outo oireilu

epätietoinen09.01.2018 18:57

Olen asunut kuusi vuotta kerrostaloasunnossani ja nyt viimeiset pari kuukautta minulla on ollut outoja oireita. Nenän tukkoisuutta, päänsärkyä, korvien lukkiutumista ja välillä lievästi sairas olo. Talossamme tehtiin kesällä julkisivuremontti, joka valmistui syksyllä. Mietinkin, että liittyisikö oireiluni jotenkin siihen. Onko mahdollista, että remontissa on käytetty materiaaleja, jotka aiheuttaisi oireita? Olen myös huomannut että oireeni helpottavat kun on pakkasta. Osaisiko kukaan sanoa mistä voisi johtua? En usko että meillä homettakaan on, koska en ole oireillut aiemmin. Asumme kemian tehtaan vieressä, mutta en usko että se vaikuttaa tähän. Allergioita minulla ei ole, enkä muutenkaan yleensä reagoi kovin herkästi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minni14.03.2018 13:52

Seuraan keskustelua (jota toivottavasti syntyy :))

Itselläni täysin samat oireet nyt vuoden, muutin vuosi sitten nykyiseen kerrotaloasuntoon, ja alan epäillä jotain asunnosta johtuvaa syytä. Oireilu tosiaan pahenee, mitä enemmän vietän aikaa kotona ( etätyö) Poskiohtelot laajennettu tammikuussa, ja heti kun kortisonikuuri lakkaa niin oireet pahenevat. Ulkona ja muualla olon aikana oireet helpottavat. Olen jo kaikki sisäkasvit hävittänyt viime kesänä, mutta mitä tehdä nyt... Hometta en epäilisi, mutta jotain laminaattiliimaa tms. Onko olemassa jotaiin laboratoriokokeita millä näitä mahdollisia (kemikaaliyliherkkyyksiäkö?) tekijöitä voisi alkaa etsimään? En viitsisi mattoja ja huonekaluja varmuuden vuoksi hävittää, jos syy olisinkin vaikka lattiassa tai muissa rakenteissa. Talo rakennetty 98.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Heidi26.10.2018 15:35

Onko teillä selvinnyt mistä voisi olla kyse. Itselläni samantyyppistä oireilua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia23.11.2018 12:15

Olen asunut vuokra-asunnossani nyt 4 vuotta.Täällä oli tehty pintaremontti ja kalusteet/kodinkoneet uusittu.Varmaan muutaman kuukauden asumisen jälkeen iski ensimmäinen paha korvatulehdus.Sitten alkoi tulla ihottumaa kasvoihin ja muualle päänalueelle,käset kutisi..Nyt syksyllä oireet menivät ihan mahdottomiksi,ihottuma paheni ,silmät on turvonneet ja rähmii,korvat tulehtuneet,poskiontelot myös,huimausta,heikotusta ja vaikka mitä..Olen pyytänyt huoltoyhtiötä käymään,muttei kukaan vastaa edes sähköpostiini.Onneksi nyt pakkasten tultua,tuntuu,että oireet hieman helpottaa..Epätietoisuus siitä,mistä tämä johtuu on raskas.Verikokeet oli puhtat ja lääkäri sitä mieltä,että voi johtua sisäilmasta/homeesta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja23.05.2019 12:11

ootte vaan vegaaneja tai vastaavia homoja

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja27.06.2019 18:00

Kuulostaa oireet lattiamateriaalin ja betonin "käymistuotteista". Myös homemikrobit mahdollisia.

Vinkki kaikille, muuttakaa pois nopeasti, mikäli mahdollista. Mikäli ei, niin nopeasti vaan lattiamateriaalit vaihtoon. Taloyhtiön huoltoukkoja odotellessa ehtii sairastumaan vakavasti.

Itsellä astma, copd, kaikkien poskionteloiden tulehdus, keliakia..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja30.06.2019 18:15

AI niin, aloittajalle myös, että voi olla että ilmanvaihto repii nyt korvausilmaa jostain ikkunan ja seinän liitoksesta. Onko asunnosta koneellinen poisto? Jos on, niin huolehdi korvausilman saannista esim. karmiventiilillä tai tekemällä ikkunasta lämpöä talteenottavan tuloilmaikkunan esim. dirair.

Jos taas tulo-poisto ilmanvaihto, niin sen säätäminen, voi olla liian alipaineinen. Uusien ohjeiden mukaan säädetään tasapainoon tai hyvin niukasti alipaineiseksi.

Jos taas painovoimainen, niin sama kuin koneellisessa poistossa, korvausilman saanti turvattava.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta