Jäsentarinoita

Millaista on olla jäsenenä Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistyksessä? Lue kolme tarinaa!

Jäsenenä pääsen allergiakokkauskursseille

Olin pitkään harkinnut Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen toimintaan mukaan lähtemistä. Muutama vuosi sitten etsin tietoa allergia.fi-sivustolta ja otin vielä yhteyttä yhdistyksen neuvontaan. Suorastaan harmitti, etten ollut tajunnut aiemmin tutustua monipuoliseen toimintaan.

Syksyn tarjonta on jälleen kerran runsas ja monipuolinen! Itse löysin heti ruoka-allergiatoiminnan puolelta muutaman itseäni kiinnostavan verkkoluennon. Elokuussa teemana oli ruoka-ainesiedätyshoito ja lokakuussa järjestettävässä Ruoka-allergiaillassa puhutaan aikuisten ruoka-allergioista ja kahvilassa käymisen haasteista. Kaikille avoimille verkkoluennoille on kätevää osallistua mistä vaan.

Kiinnostavia asiantuntijoita ja tärkeitä aiheita on tarjolla myös yhdistyksen toimistolla järjestettävissä kokoontumisissa. Yhdessä illassa keskustellaan pitkäaikaissairaan mielen hyvinvoinnista ja toisessa tarjolla on hätäensiapukoulutus.

Yhdistys järjestää myös monenlaisia kokkauskursseja. Näiltä Ilona Mähösen kursseilta saa aina toimivien ohjeiden ohella kotiin viemisiksi tukun ahaa-elämyksiä. Lokakuiselle leipäkurssille ilmoittauduin ensi tilassa.

Yhdistys käynnisteli keväällä aikuisille ruoka-allergikoille suunnattua vertaistoimintaa. Tapaamiset jatkuvat syksyllä. Olen itse tapaamisissa mukana vertaisena. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki, joita aihe koskettaa! Tapaamisissa kukaan ei utele diagnooseja tai vaikeusasteita, vaan jokainen voi tulla sellaisena kuin on.

Tiina, Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistys

Hemmotteluilta kutsuu minua jäsenenä

Päädyin Eteläisen Suomen Atopiayhdistyksen toimintaan ystäväni kautta. Yhdistys järjestää monipuolista toimintaa kaikenikäisille. Tarjolla on ollut muun muassa viininmaisteluiltoja, erilaisia hemmottelu- ja kauneudenhoitotapahtumia, teatterireissuja, kylpylämatkoja Tallinnaan ja paljon erilaisia liikunnallisia perhejuttuja.

Tänäkin syksynä on tulossa hyvä setti tapahtumia, ja aion osallistua lähestulkoon kaikkeen, mikä kalenteriin sopii. Luvassa on esimerkiksi joogatunti, teatteriretki ja hemmotteluilta. Elokuussa järjestin meille Lintsi-päivän, johon sisältyi hattarakoulu ja tietenkin laitteissa hurjastelua. Halusimme järjestää koko perheelle soveltuvan hyvän mielen tapahtuman, sillä atopia ei kosketa pelkästään itse sairastavaa.

Toiminnassa on haluttu keskittyä yhdessä tekemiseen, ei sairaudessa vellomiseen. Pienen porukan tapahtumissa on helppo tutustua uusiin ihmisiin. Toimintaan kannattaa ehdottomasti tulla mukaan, sillä tapahtumissa on tarjolla vertaistukea. Tekemisen lomassa syntyy aina hyviä keskusteluja ja muilta voi saada vinkkejä sairauden kanssa elämiseen. Allergioita, uusia ihmisiä tai ihon kuntoa on turha jännittää. Tässä porukassa sinua ymmärretään.

Yhdistys myös tarjoaa tapahtumia edulliseen jäsenhintaan, joten osallistumalla saa myös taloudellista hyötyä ja vastiketta jäsenmaksulle.
Tekijöitä tarvitaan ja toivonkin uusien ihmisten lähtevän rohkeasti mukaan ideoimaan ja toteuttamaan uusia tapahtumia. Toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin, joten toiminta on juuri sen näköistä kuin tekijänsä.

Reeta, Eteläisen Suomen Atopiayhdistys

Jäsenenä syksyn kohokohta on ruskaretki Rukalle 

”Olen sairastanut alopecian universalis-muotoa koko ikäni. Vanhemmiten olen ollut avoimempi asian kanssa, ja reilut kaksi vuotta sitten liityin Pohjois-Suomen Alopecia- ja vitiligoyhdistyksen jäseneksi. 
 
Olen ollut mukana monenlaisissa tapahtumissa. Kampaamotapaamisessa saimme meikkausvinkkejä, kokeilimme uusia peruukkimalleja ja nautimme pienestä tarjoilusta. Saunalauttaristeily taas oli niin upea kokemus, että päätin osallistun jatkossa niin moneen tapahtumaan kuin mahdollista. 
 
Tulevan syksyn kohokohta on ruskaretki Rukalle, mihin osallistun jo kolmannen kerran. Majoitumme Rukajärven rannalla olevaan mökkiin, ulkoilemme, saunomme ja syömme hyvin. Rukan retkellä on myös aina joku huikea aktiviteetti, kuten koskenlaskua, koskikelluntaa tai vaijeriliuku Rukan päältä. 
 
Tapahtumat ovat jo sinällään mieltä ylentäviä, mutta toki parasta on ollut vertaistuki. Yhdistyksen tapahtumissa on mukana monen ikäisiä ihmisiä ja jokaisella on erilainen sairaushistoria ja selviytymistarina. Ilmapiiri on aina yhtä avoin ja lämmin ja jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. 
Suosittelen ehdottomasti yhdistyksen toimintaan liittymistä. Yhdistys ottaa mielellään myös tapahtumatoiveita jäseniltä.

Marita, Pohjois-Suomen Alopecia- ja vitiligoyhdistys

 

Katso tulevia tapahtumia www.allergia.fi/tapahtumat

Sivua päivitetty: 6.10.2023