Electrolux Z9124

Pölyt veks17.04.2014 11:24

Onkohan otsikon mukainen ilmaputsari hyvä ostos hillitsemään makkarissa leijuvien pölyjen määrään? Kyseinen huone on lasten huone, ja jostain syystä se huone on aina heti pölyssä. Suurin epäilys kohdistuu peittoihin. Mutta, ilmaputsaria oli aikomus hankkia, ja budjetti olisi maksimillaan 200e. Webhallenista sitten löytyisi tuollainen Electroluxin mustan värinen malli reilusti alle kahteen sataaan: http://www.webhallen.com/fi-fi/koti_ja_talous/98338-electrolux_luftrenare_z9124-svart&atcl=list:popular

Onko kokemusta tuosta verkkokaupasta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaisla17.04.2014 15:04

Olen ostanut tuon saman ilmanpuhdistimen, mutta valkoisena Electrolux Oxygen Z9122. Tuote on ollut tosi hyvä, maksoin siitä kolme vuotta sitten muistini mukaan 239 eur. Hepa-suodatin ja aktiivihiilisuodatin ovat olleet helppokäyttöisiä.

Meillä ilmanpuhdistin on olohuoneessa. Käytän sitä 'kovalla' kun olemme pois kotoa. Näistä laitteista lähtee aina meteliä ja hiljaisimmillaankin siitä kuuluu pieni ääni, joten en pitäisi yöaikaan päällä. Pölyä kertyy aina ja itse imuroin ahkerasti ja moppaan melko usein nopeasti kostealla lattiat, jotta pölymäärä pysyy pienenä. Ilmanpuhdistin ei korvaa perussiivousta.

Ostin itse ilmanpuhdistimeni suomalaisesta verkkokaupasta (allergiakauppa.fi). Katsoin äsken heidän sivuiltaan ja siellä ovat nyt uudet mallit Oxygen AllergyAid ja Oxygen Healthy Home.

Tuote on hyvä ja saat sen nyt tosi halvalla, koska ovat myymässä tuotetta loppuun. Mallit vaihtuvat.

Katsoin myös Allergia-apu.fi sivuilta ja siellä sanotaan myös, että tuote on loppu, uusi malli tulossa. http://www.allergia-apu.fi/store/ilmanpuhdistimet/muut-ilmanpuhdistimet/

Toivon vaan, että Electroluxin suodattimia saa jatkossakin, vaikka tuotetta ei enää valmistettaisikaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
No works11.05.2014 12:19

Mekin reilu vuosi sitten hankittiin sellainen laite. Ideana oli, että se vähentäisi sitä pölynmäärää mikä näkyy kalusteiden/laitteiden pinnoilla. Niinkuin vähän epäiltiin niin sitä pölyä ilmanputsari ei vähennä. Ihan yhtä paljon sitä näkyvää pölyä oli. Siitepölyistä(sitä vartenhan laite oikeasti oli) en osaa sanoa vähenikö sitä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
eipä ihme11.05.2014 19:07

Joo, ilmanpuhdistimen hankkiminen siivoamisen tai pölynimurin korvikkeeksi ei toimi. Usein tosiaankin kuulee kysymyksiä, joissa kysellään poistaako ilmanpuhdistin pölyt asunnosta, kun muuten "pitäisi imuroida niin usein" - ei se korvaa siivoamista, eikä sitä ole siihen tarkoitettukaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
06.06.2014 13:22

Moi! Hankin ko. laitteen alun perin siksi, että naapurista kantautui tupakansavua huoneistooni, mikä sai hengityksen vinkumaan ja oireet pahenemaan. Tämä vehje auttoi heti! Minulla on pieni yksiö, n. 30m2, ja aina kun savu alkaa haista, laitan koneen n. 10 minuutiksi päälle ja haju toden totta poistuu (ja oireet). Ainoa miinus on kova ääni silloin kun toimii turboteholla. Laitan yöksi hiljaiselle teholle, joka ei ole ainakaan minua häirionnyt. Suosittelen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Atti Ylänen22.08.2018 10:30

Eihän se ilmanpuhdistin ihmeisiin pysty. Se lähinnä puhdistaa ilmaa hajuista. Se ei pysty esim. imemään tupakansavua painavampia hiukkasia pinnoilta. Niihin käytä pölynimuria ja nihkeäpyyhintää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pieleen meni23.08.2018 20:41

Eihän se ilmanpuhdistin ihmeisiin pysty. Se lähinnä puhdistaa ilmaa hajuista. >>

Ilmanpuhdistin poistaa ilmasta pienhiukkasia. Siitepöly, huonepöly, hiilipöly ja muut sitä kokoa olevat partikkelit, jopa asbestipöly ja bakteeritkin suodattuvat hyvin. Kaasujen (=hajujen) poistoon ilmanpuhdistin ei ole parhaimmillaan.

Tämän takia useisiin ilmanpuhdistimiin saa lisäksi aktiivihiilisuodattimen, jonka tarkoitus on poistaa kaasumaisia epäpuhtauksia. Näiden teho vaihtelee täydestä nollasta ihan hyvään. Oleellista on muistaa myös, että aktiivihiilisuodatin menee helposti "täyteen". Sehän ei "suodata" mitään, vaan imee kaasuja itseensä. Vaihtoväleistä kannattaa pitää kiinni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja22.03.2019 05:52

Oxygen Z9124m pelkästään siitepölyjen poisto ykkössijalla, onko parempia vaihtoehtoja, hinta sais olla noin 200-250e

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta