Mitä tietoa etsit?
Liikuntavideoita

Liikuntavideoita

Tältä sivulta löydät linkkejä kaikille soveltuviin liikuntavideoihin, Kokeile taukojumppaa tai hae vinkkejä lihaskuntotreeniin ulkokuntosalilla.

Vinkkivideoita liikuntaan

Helppo alkulämmittely

Alkulämmittely valmistaa kehoa tulevaa liikuntasuoritusta varten. Riittävän pitkä alkulämmittelu käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistön, lämmittää kudokset ja aktivoi tulevassa harjoituksessa tarvittavat lihakset . Tässä helppo alkulämmittely, joka sopii kaikille treenin aluksi!

Lihaskuntojumppaa ulkokuntosalilla

Tästä hyvä perustreeni aloittelevalle liikkujalle tai miksei enemmänkin liikkuvalle. Voit tehdä treenin missä tahansa, esimerkiksi ulkona tai kotona.

Ylävartalon taukojumppa

Ylävartalon taukojumppa on hyväksi kaikille. Astmaatikolle se on erityisen hyödyllistä, koska hyvä ryhti helpottaa hengitystä. Näillä liikkeillä voit kehittää rintarangan liikkuvuuttasi ja kohentaa ryhtiäsi.

Keppijumppa

Keppijumpan avulla saat vetreytettyä vartaloa ja tauotettua työpäivää. Tässä helppo taukojumppa, joka sopii virkistykseksi vaikka keskelle päivää.

Tasapainojumppa

Haasta tasapainosi ja kehitä koordinaatiotasi kevyen tasapainojumpan tahtiin.

Kehon herättelyjumppa

Taukoliikunta auttaa jaksamaan ja pitää mielen virkeänä. Kokeile kehon herättelyjumppaa taukoliikuntana tai vaikka alkulämmittelynä.
 

Hyvä olon jumpat - Facebook-live

Hyvän olon jumpat on toteutettu livelähetyksinä Facebookissa. Videoiden katsominen vaatii kirjautumisen Facebookiin. Jumpat sopivat kaikille ja ovat kestoltaan noin 30 minuuttia.

Lihaskuntoa käsipainoilla

Sarjan ensimmäisessä osassa treenataan lihaskuntoa käsipainoilla. Jumppa sopii kaikille - välineeksi tarvitset käsipainot tai esimerkiksi täytetyt vesipullot.

Helppo kotijooga

Toisessa osassa vuorossa on helppo kotijooga. Tarvitset vain mukavat joustavat vaatteet ja jumppamaton, niin olet valmis vetreyttämään kehoa ja rentouttamaan mieltä.

Kuminauhajumppa 

Kuminauha antaa vastuksen ja tehostaa treeniä. Tarvitset pitkän kuminauhan, mutta voit tehdä liikkeet myös ilman sitä. Jumpan voit tehdä missä vain, myös ulkona, ja se sopii kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta.

Liikkuvuutta ja tasapainoa 

Tällä viikolla harjoitellaan liikkuvuutta ja tasapainoa. Et tarvitse mitään välineitä. 
 

Muiden tuottamia videoita

Videoaineistoja löytyy myös muiden toimijoiden toteuttamana. Niitä kannattaa hyödyntää.

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma on tuottanut monipuolisen kattauksen liikuntavideoita. YouTubesta löytyy ohjeet mm. metsäjumppaan ja porraskuntopiiriin sekä tasapaino- ja lihasvoimaharjoitteluun. KKI: jumppavideoita

Selkäkanavalle on koottu videoita ja ohjelta selän ja niskan vetreyttämiseksi. Voit myös tilata itsellesi maksuttoman taukojumppamuistutuksen. Selkäkanava: jumppaohjeita ja -videoita

Monipuolinen kattaus erilaisia taukovideoita löytyy Voimisteluliiton YouTube-kanavalta. Voimisteluliitto: jumppavideoita 

Välillä on hyvä rentoutua ja hoitaa mielenhyvinvointia. Oivan harjoitukset kehittävät mielen ja kehon hyvinvoinnin taitoja sekä auttavat kohti itselle tärkeitä asioita elämässä. Oiva: kuunneltavia tietoinen läsnäolo - ja rentoutusharjoituksia 

Sivua päivitetty: 18.6.2020