Silmäluomet turvoksissa!

Mikä vaivaa?29.01.2012 19:13

Eli molempien silmien ympärykset on todella turvoksissa, olen ottanut antihistamiinia ja odotan jos se edes vähän auttaisi. Silmät itsessään ei ole arat tms joten en usko silmätulehdukseenkaan. Enkä ole syönyt mitään mikä voisi reaktion aiheuttaa, en ymmärrä mistä tämä johtuu. Enemmän on ylempi luomi turvoksissa mutta kyllä turvotusta näkyy jonkin verran myös alaluomella. Siis vähän niinkuin olisi itkenyt tosi kovasti.

Toisessa silmäluomessa alkoi näkyä turvotusta jo muutaman päivää sitten, nyt sitä on molemmissa silmissä. En ole meikannut muutamaan päivään joten en usko että meikistäkään voi johtua. En käytä mitään silmänympärysvoiteita, korkeinaan humektania kevyesti laitan jos alkaa iho hilseillä. Nyt tosin ei näy edes hilseilyä tms silmänympäryksissä, minulla on kyllä atooppinen iho. Mitään uusia lääkkeitäkään ei ole aloitettu lähiaikoina.

En kehtaisi tämännäköisenä lähteä julkisille paikoille, apua!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hh31.01.2012 06:56

Silmänympäryksiin ei suositella rasvoja laitettavaksi.

Minulla silmänympäryksien turvotusta aiheuttaa suola. Vältän suolan liiallista käyttöä, mutta muualla ruokaillessa suolaa ei voi itse säädellä.

Jos vaivasi jatkuu, ota yhteyttä lääkäriin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
teemu27.01.2013 11:57

Tuo sinun vaivasi on erittäin tuttu minulle vuosikymmenien takaa. Silmäluomet turposivat usein niin paljon että jopa haittasi näkemistä ja muutaman kerran oli niin että toinen silmä ei enää auennut lainkaan ja toisella näin vain kapean raon kautta kun piti päätä kallisti taaksepäin. Kyllä nämä oireet otti päähän ja hävetti kun kaverit näkivät ja ihmettely oli suurta. Kunpa olisi silloin ollut joku viisas joka olisi kertonut miten helposti siitä vaivasta pääsisi eroon. Tuo vaivasi eniten kesällä ja eniten alkukesällä ja myöskin kun kävi kylässä missä oli eläimiä. Kun vihdoin sain jatkuvan jokapäiväisen antihistamiini lääkityksen....niin silmäluomien turvotus loppui siihen. Myös jokseenkin jatkuva nenän tukkoisuus loppui siihen. Itse olen nyt käyttänyt antihistamiinia 33 vuotta eikä niistä ole jatkuvassa käytössä mitään ongelmia. Pystyn jopa syömään kalaa joka ei onnistuisi millään ilman tuota allergialääkettä joka pitää herkimmät oireet poissa. Eläimiä en kuitenkaan pysty pitämään....enkä eläinpaikassa käymään. Paras antihistamiini on LORATADIINI. Ei väsytä yhtään. Jos lääkäriltä jotain neuvoa tällaiseen kysyt niin muista että lääkärin mielipidettä ohjaa täysin se että onko lääkärillä itsellään joku eläin tai ei. Olen itse 62v mies porvoosta. Jos haluat asiasta kirjoitella niin meili on < alumiini2@gmx.com > terv. Tim Lönnström

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
hena10.03.2013 07:48

Tuttu tilanne. Miulla turposi pahasti silmät ekan kerran muutama kuukausi sitten. Aiemminkin on ollut mutta lievempänä. Tosin on kaikki allergiaoireet pahentunut tässä vuosien varrella.

Miulla käy niin että ensin alkaa vähän kutittaa, kuumottaa ja kiristää silmäloumista. Seuraavana aamuna ovat punaiset ja turvoksissa. Tämä reaktio tulee viiveellä ja nyt olen yhdeksi syylliseksi löytänyt mantelin. Oireet tulee siis antihistamiinista huolimatta. Viimeksi kävin näyttämässä silmiä tk lääkärille ja sain ohjeen laittaa 0,5% kortisonia, silmätippoja ja jatkaa antihistamiinia. Lisäksi laitan avenen rauhoittavaa silmänympärysvoidetta, se vähän vie pois turvotusta ja kuumotutsta.

