Luontovideoita

Luontovideoita

Tältä sivustolta löydät Allergia-, iho- ja astmaliiton sekä Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin videoita luontoon, luontotoimintaan ja ihmisten hyvinvointiin liittyen.

Ihminen ja luonto: Miksi siitepöly aiheuttaa oireita liki miljoonalle suomalaiselle?

Ihminen ja luonto -videosarjan ensimmäinen jakso leijuu siitepölyssä. Allergologian emeritusprofessori Tari Haahtela kertaa, miten siitepölyallergian oireet erottaa vaikkapa flunssan oireista, miten oirekausi etenee keväästä syksyyn ja miksi toukokuun alku on yleensä pahinta aikaa.

Katso video liiton Youtube-kanavalta

 

Ihminen ja luonto: Luonnonlukutaitoa tarvitaan!

Ihminen ja luonto -videosarjan toisessa jaksossa puhutaan suomalaisten luontolukutaidosta ja -taidottomuudestakin. Luontoon liittyvissä uutisissa esiin nousevat usein vaarat ja riskit, mutta maailmalla paljon liikkuneen toimittaja-kirjailija Kimmo Ohtosen mukaan luonto on tuskin missään muualla niin turvallista kuin Suomessa.

Katso video liiton Youtube-kanavalta

 

Ihminen ja Luonto: Mitä monimuotoisuus on?

Ihminen ja luonto -videosarjan kolmannessa osassa toimittaja-kirjailija Juha Kauppinen avaa monimuotoisuuden käsitettä ja sen tasoja – ja paljastaa samalla, miksi maailma on niin pullollaan erilaisia lajeja. Puhumme ekosysteemeistä, evoluutiosta ja ihmisen pitkästä historiasta muun elonkirjon kanssa.

Katso video liiton Youtube-kanavalta

 

Ihminen ja Luonto: Ihminen ja terveys

Ihminen ja luonto -videosarjan viimeisessä jaksossa teemme Ylen toimittaja Minna Pyykön kotitantereilla Lauttasaaressa ”ihmisenmittaisia” toimia lähiluonnon monimuotoisuuden hyväksi: asennamme linnunpöntön, virittelemme ötökkähotellin ja poistamme vieraskasviksi luokitellun rikkapalsamin. ”Jos ilmastonmuutos tuntuukin liian isolta ongelmalta yhdelle ihmiselle, niin monimuotoisuuden hyväksi voi itse kukin tehdä monenlaista”, Pyykkö muistuttaa.

Katso video liiton Youtube-kanavalta

 

Pelasta pörriäinen, rakenna hyönteishotelli!

Luonnon monimuotoisuus on hyvinvoinnin perusta. Pörriäisten elinoloja voi helpottaa rakentamalla yksinkertaisen hyönteishotellin. Ensimmäisellä videolla näytetään hyönteishotellin rakentamista ja jälkimmäisellä videolla, miten asukkaat ottivat vuosi sitten rakennetun hotellin vastaan.

Katso video hyönteishotellin rakentamisesta Facebook Watchista

Katso video hyönteishotellin asukkaista liiton Youtube-kanavalta

 

Terveyttä luontotalkoista

Luonto vaikuttaa terveyteemme - enemmän kuin yleensä ajatellaan! Luontotalkoot ovat oiva tapa lisätä luontokosketusta ja saada terveysvaikutuksia.

Katso video vieraslajitalkoista liiton Youtube-kanavalta

Katso video niittytalkoista liiton Youtube-kanavalta

 

Hortoilun salat

Millaisia villiyrttejä voi syödä? Biologi, tutkija Kimmo Saarinen johdattaa villiyrtteilyn eli horttailun maailmaan!

Katso video liiton Youtube-kanavalta

Sivua päivitetty: 20.9.2022