Luontoterveyden osaamiskeskus

Luontoterveyden osaamiskeskus

Luontoterveyden osaamiskeskus on Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikkö. Perustamme on vuonna 1983 aloittaneessa Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutissa, joka tuotti tutkimuksia ja julkaisuja luonto- ja ympäristöterveyteen liittyen.

Olemme luontoterveyden asiantuntija

Luontoterveydellä tarkoitetaan luonnon lukuisia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiimme ja terveyteemme.

Keräämme ja tuotamme uutta tietoa luontoterveydestä. Välitämme tietoa monikanavaisesti ja tarjoamme asiantuntijapalveluita luennoille, koulutuksiin ja luontotapahtumiin. Teemme Kaakkois-Suomen siitepölyseurantaa ja hanketoimintamme on aktiivista. Verkostoidumme eri alojen asiantuntijoiden kanssa, haemme yhteistyökumppanuuksia ja kehitämme merkkijärjestelmää. Vastaamme liiton Kansallisesta luontoterveysohjelmasta.

Toimintamme pohjana on luontoterveyden tutkitun tiedon ja käytännön kokemusten asiantuntijuus, soveltava tutkimus sekä yhteistyö.

Edistämme luontoterveyttä

Tavoitteenamme on parantaa ihmisten luontoyhteyttä ja torjua luontokatoa niin ihmisissä kuin luonnossa. Syvennämme eri toimijoiden ymmärrystä luontoon liittyvistä terveysvaikutuksista. Haemme yhteistyössä muiden asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa ratkaisuja ihmisen ja luonnon toisiinsa kytkeytyneen hyvinvoinnin turvaamiseen.

Lue lisää

Ajankohtaista

28.8.2023 Pujon kukintakausi oli siitepölymäärältään keskinkertainen, kertoo pujokauden kooste

14.8.2023 Heinien kukintakausi oli vuosituhannen heikoimpia, kertoo heinäkauden kooste

5.6.2023 Koivun kukintakausi oli hyvin runsaspölyinen, kertoo koivukauden kooste

2.5.2023 Allergiakausi alkoi lepän siitepölymäärältään maltillisella kukinnalla, kertoo leppäkauden kooste

15.5.2021  Allergiaohjelman yhteenveto on jo luettavissa The Journal of Allergy and Clinical Immunology -sarjan verkkosivuilta. Artikkelin tiivistelmää tiivistäen: "The Finnish proactive and real-world intervention markedly reduced the public health burden of allergic disorders." Ohjelma oli menestys.

26.3.2021  Allergian ja astman kustannukset ovat laskussa, paljastuu Lääkärilehdessä tänään julkaistusta uudesta laskelmastamme.

Sivua päivitetty: 19.12.2023