Ystäväni saa samanlaisia oireita jos hän koskee omenaan. Hänellä on käytössä protopic voide.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
turpo01.04.2015 07:27

oi joi..minulla 3.na aamuna silmät ihan turvoksissa! Kasvoissa posket myös ja punoittaa,syytä en itse tiedä? Kiristää,kuumottaa,mikä neuvoksi?AM.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kärsivä kärvistelijä06.04.2015 21:09

Oon 17-vuotias poika ja mulla on ollut ainakin kaksi vuotta punertavat silmänympärykset. Olen kokeillut paria perusvoidetta ja jopa kortisonia (melko vahvaa semmoista, tiedän ettei saisi). Kesällä hieman paremmat. Mitkä olisivat semmoisia yleisiä ja hyviä nikejä, kun nuo rasvat ei oikeen toimi. Pahimmillaan vähä hilseileekin siis.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Äeti07.04.2015 03:40

Heips` Minun nuoremmalla pojallani (opiskelija) on myös silmän ympärykset turvoksissa ja pahoja allergioita siitepölyistä ruoka-aineisiin. Esimerkiksi paha omena ja koivuallergiat ja muitakin ns. ristiallergioita. Hän on nyt jättänyt lääkärin suosituksesta myös mausteet pois. Ja kokeilemalla lisätään aina jotakin uutta ja katsotaan kestääkö... Hänellä on allergialääkitys, eikä silmien ympärille enää laiteta mitään rasvoja - tilanne on nyt hyvä.

Mene käymään allergialääkärillä, tai ainakin koulusi terveydenhuollossa. Näin selviää parhaiten, miten voisit silmiäsi hoitaa. Tarkkaile ruokavaliotakin, koska esim. suola lisää turvotusta. Selvitä allergiasi. Valvominenkin on minulla huono juttu, koska silloin herkästi hieroo silmiä, samoin "saunajuomat"...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eve_8207.04.2015 12:46

Minulla ollut käytössä Lomudal - silmätipat pienestä pitäen ja siitä lähtien ovat toimien. Meikeistä en "onneksi" saa mitään oireita (vuosien mittaan olleet samat merkit), mutta niitä käytän todella harvoin =)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hiluri14.04.2015 07:43

Laitan nyt muutaman sanan, olen lähdössä lääkäriin tunnin päästä. Illalla alkoi silmäluomi turvota ja sitten toinenkin, aamulla herätessä kummatkin silmät luomien kohdalla turvoksissa. Rääppää oli myös jonkin verran kummasakin silmässä. Vuorokausi sitten heti aamulla (nyt myös aamu)alkoi nenä vuotaa kuin hanasta, pensaan oksia samassa huoneessa vihertymässä. Aikaisemmin ei mitään reaktioita, mutta eilen illalla oli huoneteatterissa ja siellä oli savupommi. Saman illan aikana tunsin, että silmissä on jotain tunnetta ja kun pääsin peilin eteen, huomasin turvotukset. Nyt siis aamu ja menossa lääkäriin...? Mitähän tämä on. Apua pitää saada, ei tämä ole mitenkään kivaa. Ei kehtaa missään näyttäytyäkään ns. ihmisten ilmoilla. Luomet tuntuvat myös jotenkin raskailta, mutta eivät ole kipeät kuitenkaan. Laitoin illalla lainaamiani silmätippoja ja allergiapillerin, en osaa sanoa onko niistä mitään apua, kun aamulla kuitenkin oli selvää turvotusta.

Kenellä on samanlaista, vastaa kiitos.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
jammeliini09.10.2015 09:46

Mulla alkaa tuo luomien turpoaminen ja tulehtuminen toisen luomen kutinalla ja sitä seuraa hilseily. Hyvin vähän silmät rähmii, mutta luomet kutisevat sitäkin voimakkaammin. Aikaisemmin se pysähtyi hilseilyyn, mutta nyt olen tiputellut Oftan Akvakol - tipat yhden kuurin verran. Pari päivää oli hyvä, mutta nyt aamulla luomet olivat taas turvoksissa. Minulla ei ole todettu allergioita. Sairastan astmaa ja minulla on kaksi paksukarvaista koiraa, ovat olleet jo n. yhdeksän vuotta, narttuja molemmat. Lueskelin jostakin, että koirien hilseily ja eritteet voivat allergisoida. Olisiko mahdollista, että koirien hilseily ja vuodot ennen juoksuaikoja vaikuttavat herkistäen astmaatikon silmiä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Maarit06.02.2016 14:21

Minulla on ainakin viitenä viime vuotena alkaneet allergia-oireina juurikin silmäluomien turvotus tammi-helmikuun vaihteessa. En ole käynyt vuosiin allergiatesteissä, mutta olen tehnyt itse diagnoosin, että oireet johtuvat lepän- ja/tai pähkinäpensaan siitepölystä. Pölyä tulee tuulien mukana jo tähän aikaan vuodesta Keski-/ Etelä-Euroopasta. Vuoden verran olen syönyt Tuulixia (loratadiini) ja sitä ennen Kestineä oikeastaan ympärivuotisesti. Lisäksi käytän Lomudal-silmätippoja ja Avene-silmänympärysvoidetta. Nuo eivät ole nyt juurikaan auttaneet, mutta luultavasti muutaman päivän kuluttua oireet helpottavat. Pitäisi ihan käydä lääkärillä että mitä voisi kokeilla ennalta ehkäisevästi, aloittaa esim. tammikuussa. Tuo Tuulix auttoi vuosi sitten uutena lääkkeenä nopeasti, mutta ei enää. En tiedä paljonko sitä voisi enimmillään vuorokaudessa ottaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Tiitiäinen26.05.2016 10:29

