Mitä tietoa etsit?
Tietoa meistä

Tietoa meistä

Olemme valtakunnallinen potilas- ja terveysjärjestö. Edistämme allergisten, astmaatikkojen ja erilaisia, myös harvinaisia ihotauteja sairastavien sekä heidän läheistensä elämänlaatua ja yhteiskunnallisia oikeuksia.

Toimimme potilas- ja edunvalvontajärjestönä. Valvomme jäseniemme ja sairastavien yhteiskunnallisia oikeuksia, jaamme ajankohtaista tietoa sairauksien ehkäisemiseksi sekä hoidon ja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Toimimme turvallisen elinympäristön, luontoyhteyden ja terveellisten elintapojen puolestapuhujana. Allergialiitto perustettiin Helsingissä vuonna 1969.

Liiton uuden strategian 2021 - 2025 visiona on ihmisten arjen sujuvuuden edistäminen sekä aktiivisena ja näkyvänä yhteiskunnallisena vaikuttajana toimiminen. 

Keitä olemme?

Liitossa on 49 jäsenyhdistystä, joista 33 allergia- ja astmayhdistystä, 8 atopiayhdistystä ja 8 harvinaisia sairauksia ja vaikeita palovammoja edustavia yhdistyksiä. 

Liiton palveluksessa työskentelee joukko eri alojen ammattilaisia järjestöasiantuntijoista tutkijoihin ja terveydenhuollon ammattilaisista viestinnän osaajiin. Ota rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten! Autamme mielellämme myös median edustajia allergoihin, astmaan ja ihosairauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Tutustu myös liittohallitukseen.
 

Toimintakertomus

Lataa liiton viimeisin toimintakertomus.

Liiton kuvapankki toteutettu yhteistyössä Studiokoo / Satu Karmavalon kanssa.

Sivua päivitetty: 11.8.2021