Liman nousu kurkkuun

lennilokinpoika06.05.2013 09:10

Hei, olsin tiedustellut teiltä viisaammilta voisiko nämä oireet olla esimerkiksi astmaan tai refluksitautiin liittyviä.eli minulla nousee usein ruuan jälkeen limaa kurkkuun jota joudun köhimään pois, hiukkakin kun liikun niin limaa alkaa nousta niin että joudun koko ajan syljeskelemään sitä pois ja se haittaa mm. juoksemista kun rytmi menee sekaisin kun koko ajan on syljeskeltävä. Minua kyllä myös närästelee jonkin verran eli sen nyt itsekkin tiedän minkälaista tuo närästys kipu on mutta oisko tässä sitten kysymys mistä??? tämä vaiva alkaa nyt pikkuhiljaa ahdistaa...lisäksi on mutten nyt uutena tullut sellaista tunnetta ettää kurkusta hiukan niinkuin kuristaISI/ahdistaisi. KAhdella lapsellani on sekä refluksi että astmalääkitys, toisella jatkuvassa käytössä ja toisella flunssien yhteydessä. kiitos jo etukäteen mahdollisista kommenteistanne ;)!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna06.05.2013 11:48

Sairastan allergista astmaa ja mulla tuntuu joskus ahdistus nimenomaan kurkun kuristuksena.Tuntuuko juostessa lima tulevan keuhkoista vai valuvan kurkkuun nenästä?

Jotenkin yhdistäisin tuon ruuan jälkeisen köhimisen ja limaisuuden refluksitautiin ja/tai ruoka-aineallergioihin.

Kannattaa kokeilla ilman reseptiä saatavaa närästyslääkettä. Vaikutus pitäisi näkyä 1-2 viikossa. Lisäksi varaisin kyllä ajan astmahoitajalle keuhkopuhallustesteihin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
06.05.2013 14:44

lennilokinpoika: ihan samanlaista minullakin.

Minulla on todettu refluksitauti pari vuotta sitten. Tähystettiin ja mahaportti on löysä, joten ilma ja nesteet karkaa helposti ylöspäin. Lääkkeenä 1-2 tablettia nexiumia päivässä.

Ruoan jälkeen joutuu rykimään (otan usein gaviscon tabletin tai kaksi puoli tuntia ruoan jälkeen). Limaa siis nousee vaikka minulla on jo peruslääkitys. Eniten vaivaa yöaikainen refluksi. Herään yskimään kun nesteet nousee kurkkuun. Joskus käyn ottamassa Gavisgonia 20 ml ja sitten jatkan nukkumista. Sängyn päätyä olisi hyvä kohottaa.

Juostessa en ole niinkään huomannut limannousua. Mutta jos refluksi on huonolla hoidolla niin silloin on astmaattisia oireita. Syke nousee helposti ja 'kone' lähtee käyntiin vasta parin kilometrin juoksun jälkeen.

Olen astmatutkimuksissa kun PEF-arvot ovat olleet tosi alhaiset. Ilmeisesti astmataipumusta on ja tuo refluksi vielä lisää oireita. Mikä astmaoireista on refluksin syytä ja onko minulla oikeasti astmaa (lähinnä rasitusastmaa tutkitaan). Olen lukenut, että monilla astmaatikoilla on refluksia, joten liittyvätkö jotenkin toisiinsa??

Käytössä seretide ja varalla vielä ventoline.

Refluksitautini tuli jotenkin 'puskista' ja on ollut tosi vaikea oppia elämään tämän kanssa. En voi juoda kahvia, teetä, alkoholia, limuja. Suklaa, paprika, omenat, makkara, majoneesi tuovat sellaisia oireita, että kärsin 2-3 seuraavaa päivää. Ruokatorvi tulehtuu ja silloin huomaan pieniä kylmänväreitä, niska- ja/tai selkälihakset kipeytyvät tietystä kohdasta. Kurkunpäässä tuntuu limaklöntti. Tekee mieli mennä pesemään hampaat ja kun pesen niin samalla sitä limaa lähtee pois.

Kun olin tähystyksessä pari vuotta sitten niin kysyin lääkäriltä, että kuinka paljon hän tekee viikossa näitä tutkimuksia. Hän vastasi, että paljon. Vaiva on tosi yleinen. Mikä elintasovaiva refluksi sitten on?? Kun oireet on pahat niin tekee mieli olla syömättä, että pääsee niistä oireista. Kahvia ja alkoholia en edes kaipaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
lennilokinpoika07.05.2013 17:41

suur kiitos vastauksistanne, varmaan siis olisi viisasta varata aikaa hyvälle lääkärille jotta sais tähän jotain selvää...toki mietin myös joskos kävisin hakemassa jotain närästyslääkettä ensin apteekista ja kokeilisin sitä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Piia07.05.2013 20:04

Minulla myös samantapaisia oireita. On todettu 10 vuotta sitten useita ruoka-aineallergioita ja nyt toinen kerta joko ruoka-aineallergioiden pahenemisvaihe tai sitten esim refluksia. Lähete mahalaukun tähystykseen ja ruokatorven ph-rekisteröintiin. Oireet ovat olleet viime syksystä saakka pahana, jatkuvaa rykimistä ( liman nousua syömisen jälkeen), sykkeen voimakasta nousua pelkällä kevelyllä, sydämen tykytteltä ja kielen ja nielun lievää turvottelua.Oireet todella häiritsevät, puristava tunne kurkussa ja yskä voi jatkua pitkään syömisen jälkeen. Minulla on myös silloin tällöin ilkeää närästystä ja röyhtäilyä ja tunnetta, että ruoka jää kurkkuun jumiin.Toivon todella, että mahalaukun tähystyksessä selviää jotain. Maidottomuus, viljattomuus ja hyvin neutraali/ puhdas ruoka helpottaa oireita. Ei tietenkään voi juoda kahvia mutta otan silloin tällöin lasin saksalaista kuivaa valkoviintä, mikä on ehkä neutraalein viineistä.Harmittaa todella kaikki tälläiset epämääräiset oireet, syiden selvittäminen niin vaikeaa. Tseppiä kaikille. Ehkä oireet voisivat helpottaa ilman stressiä ja kaikkia ylimääräisiä paineita. Mitenhän sitä oppisi olemaan rennosti ?:)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
08.05.2013 14:00

No niin, enpä muistanut mainita, että refluksioireiden aikana tulee joskus tosiaan sydämen muljahteluita. Ajattelin ensin, että jestas sentään tässä on jotain rytmihäiriöitä, mutta syy olikin Vagushermossa (tai niin oletan).

Ohessa lainaus eräästä oheisesta viestiketjusta: http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/6735?p=

Arnoldin tekstistä: "Vagushermo on suuri hermo, joka on kiertynyt ruokatorven ympärille ja jatkuu siitä aina vasempaan korvaan saakka. Sillä on monia tehtäviä ja yksi niistä on mahahapon tuotannon säätely ja se on myös suorassa yhteydessä ruokatorven lihaksistoon. Kun mahahapot ärsyttävät ruokatorvea, niin vagushermo saattaa reagoida hyvinkin voimakkaasti."

Oletteko muut huomanneet vastaavaa?

Stressi taitaa olla näidenkin oireiden takia. Pakkotahtista työntekoa. On karseeta, kun on koko ajan liikaa töitä. Uutisissa tuli, että työttömyys on Suomessa kasvamaan päin. Toisilla liikaa ja toisilla liian vähän. Ottaisin terveyden ja sopivasti töitä. Pakko miettiä kohta kuinka tästä oranvanpyörästä pääsee pois.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu15.05.2013 07:30

Hei

Tässä keskustelussa on näköjään limaisuuden aiheuttajaksi mainittu refluksi. Mutta minulla refluksia ei ole; silti kärsin kurkun sitkeästä limasta. Välillä tuntuu että estää puhumisenkin ja vaikeuttaa elämistä kovasti.