Mulla alkoi silmäluomien oireilu viime keväänä, ensin ilmaantui punoitusta ja ihoa alkoi kiristää ja kutittaa kulmaluun iholla, yritin hoitaa sitä kotona mm. vaseliinilla ja kokeilin avenen voidetta, minkä jälkeen silmäluomet turposivat, tulivat punaisiksi ja kiristäviksi. Seuraavana aamuna iho hilseili ja kutisi. Tämä on toistunut 4-5 kertaa kuluneen vuoden aikana, tälläkin hetkellä silmäluomet ovat punaiset ja turvonneet. En haluaisi uskoa oireiden johtuvan meikin käytöstä, ennen käytin meikkiä päivittäin, nykyään enää juhlapäivinä. Lääkäri on määrännyt oftan dexaa ja parilla kerralla myös antihistamiinia, jotka ovat lopettaneet oireilun hetkeksi aikaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hiluri 220.07.2016 06:02

Hei muut ja Hiluri!

Apua! Kun aamulla nousin ja katsoin peiliin, oli vasen silmäluomeni miltei ummessa! Ja vähän oikeakin luomi.....mitään kipua en ole tuntenut ja illalla oli kaikki ok., Mitä ihmettä tehdä, mennäkö nyt apteekkiin kun se on lähempänä kuin terveyskeskus! ?

Tämmöisellä silmällä ei ole häävi lähteä ihmisten ilmoille...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Häm17.09.2016 07:24

Minulla itselläni on ollut monesti silmät pahastikkin turvoksissa. Edellisellä kerralla sain lääkäriltä jotain voidetta mutta se vaan pahensi silmiä. Soitin toiselle lääkärille ja hän antoi kuuriksi huuhdella silmää tunnen välein lämpimällä vedellä. Kun huuhtelin silmää pari päivää niin turvotus laski nopeastikkin! Suosittelen testaamaan kikkaa jos on epävarmaa miksi silmät on turvoksissa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kokenut15.05.2017 17:24

Silmäluomien turpoaminen johtuu minulla vilja-allergiasta. Tulee noin 24h nauttimisen jälkeen. Jos jatkan viljojen syöntiä leviää turvotus, punoitus ja hilseily muualle kasvoille ja ihoon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kahdeksan07.06.2017 05:42

älkää ottako heti lääkkeitä oireet vain pahenevat vuosien mittaan, aamuin illoin pesu kylmällä pumpuli lapulla auttaa....jaa siinä välissäkin...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Entinen surusilmä06.07.2017 12:31

Protopic voide ohuelti luomiin ja ympäristöön. Vie pois kutinan ja parantaa tulehduksen. Saattaa kuumottaa ja kutista hetken päästä, mutta loppuu pian. Tulehtunut iho kuoriutuu pois parissa vuorokaudessa ja alta paljastuu parantunut siisti iho. Voide on parempi kuin kortisonit koska ei vaurioita eikä ohenna ihoa. Saatavissa vain lääkärin reseptillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
24.03.2018 08:02

Kannattaa karsia panthenol, pantoteenihappo, dekspanthenol, B5 vitamiini ja natrium(sodium)layryylisulfaatti käyttämistä tuotteista. Japani on kieltänyt panthenoli-tuotteet kosmetiikkateollisuudesta yliherkkyyksien takia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
24.03.2018 08:02

Kannattaa karsia panthenol, pantoteenihappo, dekspanthenol, B5 vitamiini ja natrium(sodium)layryylisulfaatti käyttämistä tuotteista. Japani on kieltänyt panthenoli-tuotteet kosmetiikkateollisuudesta yliherkkyyksien takia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
24.03.2018 08:02

Kannattaa karsia panthenol, pantoteenihappo, dekspanthenol, B5 vitamiini ja natrium(sodium)layryylisulfaatti käyttämistä tuotteista. Japani on kieltänyt panthenoli-tuotteet kosmetiikkateollisuudesta yliherkkyyksien takia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
lucia24.03.2018 08:02

Kannattaa karsia panthenol, pantoteenihappo, dekspanthenol, B5 vitamiini ja natrium(sodium)layryylisulfaatti käyttämistä tuotteista. Japani on kieltänyt panthenoli-tuotteet kosmetiikkateollisuudesta yliherkkyyksien takia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta