varaa itsellesi keppi, harjan varsi tai hiihtosauva harjoittelutuokiota varten.

Lihaskuntojumppaa ulkokuntosalilla

Tästä hyvä perustreeni aloittelevalle liikkujalle tai miksei enemmänkin liikkuvalle. Voit tehdä treenin missä tahansa, esimerkiksi ulkona tai kotona.

Metsäjumppa

Metsä tarjoaa oivan paikan lihaskuntoharjoitteluun. Videolta saat vinkkejä helppoihin lihaskuntoliikkeisiin luonnossa.

Ylävartalon taukojumppa

Ylävartalon taukojumppa on hyväksi kaikille. Astmaatikolle se on erityisen hyödyllistä, koska hyvä ryhti helpottaa hengitystä. Näillä liikkeillä voit kehittää rintarangan liikkuvuuttasi ja kohentaa ryhtiäsi.

Keppijumppa

Keppijumpan avulla saat vetreytettyä vartaloa ja tauotettua työpäivää. Tässä helppo taukojumppa, joka sopii virkistykseksi vaikka keskelle päivää.

Tasapainojumppa

Haasta tasapainosi ja kehitä koordinaatiotasi kevyen tasapainojumpan tahtiin.

Kehon herättelyjumppa

Taukoliikunta auttaa jaksamaan ja pitää mielen virkeänä. Kokeile kehon herättelyjumppaa taukoliikuntana tai vaikka alkulämmittelynä.
 

Hyvä olon jumpat

Hyvän olon jumpat on toteutettu livelähetyksinä Facebookissa. Jumpat sopivat kaikille ja ovat kestoltaan noin 30 minuuttia.

Astmaatikon hengitys ja vetreytys

Rintakehän liikkuvuus ja hengitysharjoitukset tekevät hyvää kaikille, mutta sopivat erityisesti astmaatikoille. Helpot harjoitteet voit tehdä joko seisten tai istuen.

Lihaskuntoa käsipainoilla

Sarjan ensimmäisessä osassa treenataan lihaskuntoa käsipainoilla. Jumppa sopii kaikille - välineeksi tarvitset käsipainot tai esimerkiksi täytetyt vesipullot.

Helppo kotijooga

Toisessa osassa vuorossa on helppo kotijooga. Tarvitset vain mukavat joustavat vaatteet ja jumppamaton, niin olet valmis vetreyttämään kehoa ja rentouttamaan mieltä.

Kuminauhajumppa 

Kuminauha antaa vastuksen ja tehostaa treeniä. Tarvitset pitkän kuminauhan, mutta voit tehdä liikkeet myös ilman sitä. Jumpan voit tehdä missä vain, myös ulkona, ja se sopii kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta.

Liikkuvuutta ja tasapainoa 

Tällä viikolla harjoitellaan liikkuvuutta ja tasapainoa. Et tarvitse mitään välineitä. 

Kehonhuoltoa - FasciaMethodilla, fasciamethod2

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämää kehonhuoltoa ja liikkuvuusharjoittelua.

Tasapainojumppa

Voit jumpata ilman kenkiä ja sukkia ja ottaa lähelle esim selkänojallinen tuolin josta saat tarvittaessa otettua tukea.

Niveljumppa

Vetreytetään kehon eri niveliä.

Niska-hartiajumppa

Lisää liikettä yläkroppaan niska-hartiajumpan avulla.

Pallohieronta

Pallohieronta tehdään suurimmaksi osaksi lattialla, mutta osa liikkeistä voidaan tehdä myös seisten esim seinää vasten. Mukaan jumppaan tarvitset jumppamaton tai muun alustan ja jonkinlaisen pienen pallon.

Keppijumppa

Tarvitset jonkinlaisen jumppakepin esim harjanvarren, mutta jos sellaista ei löydy, jumppa onnistuu myös esimerkiksi jumppakuminauhan, kaulaliinan tai vyön avulla.

Sivua päivitetty: 8.2.2022