Onko kenelläkään vinkkejä, miten tätä saisi vähennettyä? Pitääkö välttää jotain ruokia vai johtuuko jostain ihan muusta? Vuosien varrella on ollut käytössä erilaisia allergia- ja astmalääkkeitä enkä ole niiden huomannut vaikuttavan asiaan. Pölyinen ilma ehkä pahentaa limaisuutta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli15.05.2013 10:30

Minulla on samoin, ei refluksitautia, silti varsinkin aamuöisin ja aamuisin yskin "hönkäisen" sitkeää limaa. Olen pannut syyksi katupölyn, kuivan huoneilman tai koira-allergian, aina tilanteen mukaan. Laulan kuorossa ja siksi on minulle ääni kovin tärkeä. En osaa neuvoa mitenkään, mutta minä lisään aina silloin tuplalääkityksen illalla. Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna15.05.2013 16:33

Kurkussa oleva lima saattaa olla peräisin myös nenästä/poskionteloista. Jos kärsitte tuosta limaisuudesta eikä teillä ole refluksitautia,onko teillä nenän tukkoisuutta ja onko teillä säännöllisessä käytössä kortisoninenäsuihkeet?

Jos kärsitte nenän tukkoisuudesta ja nuhasta, kannattaa kokeilla nenän huuhtelukannua tai esim. Physiomer- suolaliosta nenän huuhtelemiseen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Inkku14.04.2014 11:31

Minulla nousee koko ajan limaa kurkkuun.Todettu normaalia suurempi sydän ja sydän filmissä jotain poikkeavaa vasemmalla puolella. Keskiviikkona lääkäriin kuulemaan jatko toimenpiteistä .

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kati02.05.2014 19:23

Inkku: Mitäs kuulit lääkäriltä, tuliko apuja?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
tukkoinen kurkku ja nenä ja lima kurkussa 15.05.2014 18:45

mitä tehdä kun on tukkoinen olo aina onko kotona jotain homeeseen liittyvää vai johtuuko jostain muusta tämä tällainen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä16.05.2014 04:35

Hei! Kannattaa tutkia koti, jos oireilua on vain kotona. Kosteusvauriot ovat salakavalia ja usein myös homeisia.

Minä oireilin pitkään, kun olin töissä homepäiväkodissa. Minulla oli oireina allerginen nuha, tukkoisuus, silmien kirvely, väsymys ja flunssien jälkitaudit (poskiontelon-, keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume). Astma todettiin, kun olin ollut siellä töissä 10 vuotta. Minulla on nyt vaikea homeallergia ja vaikea astma. Kotoa ei hometta löytynyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
R19.10.2014 03:24

kannattaa käydä lääkärissä ja tarkistaa helikkobakteerin läsnäoloa, se voi aiheuttaa vatsahappojen nousua kurkusta(refluxia vastaava) siitä seuraa närästys, liman kurkussa jatkuvast ynm.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Moniallergikko20.10.2014 04:21

Kannattaa jättää pois ruokavaliosta kaikki tuotteet, jotka sisältävät sitruunahappoa. Eli E330 ja E472c. Myös homeallergisten kannattais olla ilman sitruunahappoa sisältäviä tuotteita. Sitruunahappo kasvatetaan Aspergillus niger-homeen avulla. Eli mehut, limsat, makeiset yms. sisältää kyseistä lisä ja säilöntäainetta. Kannattaa välttää suklaata ja itelläni mustaherukka aiheuttaa liman nousun kurkkuun, joka on niiin sitkeää, että se ei liiku eteen eikä taakse, ylös eikä alas. Ja sitä saa nieleskellä ja rykiä, mutta ei liiku niin ei liiku. Eli ei muutakun tsemppiä teille ja jokaisen ainesosaluettelo lukemaan. Ottaa päähän kun ei voi syödä paljoa mitään, koska mulla on itellä niin paljon ruoka-aineallergioita. Mulla on paha homeallergia, vaikea allerginen astma sekä rajut ja pahat ruoka-aineallergiat. Tsemppiä teille kohtalotovereille. Mut kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla ruota,sillä se voi parantaa huomattavssti oloa. Itellä ainakin. Erehdyin kerran juomaan kaupan mehua vähän ja niinpä sain nieleskellä limaa pois monta päivää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Toope20.10.2014 04:57

Tarkoitat varmaankin helikobakteeria?

