angioödeema

Aarno04.06.2018 07:44

Minulla alkoi punoittava turvotus otsassa viikko sitten. Sitä luultiin aluksi ruusuksi. Se on kuitenkin angioödeema. Lääkkeeksi antihistamiini ja sitten hydrokortisoni-tabletit. On rauhoittunut, hoito jatkuu vielä. Punoitusalue kutisee siihen laitetaan hydrokortisoni-voidetta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hei19.06.2018 07:38

A-M, itsellä samankaltainen tilanne ja mitään selittävää tekijää ei ole löytynyt. Allergiatesteihin yritän saada lähetteen

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
MA28.07.2018 08:36

Henkeä ahdistaa ja mahakin on turvonnut... Ei kovin mukava aamuherätys... Olen nyt 13-vuotias ja tätä on jatkunut nyt kaksi vuotta. Ensimmäisinä kertoina se oli vain hassun näköistä, huulten käsittämätöntä turpoamista, eikä sattunut ollenkaan. Puoli vuotta myöhemmin nukkumaan mennessäni huuliin alkoi sattua, sitten koko kasvoihin, kipu oli valtava, en tunnistanut itseäni ja oli niiiin paha olla.. äitini soitti ensin sairaalaan ja sieltä kysyttiin lähetetäänkö ambulanssi. Omalla autolla pääsi nopeampaa. Sairaalassa sitten puolet yöstä... Nykyään angioedeema on noin jokapäiväistä. Hengenahdistus on pahinta. Diagnoosi ei ole vielä aivan 100% varma, mutta vahvasti epäillään idiopaattista angioedeemaa... Ylihuomenna onneksi taas ihotautien polille tätä selvittelemään! Mikään lääke mitä minulla on kokeiltu, ei auta, vaikka olen saanut jo aikuisellekin todella vahvoja annoksia lääkkeitä... Joku hoitaja terveyskeskuksessa ihmettelikin miten en ole saanut paniikkikohtauksia tai vastaavia, kun tämä on niin paha sairaus... Kamalaa on myös, kun ihmiset epäilevät... Kun joku ei usko, että olet sairas, koska se ei välttämättä näy ulospäin. Miten usein olenkaan saanut kuulla olevani onnekas, kun en ole voinut osallistua koululiikuntaan... Jos sellaisina päivinä osallistuisin, olisin sairaalaassa heti... Paljon voimia kaikille tämän sairauden kanssa kamppaileville... Meillä ei ole helppoa, mutta me olemme vahvoja! Joka päivä taistelemme terveytemme eteen niin lujaa, että kukaan ei voi edes kuvitella, ja sitä ei edes huomaa! Siitä tietää meidän olevan vahvoja!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Jorma H.29.07.2018 08:25

Minulla angioedeemakohtaukset alkoivat runsaat 2 v. sitten kielen äkillisellä turpoamisella (oli toukokuuta). Päivystyksessä pistettiin suoneen hydrokortisonia ja sillä se meni ohi. Kohtauksia on jatkunut siitä lähtien,joskus viikkojen välein ja toisinaan pari kertaa viikossa. Joskus turpoamista tulee huuliin tai poskeen,joskus jalkapohjiin. Lisäksi välillä tulee hilseilevää ja punoittavaa ihottumaa kämmeniin ja kantapäihin/jalkapohjiin. Kokeissa on käyty,lääkkeet/Hae tarkistettu,mutta syytä ei ole löytynyt. Kohtaukset tulevat useimmiten yöllä,mutta toisinaan edellisiltana on kutinaa tai polttelua. Otan yleensä 30mg Prednisolonia kohtauksen havaitessani ja muutaman tunnin päästä olo on ok (huuli/poskiturpoama menee hitaammin ohi kuin kielen). Tykkään juoda janoon ja saunoessa olutta...ei kai voi olla ainoa aiheuttaja,vaikka osasyy olisikin...? Olen 60 v. mies.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
anjuska20.08.2018 18:31

Kiitos kaikille omista kokemuksistaan kertoneille. Tämä auttoi minua paljon, kun lääkkeen vaihtuessa mietin vaihtoehtoja ja allergisten reaktioiden mahdollisuus alkoi jännittää. (On kokemusta aiemmasta jonkin verran. ) Keskustelen lääkärin kanssa rohkeammin nyt. Luin myös Duodecimin sivulta hyödyllistä tietoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Elina25.08.2018 09:30

