Tule vapaaehtoiseksi

Tule vapaaehtoiseksi

Tule vapaaehtoiseksi! Vapaaehtoisuus järjestössä on mahdollisuus auttaa ja vaikuttaa. Vapaaehtoistoiminta antaa voimaa!

Jokainen meistä voi edistää allergia-, astma- ja ihoasioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä neuvolaan oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, vaikka vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä. 

Voit toimia vapaapaaehtoisena yhdistyksessä monissa tehtävissä, tutustu niihin täällä tai liitossa somelähettiläänä, vertaistreffien vetäjänä tai kokemustoimijana. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tämän sivun lomakkeella.

Vapaaehtoisena keräät itsellesi arvokasta kokemusta ja koet antoisaa yhdessä tekemistä, ja samalla autat muita. Opit myös monia käytännön taitoja. Otamme vapaaehtoiset huomioon muun muassa järjestämällä koulutuksia sekä kasvotusten että verkossa (katso Tapahtumakalenterista tulevia koulutuksia). Laadukkaat koulutukset ovat hyödyksi myös yhdistystoiminnan ulkopuolella. Vapaaehtoistoiminnalla on tutkitusti elämänlaatua kohentava merkitys.

Vapaaehtoistoiminta on yleishyödyllistä toimintaa, joka on usein organisoitu esimerkiksi järjestön tai muun vastaavan tahon kautta. Vapaaehtoistoiminnassa yhdistyy yhteisöllisyys ja auttamisen halu. Vapaaehtoistoiminta on väylä myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Vapaaehtoinen toimii omalla vapaa-ajallaan eikä hänelle makseta toiminnasta rahallista korvausta.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Katso yhdistysten aktiivien kokemuksia vapaaehtoisuudesta

Sivua päivitetty: 9.4.2021