Minulta se on testattu useampaan otteeseenkin, eikä ole tartuntaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Limakurkku28.11.2014 14:47

n kärsinyt kurkun limaisuudesta jo niin kauan, parikymmentä vuotta ainakin.Alkuaikoina sain jonkin lääkityksen, se helpotti keväästä kesän yli. syksyllä tuli takaisin. Laulan useassa kuorossa ja pelkään koko ajan kurkun tilaa ja äänen huononemista. C- vitamiinipitoiset juomat, hedelmät eivät sovi ollenkaan kurkulle/äänelle. Olen hyväkuntoinen, ei flunssaa kuin harvoin. Ei millään uskoisi kuinka päljon limaa pitää kaikistella, varmaan monta tynnyriä tältä ajalta. Onkohan kukaan koskaan parantunut tästä vaivasta ?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Moniallergikko29.11.2014 04:35

Sama vastaus kuin aiemmin. Eli jätä kaikki tuotteet pois jossa on sitruunahappoa eli E330 ja E472c. Sitä on todella monessa ruuassa/aineksissa, joissa sitä ei luulisi olevan. Kannattaa kokeilla muutaman viikon lukea tuoteselosteet tarkkkaan läpi, toki tylsää se on ja rasittavaa,mutta olon kannalta parempi vaihtoehto. Jännä juttu,kun ei meinaa uskoa tuota. Varsinkin kun on homeallergikko, ni varsinkin kannattaa välttää tuotteita, koska sitruunahappo kasvatetaan homepedillä Aspergillus niger-homeen avulla. Mä ainaki oon parantunut tuosta inhottavasta vaivasta jättämällä kaikki sitruunahappoa sisältävät tuotteet pois, koska olen myös itse homeallergikko. Mut mulla on myös 30 ruoka-ainetta ja koira ja hevonen ja siitepölyt allergialistoilla, joten muutenkin pitää lukea jokaikinen tuoteseloste tarkasti läpi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
aamuisin pahinta25.01.2015 07:46

Mulla pahenee vaiva kokoajan. Limaa nousee kurkkuun tukehtumispisteeseen asti. Helico-bakteeria ei ole. Kahvia tai teetä en ole juonut yli 10 vuoteen. Limsaa en koskaan eläissäni. Keuhkojen puhalluskokeissa tulos oli hyvä, epäilen silti, että on keuhkoahtauma. Vettä ja ruokaa menee usein "väärään kurkkuun". Hengästyn pienimmästäkin liikkumisesta. Rytmihäiriöt joka päivä. Miksi kukaan lääkäri ei osaa antaa diagnoosia? Olen käynyt kymmenillä yksityisillä ja tervarin lääkäreillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
limakurkku24.03.2015 11:21

Mulla samanlaista vaivaa, paitsi että lima valuu kurkkuun nenästä. Varsinkin kun menen ulos kylmään tai juoksen, kävelen reippaasti, niin loma alkaa valua ja saa syljeskellä jatkuvasti. Nyt on alkanut valua myös kun olen pitkälläni, nukkumisesta ei meinaa tulla mitään ku saa koko ajan nieleskellä. Mulla on pienoinen nuha jatkuvasti, ollut ko parikyt vuotta. Löytyykö apua näihin vaivoihin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
24.03.2015 14:15

Sama vaiva itselläkin ja aikaisemmin tuota vaivaa luultiin osaksi astmaa ja hoidettiin astmalääkkeillä, mutta ne oikeastaan vaan pahensivat sitä.

Parhaimman avun olen saanut tekemällä nenän suolahuuhtelua aamuisin ja iltaisin ja kerran päivässä olen käyttänyt jotain kosteuttavaa öljyä nenän limakalvoille, aikaisemmin A-vitamiinia, mutta nyt tällä hetkellä käytössä seesamiöljyä.

Kannattaa laittaa ne kosteuttavat öljyt pää alaspäin ja antaa niiden vaikuttaa mahdollisimman pitkään, niin kauan kuin asennossa jaksaa oleskella.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta