Allergiatunnus ®

ALLERGIATUNNUS-SIVUT UUDISTUVAT HELMIKUUSSA 2020 - TUOTESIVUILLA ON PÄIVITYSKATKOJA.

Allergiatunnus® on osa Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n edunvalvontaa, jonka kautta vaikutetaan teollisuuteen ja varmistetaan markkinoille tuotteita ja palveluita, joiden materiaalit ja käytetyt aineet eivät yleisesti ärsytä tai herkistä ihoa, aiheuta tuoksuherkkyysoireita tai muita allergia- tai astmareaktioita.

Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tuotteet eivät sisällä hajusteita, tuoksuja, eteerisiä öljyjä eikä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai niiden pitoisuuksia. Tuotteissa ei ole mykerökukkien ainesosia. Kodinkoneissa ja rakennus-, remointointi- ja sisustusalaan liittyvissä asioissa tunnus on osoitus siitä, että niiden avulla voidaan vaikuttaa sisäilman laatuun.

Allergiatunnus auttaa tekemään ostopäätöksiä tuotevalintojen edessä. Tuotteiden sisältämiä materiaaleja, kemikaaleja, päästötietoja tai teknisiä tietoja ei ole kovin helposti saatavilla. Ärsytysoireita voivat aiheuttaa niin kemikaalit, hajusteet, kumi, nikkeli, säilöntäaineet, rakennus-, remontti- ja sisustusmateriaalien päästöt, formaldehydi kuin kontaminaatioriskin muodostavat ruoka-aineet.