Allergiatunnus ®

Allergiatunnus® on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Allergiatunnustuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Kodinkoneissa tunnus kertoo ominaisuuksista, joiden avulla voidaan vähentää sisäilman epäpuhtauksien määrää. Jokainen Allergiatunnuksen saanut tuote täyttää tarkat tuoteryhmäkohtaiset vaatimuskriteerit.

Allergiatunnus on osa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n tärkeää edunvalvontaa, ja sen tarkoituksena on varmistaa markkinoille tuotteita ja palveluita, jotka soveltuvat  allergiasta, erilaisista herkkyyksistä ja ihosairauksista sekä astmasta oirehtiville. Tunnus auttaa valitsemaan tuotteita, joiden materiaalit ja valmistusaineet eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai erilaisia allergia-, astma- tai hengitystieoireita.

Allergiatunnusta on myönnetty vuodesta 1996 lähtien ja on nykyään noin 800:lla tuotteella.

1.2.2018

Allergiatunnus -logo on päivittynyt siten, että aikaisemman "yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa" -tekstin asemasta siinä on nyt teksti "yhteistyössä allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa". Tunnus voi esiintyä tuotepakkauksissa, -mainoksissa tms. joistakin seuraavista kolmesta kielestä suomi, ruotsi tai englanti.