Jatkuvat poskiontelontulehdukset

Mummo21.12.2016 22:28

Hei te nuoret (?) kanssakärsijät! Piti melkein rukoilla lääkäreiltä, että pääsin fess-leikkaukseen. Olen nuoresta asti kärsinyt angiinoista ja poskiont.tulehduksista. Kroonistui niin, ettei kuvissa näkynyt tulehdusta, vaan olin jatkuvasti kuin kipeä, iltapv lämpöä, väsymystä jne.. Kun kerroin liman VALUMISESTA kurkkuun, ei uskottu potilasta! Kirjattiin: liman nousua kurkussa, alettiin tutkia astmaa ja refluksia, vakka sanoin ettei minulla ole kumpaakaan. Eikä ollut! Epämääräinen diagnoosi: "Lienee jotain keuhkoperäistä.." Vihdoin vanha tk:n korvalääkäri kertoi fess'sta ja antoi lähetteen, nyt korvapkl:lle. Taas bumerangina pois: "On vain sosiaalinen haitta, ei missään tapauksessa leikata!" Vielä uusi yritys yks.lääk. lähetteellä. Leikkaava lääkärikin vähätteli: "Jos nyt välttämättä HALUATTE niin voidaan kai leikata" Sanoin etten itse halua vaan terveydentilani vaatii. Leikkaus onnistui, huuhtelin mahdottomat määrät kuivuutta karstaa pois, tuli puhdas raikas oli. On jo vuosia aikaa - ei poskiontelotulehduksia, eikä joka vuosi edes nuhaa, joka vaivasi aiemmin lähes jatkuvasti! Nautin terveestä olosta! Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen siitä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mummo21.12.2016 22:48

Kirjoitin pitkän viestin kokemuksistani, se katosi johonkin, vaikka lähetin. En heti älä uutta näpytellä:((

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Uppa29.01.2017 12:18

Onko jollakin kokemus miten leikkauksella kerta kaikkiaan pääsisi eroon poskiontelovaivoista. Punkteerausta tehty pitkälti toista kymmentä kertaa vuosien aikana eikä leikkaukseen ryhdytty - en ymmärrä miksi? Eikö voida leikata niin että pääsisi kertaheitolla ja lopullisesti eroon vaivasta. Tulehdus aiheuttaa hirvittävän päänsäryn joka kestää päiviä, ja vaiva todella haittaa työntekoa. Voiko joku neuvoa pätevää lääkäriä Helsingissä joka voisi auttaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Janzu-8206.02.2017 10:13

Moi,

Tänään viikko Fess-leikkauksesta ja haluan kertoa oman kokemukseni. Leikkaus tehtiin nukutuksessa ja nenääni laitettiin itsestään sulavat tamponit. Koko viikko ollut yhtä tuskaa kun ei henki kulje ja yöt menee valvoessa. Välillä tuntuu että tamponit alkavat jo sulaa kun tulee nenään tosi pahaa hajua mikä kuuluu paranemisvaiheeseen. Särkylääkettä menee edelleen isot määrät, koska poskia ja päätä särkee. Koska voi aloittaa nenäkannun käytön leikkauksen jälkeen? Tää tukkoisuus ja valvominen on kyllä tosi rankkaa. :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Minerwa22.02.2017 20:23

Toinen leikkauksen jälkeinen päivä menossa. Olen surutta lotrannut Humidosea nenääni ja nyt alkaa molemmat sieraimet olemaan suht auki. Ilmeisesti jotain karstaa kuitenkin sieraimissa kun välillä vihloo. Hermosärky taas on ollut ihan kamalaa. Sain alkuun särkylääkkeeksi Burana 800sta ja grammasta Panadolia. Näistä ei mitään apua ja jouduin ekana päivänä vetelemään buranaakin reilusti yli sallitun. Tänään sain onneksi Panacodin ja Tramalin reseptit. Panacod ei auttanut, mutta tramal ja burana toimivat. Koko oikea puoli päästä kipeä, hampaisiin ja leukaan/poskeen sattuu niin että ei kärsi kunnolla suuta aukoa. Toivottavasti helpottaa nopeasti. Lääkärin mukaan hermokivut on epätavallisia, mutta niitä voi tulla. Joten sille joka aiemmin kyseli kuvuista niin tehokkaampia lääkkeitä hakemaan.

Tietääkö muuten kukaan missä vaiheessa uskaltaa alkaa käyttämäön a-vitamiinitippoja tai öljypohjaista nenäsumutetta?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ansku20.07.2017 11:38

Kolme vuotta sitten fess tehty, lääkäri epäily ettei auta koska sairastan allergista astmaa ja niin kävi tulehdukset jatkuva antibiootit eivät auta. Nenäkannua käytän ja avamys. Saikulla joudun olemaan jatkuvasti vajaa vuosi eläkkeelle. Stressaa kun ei ole kunnossa. Elokuussa erikoislääkärin arvio. Maitotuotteita en käytä enkä alkoholia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Poskiontelovaivainen10.11.2017 11:53

Itselleni ei ole tehty. Olen hoitanut nenähuuhtelukannua säönnöllisesti käyttämällä poskionteloitani. Melkoisen halpa konsti. Ehdotettiin leikkuuta jota en halunnut, kun luonto pyrkii korjaamaan sen reiän. Osalla näemmä ei onnistu. Erikoislääkäri ei passittanu minua, kun itse tiesin, että joutuisi uusimaan. Huuhdon suolavedellä joka päivä ja flunssssa monta kertaa päivässä. En ole antibiootteja syönyt vuosiin. Kumma, ettei tätä halpaa ja lääkkeetöntä keinoa haluta mainostaa enemmän. Ei tee kipeetä ja huuhtoo räät pois. Tehden joka päivä välttynyt moni tuttukin antibiooteilta vuosikaudet.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Poskiontelovaivainen10.11.2017 12:13

Lisään, että sairastan astmaa ja olen allergikko. Siltikään en halunnut leikkaukseen, jota ilman olen selvinnyt mainiosti. Toki hyötyä on ollut, mutta näemmä ongelmaakin on. Ja uusimisen tarvetta, kun luonto pyrkii korjaamaan sen reiän, kuten tekee punkteerauksen jälkeenkin. Niitä minulle tehty taannoin lukuisia. Nyt ei edes ole tarvinnut niitäkään eikä antibiootteja siihen vaivaan. Nenäkannuja saa ostaa apteekeista ja olen käyttänyt joka päivä. Ei pääse tulehdukset jylläämään. Itselleni auttaneet ja myös oma tyttäreni käyttänyt reilu kymmenen vuotta. Ei ole tarvinnut punkteerata ikinä. Tulehduksia ani harvoin. Aiemmin niitä oli tiheäänkin. Loppuneet likimain täysin. Erikoislääkäri itse ei olisi myöskään halunnut itselleen kyseistä leikkausta kun sitä häneltä kysyin. Kertoo toki siitä, että toimenpide on uusittava usein ja kyse on leikkauksesta, joka auttaa tai ei kaikkia.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
m2721.11.2017 09:51

Itse kärsin kroonisesta POT:sta n.8 vuotta putkeen. Välillä antibiootteja, punkteerausta ja jatkuvasti nenäsumutetta. Lääkärikin ehti sanoa että joudun käyttämään kortisoni-sumutetta todennäköisesti lopun elämääni.

KUNNES...

Aivan muista syistä aloitin n. kuukausi sitten kasvispohjaisen vegaaniruokavalion. About 2 viikon jälkeen tukkoisuus oli lähes kokonaan kadonnut ja oireet muutenkin helpottaneet. Limaa tulee vieläkin ulos, mutta hengittäminen tuntuu nyt jo aivan toisenlaiselta kuin miesmuistiin. Ensimmäistä kertaa lähes 10 vuoteen on olo että kroppa hengittää ja voi hyvin.

Olen sitä mieltä että että lääkkeet ja punkteeraus helpottaa vaan väliaikaisesti noita oireita, mutta eivät poista alkuperäistä syytä. Epäilen että etenkin maitotuotteet ja niiden suurkulutus Suomessa on vakava ongelma ja että se aiheuttaa turhaan poskiontelotulehduksia ja tukkoisuutta todella monelle.

Tässä ote Valion omilta sivuilta: "Maidon homogenointiin on liitetty monenlaisia oireita, kuten allergista nuhaa ja TOISTUVIA POSKIONTELOTULEHDUKSIA, toiminnallisia vatsavaivoja, närästystä, hiivasyndroomaa, laktoosi-intoleranssia ja nivelsärkyjä."

Lukekaa itse: https://www.valio.fi/ammattilaiset/ravitsemus_ja_terveys/maidon-kasittely-ja-vatsavaivat/

Ja tämä: https://yle.fi/uutiset/3-6766804

"Syy-yhteyksien tutkiminen kuitenkin junnaa paikallaan, sillä maitoteollisuus ei ole kiinnostunut tekemään yhteistyötä julkisten tutkimusinstituutioiden kanssa."

