Vertaistuki

Vertaistuki

Kaipaatko vertaistukea astmaan, atooppiseen ihottumaan, allergioihin, harvinaisiin ihosairauksiin tai palovammoihin liittyen? Hyödynnä meidän vertaistuki! Siinä kerrankin joku ymmärtää eikä kyseenalaista. Se on rinnalla kulkemista, apua arkisiin ongelmiin, ja tunne siitä että en ole sairauteni kanssa yksin.

Tapahtumissa tapaa vertaisia

Löydä sinulle mieluisin tapa vertaistukeen. Jäsenyhdistyksemme järjestävät vertaistapaamisia, vertaisryhmiä, whatsapp-ryhmiä, erilaisia toimintaryhmiä – niiden kaikkien ytimenä on mahdollisuus tavata toisia saman kokeneita. Katso tapahtumia ja liity jäseneksi, niin kuulet varmimmin mitä kaikkea onkaan tulossa.

Meillä on vertaistoimijoita, jotka ovat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin varustetuja vapaaehtoisia, jolla on omakohtaista kokemusta sairaudesta. Vertaistoimijat ovat arjen asiantuntijoita – eivät terveydenhuollon asiantuntijoita. Henkilökohtaista terveydenhuollon ammattilaisten antamaa neuvontaa saat allergia- ja astmayhdistyksen tai liiton neuvonnasta.

Lisätietoja vertaistoimijoista ja vertaisryhmistä saat jäsenyhdistyksistämme.

Järjestämme Allergia-, iho- ja astmaliiton ja jäsenyhdistysten vertaistoimijoille koulutusta.

Vertaistukea verkossa

Facebookista löytyy lukuisia allergioihin, astmaan ja ihosairauksiin liittyviä suljettuja ryhmiä, joissa pääset vaihtamaan ajatuksia toisten kanssa. Osa ryhmistä on liiton työntekijöiden ylläpitämiä, osa toimii täysin vapaaehtoisten ylläpitäjien voimin. Ryhmät ovat suljettuja, eli keskusteluja pääsevät lukemaan vain muut ryhmän jäsenet. 

Vertaistreffit 

Tule tunniksi vaihtamaan kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat ymmärtää sinua puolesta lauseesta! Vertaistreffit ovat matalan kynnyksen pop-up tapaamisia, joissa keskustellaan valitusta teemasta mukavalla porukalla - saman pöydän ääressä tai verkossa. Lue lisää ja tule mukaan vertaistreffeille!

Vertaistukea kursseilta

Hae mukaan kursseille, joissa jaetaan tietoa, vaihdetaan kokemuksia, saadaan vertaistukea ja virkistytään. Kursseilla on tietopainotteista ohjelmaa sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Kursseilla tapaa muita allergiaa, astmaa tai ihon sairautta sairastavia. Kursseja on aikuisille sekä perheille, sekä kasvotusten kurssikeskuksissa että verkossa. Lue lisää kursseista www.allergia.fi/kurssit.

Sivua päivitetty: 5.12.2023