suuteleminen ja allergia

allerginen31.03.2011 15:27

Elikkäs, olen 16-vuotias hyvin allerginen tyttö. (Mm. kaikki kotimaiset viljat, kananmuna yms ja paljon muut tuotteet) ovat kiellettyjen listalla. Siispä luontaisesti gluteenitonta ruokavalioa noudatan.

Olen miettinyt, että miten käy suutelu mahdollisen poikaystävän kanssa? Esim. jos poika olisi syönyt juuri jotain mille olen allerginen, pitäisikö hänen huuhdella suupielensä ennekuin voisi pusutella kanssani? Onko kellään allergisella kokemuksia tälläisesta? Tämä asia on mietityttäyt minua jo jonkun aikaa.

Toivoisin saavani jonkinlaisia vastauksia, kiitos. :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anja31.03.2011 15:28

Mulla myös hirveästi allergioita, varsinkin ruoka-ainepuolella ja olen jo todennut, että en voi näillä näkymin ikinä suudella kenenkään kanssa. Toisaalta ärsyttää maailman eniten, mutta en halua joutua kokemaan anafylaktista uudelleen vain suutelun takia. Onneksi pojissa löytyy sellaisia jotka oikeasti ymmärtävät asian ja tuo onkin tavallaan hyvä tapa jaoitella jyvät akanoista. Läheisyyttä ja hellyyttä pystyy onneksi osoittamaan muillakin keinoilla kuin suutelulla! =)

Ihanaa kuullu muuten, että muutkin pohtivat samoja asioita kuin itse!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allerginen31.03.2011 15:28

Kiitos vastauksesta! Ne on tarpeen ja tosiaan ihanaa kuulla myös itse että näköjään löytyy muitakin tälläisen "ongelman" omaavia kuin minä.

Mietiskelin nyt, että uskaltaakohan sitä itsekään ikinä sitten suudella ketään. Mutta tosiaan onneksi hellyyttä ja läheisyyttä voi muillakin keinoilla osoittaa. Se on sitten kyllä eriasia tuleeko löytämään ikinä sellaista poikaa joka tuon asian ymmärtäisi täysin. Varmasti sellaisiakin kuitenkin on olemassa kuten sanoit! :) Ja jos poikaystävä ei asiaa hyväksyisi, se tuskin sitten olis 'se oikea'.

Lisää vastauksia vois vielä laittaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allerginenipana31.03.2011 15:29

itesellä toisi paha allergia ... ja tulin itse siihen tulokseen että en voi suudella poikaystävääni, pienenä iskä antoi hyvänyön suukon ja siitä anafylaktinen.. olin silloin 10 , nyt 14 tietty pelkään miten poika suhtautuu, mut kyllä joku nörtti löydetään :---D

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kiira31.03.2011 15:29

Mulla sama juttu kuin edellisillä.

Miten sitten ajattelette sen, koska pojalle pitää kertoa tästä asiasta? Täräytättekö heti ekoilla treffeillä, että jos poika lopettaa homman heti siihen, niin ei ehdi ihastumaan tyypppiin enempää vai kuinka teette?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
allerginen31.03.2011 15:29

Itse kerroin pojalle kolmansien "treffien" jälkeen.

Selitin vain että "minua ei sitten välttämättä voi pussata ihan millon vain" ja kerroin miten asia on. Tilannetta helpotti myös se, että poika tiesi jo ennestään allergioistani. Ainakin tämä tapaus hyväksyi tuon asian, tosin sanoi, että sulattelemista siinä kyllä on.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
perhonen31.03.2011 15:29

Kyllä suuteleminen on silti mahdollista, vaikka allergioita kamalasti olisikin. Itselläni on myös paljon allergioita. Itselleni on tullut pienempänä poskelle pussaamisesta paha allergiareaktio, kun ko. henkilö oli syönyt juuri jotain, mikä ei itselleni sopinut. Pojalle voi tuottaa ongelmia hyväksyä asiaa, mutta ei sen pitäisi mikään este loputtomiin olla. Itse olen tavannut ainakin yhden pojan, jolla ei ollut minkäänlaista ongelmaa asian kanssa ja uskoisin näitä löytyvän enemmänkin. Tämä ko. poika jopa tajusi asian lähestulkoon sanomattakin ja oli pessyt hampaansa aina ensin, joten en saanut minkäänlaisia allergioireita. Toisaalta on tietenkin itse sanoa aina asiasta toiselle varmuuden vuoksi. Allergiat ovat tässäkin tapauksessa vaikea asia, mutta ei mikään mahdoton este :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nuppunen31.03.2011 15:30

Kaverillani on maitoprotskuallergia, mutta hänen tyttöystävänsä juo maitoa. Mitään ongelmaa ei ole, kunhan tyttöystävä vain muistaa olla pusuttelematta juuri maidonjuonnin jälkeen :) (ja saattaapa tuo harjata hampaansakin, en ole koskaan tullut kysyneeksi).

Jos se toinen sattuu olemaan maailman paras ja muutenkin ihanin ihminen ikinä, en usko, että kenellekään on ongelma harjata hampaat vaikka kahdesti ennen suukottelua!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Varmuuden vuoksi20.07.2017 23:34

Hei! Olen todella allerginen pähkinän syömiselle, eli hajusta tai koskemisesta ei tule mitään oireita. Mietin että voisiko olla mahdollista, jos poikaystävä pesee hampaat ennen suutelua niin minulle ei tulisi mitään?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta