Luontoterveyden johtokunta

Luontoterveyden johtokunta

Eri yhteiskunnan alojen asiantuntijoista koostuva maakunnallinen Luontoterveyden johtokunta on keskeinen kumppani toiminnan sisällön ja toteutuksen suunnittelussa.

Johtokunta

Allergia-, iho- ja astmaliiton hallituksen nimittämän Luontoterveyden johtokunnan puheenjohtajana toimii toiminnanjohtaja ja metsätalousyrittäjä Ari Berg ja varapuheenjohtajana Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen. Muita jäseniä ovat Etelä-Karjalan liiton ympäristöasiantuntija Laura Blomqvist, tutkija Virpi Junttila, tietotekniikan insinööri (AMK) Suvi Rautsiala, metsänhoitaja Seppo Repo, käännösalan yrittäjä Helena Roiha, maanviljelijä Antti Rämä ja Eksoten kehitysjohtaja Merja Tepponen. Johtokunnan kokouksiin osallistuu kunniapuheenjohtaja Ilpo Hakula. Johtokunnan kokousten esittelijänä ja sihteerinä toimii Allergia-, iho- ja astmaliiton toiminnanjohtaja tai liiton toimihenkilö.

Luontoterveyden johtokunta oli vuoden 2023 lopulle nimeltään Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin johtokunta. Vuonna 2024 jäsenet ovat samat mutta johtokunnan nimi vaihtuu.

Liittohallitus nimitti emeritusprofessori Tari Haahtelan instituutin johtokunnan kunniapuheenjohtajaksi 9.9.2016 alkaen. Tari Haahtela oli yksi instituutin perustajista ja toimi sen johtokunnan ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 1989-1999. Myös 2000-luvulla Haahtela on ollut vahva taustavaikuttaja ja mukana instituutin toiminnassa erityisesti Kansallisen allergiaohjelman kautta.

Sivua päivitetty: 19.12.2023