Voimia kaikille jotka kärsii kroonisesta poskiontelotulehduksesta! T. M27

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
M4527.12.2017 19:44

Fess tehty 1999,leikkaus ja kaikki jälki hommat sujui hyvin! nyt tänä vuonna (2017) on p-ontelot alkaneet vaivaamaan uudestaan! suorastaan v-mainen olo kokoajan ollut! olen nyt käynyt TT-kuvassa ja nenän mittauksissa. ensi vuonna lääkärin tapaaminen saa nähdä mitä tehdään??? toivon uutta Fess leikkausta tai muuta vastaavaa,kun on esim pallolaajennus menetelmä p-onteloihin käytössä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Allerginen nuha sekä astma01.01.2018 22:14

Itsellänl välillä oli tulehduksia aika moniakin ja punkteerauksiakin. En fess-leikkaukseen halunnut, kun tutuilla tehty moniakin. Itse lopettanut maitotuotteet kokonaan. Huomasin selvästi saavani limaisuutta ja astmani on ollut hyvinkin huono. Nyt parempi selvästi jo vuosikausia, kun maito on pois. Fess-leikkaukseen en mennyt, kun nenänkin limaisuus väheni. Nyt allergisuuteen nenäsuihke. Siltä ei fess-leikkauksenkaan jälkeen välty, jos on allergista tämä nuha ja tukkoisuus. Monilla kuitenkin hyviä kokemuksia, joten kannattaa varmaab, jos erikoislääkäri on suositellut tai tulehduksia tiheään. Tsemppiä kaikille!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Balloon FESS12.01.2018 22:01

Itsellä kaikkien onteloiden tulehdus (poski, otsa, kitaontelo, seulalokerosto), johtuu massiivisesta limakalvoärsytyksestä. Työpaikan homeongelma laukaisi.. Liman valumista kurkkuun, ei tosiaankaan johdu närästyksestä, vaan valuu kitaontelosta, joka aivan täynnä.. Pneumokokki siellä taas pesii..

Suunnitelmissa kaikkien 6 onteloiden aukon avaus pallolla, ei kannata Fessillä rikkoa rakenteita, silloin vain pääsee allergeenit paremmin perille ja poskionteloiden oma typpioksidipuolustus tuhotaan ja värekarvatoiminta lamaantuu noin 9 kuukaudeksi tai osittain pysyvästi.

Pallolaajennuksen jälkeen suunnitelmissa siedätyshoito: koivu, timotei, pujo, pölypunkki.

Aspiriini -allergian testaus ja jos on, niin siihen siedätyshoito myös. Samterin triad-ajatuksella, tosin minulla ei tietääkseni polyyppeja, eikä mielestäni astmaakaan, toki jos pää on täynnä märkää, niin kummasti ei henkikään kulje kun aamulla yskii desilitran avokadon värisiä limapaakkuja..

Siinäpä sitä ois ohjelmaa..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
30 vuotta07.02.2018 17:19

Minulla on ollut varmaan jo 30 vuotta oireita. Pari tähystysleikkausta tehty nuorempana. Nyt olin jonossa polyyppien vuoksi, mutta ennen leikkausta tarkistuksessa lääkäri sanoi vain, että vetele kortisonia. Kiva. Vaikea hengittää, vaikea nukkua, vaikea tehdä mitään, kun aina väsyttää. Urheilukin on hankalaa, kun hengitystiet ovat tukossa. Eivätkä ne kortisonit auta kuin aavistuksen. Tabletit taas ovat hormonilääkkeitä, ei niitä pitäisi syödä sen vuoksi, ettei joku lääkäri päästä leikkaukseen. Miksiköhän niitä verojakin maksetaan! Pelkkää lääkärissä ja apteekissa juoksua koko elämä. Haluaisin vain hengittää normaalisti. Kaikki kysyvät koko ajan, että miksi olet kipeänä kaiken aikaa, miksi et mene lääkäriin. En jaksa enää selittää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Balloon FESS07.02.2018 22:08

On kyllä vaikeaa..

Tuo on totta, minullekin sanottu, että mene lääkäriin. Mitä siellä sitten ramppaa, kun mitään ei tosiaan tehdä..

Saisin leikkauksen sairaalassa, mutta olen nyt käynyt neljällä korvalääkärillä ja kaksi suosittelee isoa leikkausta ja kaksi taas että älä anna tehdä tuomoisia, ei auta. kierre alkaa.

Itse pitäis maksaa tuo "hellempi" pallolaajennus.. 3k€, noin.. Toisaalta on tässä mennyt jo patrin vuoden aikana varmasti tuo ellei enemmänkin..

Oletko kokeillut pitkäkestoista matalatehoista antibioottihoitoa, makrolidihoitoa. Se on ulkomailla auttanut monia..