Hei! Tänään aamulla heräsin kasvot ja kaulan alue turvonneena. Silmäluomet muurautuneet, posket ja leuka erottamattomissa. Ihan uskomattoman näköinen. Kävin läkärissä, ottivat verikokeet, kuumeen, happiarvot ja muut. Ei flunssaa, ei erikoisia läkeaineita, tai ruokaa. Voisiko olla nyt sitten tätä angnioödeemaa.? Kuinka nopeasti turvotus kasvoissa laskee ? Osaako joku kokeneempi autta. Antihistamiinia määrättiin. Nyt odotellaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
26.09.2018 21:24

Hei! Minulla todettiin angioedeema viime kesänä, sairaalan tarkkailuosastolla vietin useamman tunnin, kun kieli turposi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Turvonnut20.01.2019 18:35

Mulla alko oireet 2.5 vuotta sitten. Olin ylästeella ja jalkapohjat oli turvonnut yön aikana niin paljon että en pystynyt kävelemään kun sattui astua. Tällä hetkellä on silmäluomi turpoamassa eli aamulla on varmasti luumun kokoinen. Turvotukset eivät ole yksittäisiä, vaan niitä on joka puolella kehoa. Muualla kropassa ei turpoa niin paljon, mutta laajemmalta alueelta. Pienimmät ovat 0.5 cm halkaisijaltaan. Toissapäivänä ylähuuli oli makkaran kokoinen.... Olen flunssassa tällä hetkellä ja huomannut että aina, kun vastustuskyky on matalalla niin paikat turpoaa. Kaiken maailman tutkimuksissa olen käynyt, mutta muuta tietoa en ole saanut, kuin mistä se ei johdu. Hieman turhauttavaa. HAE poissuljettu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Liisa14.02.2019 09:59

Minä sain angioödeeman pari vuotta sitten naprokseeni-kipulääkkeestä. Silmäluomet turposivat umpeen, ensiavussa adrenaliinipiikki ja tarkkailussa kuusi tuntia. Siitä lähtien olen huolellisesti katsonut uusien lääkkeiden haittavaikutukset.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
MP15.02.2019 11:23

Oli pariviikkoa naama turvoksissa ennenkuin menin sairaalaan. Aiemmin vaihdoin epilepsialääkkeeni (trileptal) toiseen koska se sisälsi aineen joka saattaa vaikuttaa edeemaan. Nyt syön prednisolonia, antihistamiinia, kefeksiniä ja voitelen fusiksiinilla. Turvotus on huomattavasti laskenut jo parissä päivässä. Tietysti kortisooni aiheuttaa kuunaaman mutta se menee ohi, kun lääkitys loppuu. Ei se lääkäri minuakaan koskenut, koska epäili vahvasti märkärupea, jota tietty hoidetaan tässä kaiken ohella. Kysyin siskoltani ja hän on saanut myös kohtauksia ja muistelen, että äitinikin oli joskus pöhöttynyt. Minulta otettiin hae-kokeet labrassa josko olisi perinnöllinen vaiva. Saan tulokset vasta parin viikon kuluttua. Elämä alkaa olla voiton puolella.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
LL14.07.2019 16:10

Nyt on diagnosoitu: angioödeema. Lab.kokeissa kaikki arvot YLITSE viitearvojen. Lääkäriin totesi, ettei tiedä mitä se tarkoittaa. Verenpaine lääkitystä muutettiin. Kohtauksia oli maalis- toukokuussa 5, ja yhdessä kieli turposi niin,etten pystynyt muodostamaan sanoja. Nyt kohtauksia ei ole ollut. Varsinaista tähän tautiin tarkoitettua lääkitystä en saanut, koska olen seurannassa. Otin kaikista kohtauksista kuvat. Oli hyvä,koska ne auttoivat lääkäriä määrittämään oikean diagnoosin melko nopeasti. Olisikohan kellään tietoa, mitä tarkoittaa tuo viitearvojen korkeat lukemat? Kiitos, LL.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta