Allergiatunnus

Allergiatunnus on tärkeä osa Allergia- ja Astmaliitto ry:n edunvalvontaa, ja sen tarkoituksena on varmistaa markkinoille allergianäkökulman sisältäviä tuotteita ja palveluita, jotka soveltuvat  herkkäihoisille sekä allergiaa ja astmaa sairastaville.

Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tunnus kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita.

Kodinkoneissa Allergiatunnus kertoo ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää kodeissa ja yritystiloissa sisäilman epäpuhtauksien määrää.

Allergiatunnus auttaa valitsemaan tuotteita, jotka eivät yleisesti ärsytä, herkistä ihoa tai aiheuta hengitystieoireita. Tuotteet ovat aina hajusteettomia ja ne soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön. Allergiatunnuksella merkityt tuotteet soveltuvat  niin perheen pienimmille kuin nuorille, aikuisille, naisille, miehille ja vanhuksille.

Uutiset-osiossa on tuoreimmat tiedotusluonteiset asiat, jotka liittyvät Allergiatunnukseen, sen harhaanjohtavaan käyttöön tai informaatiota tuotteiden mainonnasta yms.