Etsi linkin alaosasta väliotsiiko "The Long Term Macrolide Therapy in CRS "

http://personal.fimnet.fi/laaketiede/hanski.tapiovaara/ers_2006.htm

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Balloon FESS12.03.2018 11:30

https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/99849/978-952-03-0213-9.pdf?sequence=1

" There were no significant differences found between the ESS and BSP groups"

"Molemmat hoitomuodot paransivat potilaiden elämänlaatua ja vähensivät nenän hengitysvastusta. Tässä tutkimuksessa molemmat leikkausmenetelmät osoittautuivat yhtä tehokkaiksi krooniisen rinosinuiitin hoidossa. Pallolaajennushoito aiheutti vähemmän kiinnikkeitä kuin tähystysleikkaus. Molemmat hoitomuodot vähensivät limakalvon tulehdusreaktiota, mutta eivät pystyneet palauttamaan normaalia värekarvatoimintaa"

Onko pylyypit vai ei eli on =CRSwNP ja ei=CRSsNP pitäisi tutkia ja ovat ihan eri taudit sitten..

Montelukast saattaa auttaa jos on polyypit: "there is strong evidence that supports the use of a leukotriene antagonist (montelukast) in patients with CRSwNP. However, montelukast was not found to be superior to corticosteroids. Furthermore, no evidence grade is assigned for the use of leukotriene antagonists in patients with CRSsNP"

Makrolidi-hoito: "It has been suggested that macrolides have an anti-inflammatory effect in addition to an antimicrobiological effect. As a result, macrolides have been used in the treatment of patients with chronic lower airway diseases such as asthma and panbronchiolitis. Prolonged treatment with low-dose macrolide antibiotics have been evaluated as a therapy for CRS"

"According to the European position paper on rhinosinusitis, long-term treatment with antibiotics is recommended at the same level as ESS for the treatment of CRS. Additionally, long-term treatment with antibiotics may be used after surgery in patients with difficult-to-treat CRS. "

Semmosta..

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Balloon FESS25.03.2018 21:59

Nenäkannuun suolan lisäksi Xylitolia noin ruokalusikallinen, ripaus ruokasoodaa ja muutama tippi greipinsiemenöljyä.

Täytyypä testata nyt aluksi ilman greippiä, koivusokeria saa kaupoista..

"XNI (xylitol) results in greater improvement of symptoms of CRS and greater enhancement of nasal NO (typpioksidi) and iNOS mRNA in maxillary sinus as compared to SNI (salt)."

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28390807

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Konkari20.09.2018 20:05

Hei, Itsellä nyt 15 vuotta takana seuraavilla vaivoilla. ympärivuotinen allerginen nuha Nenä polypoosi(vaikea) Krooninen sinuiitti Astma (keskivaikea) Muita allergioita Migreeni ASA- yliherkkyys Kaksi fessia tehty ja Yksi radikaalileikkaus jossa avattiin otsaontelosta kitaonteloon asti kaikki (kesti 4 tuntia nukutuksessa)

Jatkuva lääkitys on jota ilman ei tulis toimeen. On sarvikuonot, nenäoljy käytössä päivittäin jo vuosia jne. Viimeisesta leikkauksesta on ollut eniten apua, mutta syksy/talvi edelleen vaikeita jatkuvien virustautien vuoksi. ENITEN vaivaa pienemmänkin flunssan saati bakteeritulehduksen aiheuttama järkyttävä särky koko päässä (ei sama kun migreeni koska sekin minulla on)mikään ei siihen auta ainut mistä lievää helpotusta on kuuma suihkuvesi kasvoilla ja tiikeribalsami. Särky lääkkeitä ei voi syödä kun olen kaikille yliherkkä (samterin trias)Panadol ainoa mikä käy ja siitä ei mitää hyötyä. Särky on taatusti hermosaryn veroista niin kovaa se on ja kestää aina vähintään 24h.Silloin ei paljon naurata.Näillä siis on mentävä. C-vitamiini(sitruunaa)D-vitamiini a, inkivääriä, hunajaa,minttua,teetä, sinkkitabletteja olen rusflunssiin

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Konkari osa 220.09.2018 20:08

Virusflunssiin siis koittanut viime aikoina ottaa ja ovat ehkä vähän lyhentäneet niiden kestoa. Tuohon hirveään särkyyn ei noistakaan yhtään mitään apua ole.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
anssi25.10.2018 00:04

leikkaus tehty, 3-4 tukkosta päivää mutta nenäkannulla suola vettä nokkaan nyt kuudes päivä ja tuntuu, että lähti viimeset veri glöntit nokasta ilma kuljee jes jes loistavaal, suosittelen kaikille jolla ilma ei kulje. se on se huuhtelu tärkee

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
NokkatukossaKirjoittaja25.07.2019 19:20

Parikymmentä vuotta ontelot vaivanneet. Joskus kerran ja joskus kaksi kertaa vuodessa. Sarvikuono, burana ja duact auttaneet. Myös niskan lihaksiston etenkin kallo pohjan kireyksien poistaminen auttanut. Itse en viitsi hakea antibiootteja jatkuvasti vaan näillä hoitelemaan, enkä sitäpaitsi voi olla pois töistä. Että senkään vuoksi en leikkausta edes harkitse.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta