Vertaistuki

Vertaistuki

Vertaistoiminta on vapaaehtoista, voimaannuttavaa ja luottamuksellista. Sitä, että kerrankin joku ymmärtää eikä kyseenalaista. Se on rinnalla kulkemista, apua arkisiin ongelmiin, ja tunne siitä että en ole sairauteni kanssa yksin.

Vertaistoimija on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustettu vapaaehtoinen, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta. Vertaistoimijat ovat arjen asiantuntijoita – eivät terveydenhuollon asiantuntijoita. Henkilökohtaista terveydenhuollon ammattilaisten antamaa neuvontaa saat allergia- ja astmayhdistyksen tai liiton neuvonnasta.

Vertaistoimintaa on monenlaista. Jäsenyhdistyksemme järjestävät vertaistapaamisia, vertaisryhmiä, whatsapp-ryhmiä, erilaisia toimintaryhmiä – niiden kaikkien ytimenä on mahdollisuus tavata toisia saman kokeneita. Katso tapahtumia ja liity jäseneksi, niin kuulet varmimmin mitä kaikkea onkaan tulossa.

Lisätietoja vertaistoimijoista ja vertaisryhmistä saat jäsenyhdistyksistämme.

Järjestämme Allergia-, iho- ja astmaliiton ja jäsenyhdistysten vertaistoimijoille koulutusta.

Vertaistukea verkossa

Facebookista löytyy lukuisia allergioihin, astmaan ja ihosairauksiin liittyviä suljettuja ryhmiä, joissa pääset vaihtamaan ajatuksia toisten kanssa. Osa ryhmistä on liiton työntekijöiden ylläpitämiä, osa toimii täysin vapaaehtoisten ylläpitäjien voimin. Ryhmät ovat suljettuja, eli keskusteluja pääsevät lukemaan vain muut ryhmän jäsenet. 

Vertaistreffit 

Tule tunniksi vaihtamaan kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat ymmärtää sinua puolesta lauseesta! Vertaistreffit ovat matalan kynnyksen pop-up tapaamisia, joissa keskustellaan valitusta teemasta mukavalla porukalla - saman pöydän ääressä tai verkossa. Lue lisää ja tule mukaan vertaistreffeille!

Sivua päivitetty: 13.4.2023