Kokemuksia siedätyshoidosta

Naana25.06.2011 09:02

Onko teillä kokemuksia koivun ja/tai heinien siedätyshoidosta?Mitä hyvää ja mitä huonoa?Helpottavatko allergiaoireet ensimmäisenä keväänä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
siedätetty29.06.2011 21:26

Olen käynyt perinteisen pistos siedätyshoidon heinille. Oireet helpottivat tosin en nyt muista oliko eka kesä hoidon aikana kovastikaan helpompi. Edelleen on lääkitys päällä heinäaikana ilman lääkkeitä ei voi olla mutta pahimmat on takana. Aikaisemmin silmät turpos umpeen noin juhannuksena ja aukes siinä kukinnan loputtua jne. Kolme vuotta on pitkä aika sitoutua johonkin joten tarttee miettii jaksaako sen. Itelle jäi pistoksista kovettumia käsivarsiin jotka aina välillä kutisevat, mutta ovat huomattavasti pienentyneet nyt hoidon loputtua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lulu28.03.2012 18:09

Minä sain siedätyshoidon pistoksina (heinät, koivu) jo lapsena ja elämä mullistui täysin. Poskiontelotulehduskierteet loppuivat siihen paikkaan, ja liikunnan numero nousi seiskasta kymppiin, kun todellinen kunto ja taidot pääsivät esille. Aloin harrastaa kilpaurheilua ja kesät saivat valoisia sävyjä. Isäni oli ikionnellinen, kun kuvailin saaneeni "elämäni takaisin";-)

Näin aikuisena (olen nyt 47-vuotias) haluaisin päästä lepän ja pujon siedätyshoitoihin, mutta niitäpä ei ole tarjolla, joten pärjäilen sitten antihistamiineilla. Myös sarvikuonosta eli nenäkannusta on tosi iso apu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna10.05.2012 19:25

Koivun siitepölyä on ollut jonkin aikaa näillä leveyksillä kohtalaisesti.Ilmeisesti siedätyshoito on lieventänyt oireitani, koska aikaisempina keväinä tähän aikaan minulla on ollut kova väsymys,oloni on ollut todella tukkoinen,nuhainen ja silmät ovat vuotaneet.Nyt nenä vuotaa vähän ja silmätippoja käytän satunnaisesti.Minulla on edelleen säännöllisessä käytössä antihistamiini ja nenäsuihke.Aiemmin näistä lääkityksistä huolimatta minulla oli em. oireita.

Saas nähdä lieveneekö samalla myös heinästä aiheutuvat oireeni.Siedätyshoidon aloittaneessa yksikössä kerrottiin,että myös muut allergiat saattavat helpottua siedätyksen myötä.

Tähänmennessä minulla ei ole huonoa sanottavaa siedätyshoidosta. Kannustan hakeutumaan siedätyshoitoon, sillä se parantaa huomattavasti elämänlaatua,vähentää lääkkeiden käyttöä ja lääkekustannuksia.Julkisella puolella siitä ei tarvitse itse maksaa muutakuin erikoissairaanhoidossa pistettäessä alle 8 euron sarjahoitomaksu/kerta ja terveyskeskukseen siirryttäessä ei mitään.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
korinaa kuunteleva14.05.2012 10:35

Miten olette siedätyshoitoon päässeet? Mieheni on todella allerginen siitepölylle (usealle)ja on jo pari vuotta pyytänyt eri lääkäreiltä lähetettä allergiasairaalaan jotta pääsisi siedätyshoitoon, mutta ei. Lääkärit eivät halua sitä lähetettä antaa jostain syystä, ihan kuin se olisi heiltä itseltä jotenkin pois. Kaikki allergia lääkkeet hän on jo käynyt läpi eivätkä ne enää tehoa kunnolla mutta silti niitä samoja nuo vain hänelle tyrkyttävät. On hirveää katsella vierestä kun silmät rähmivät ja nenä ihan tukossa. Yöllä hänellä hengityskatkoksia kun on niin tukossa, se tuntuu toisinaan tosi pelottavalta kun toinen lakkaa hengittämästä yhtäkkiä. Neuvoja siitä mistä sen lähetteen saisi ottaisimme mielellämme vastaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna14.05.2012 14:33

Sain lähetteen keskussairaalaan työterveyslääkäriltäni.Keskussairaalassa täytyi itse pyytää siedätyshoitoon pääsyä.Toinen keino on varata yksityislääkärille aika ja tarvitt. pyytää lähetettä keskussairaalaan siedätyshoitoon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pena24.05.2012 13:48

Olen itse mukana koivun siedätyshoidon tutkimuksessa. On siis (epätodennäköinen) mahdollisuus, että olen saanut placeboa, mutta oireeni ovat kahden vuoden siedätyshoito(tutkimuksen) jälkeen tyystin hävinneet hurjasta koivun siitepölymäärästä huolimatta. Ensimmäisen vuoden jälkeen tuloksia ei ollut vielä nähtävissä. Tätä siedätysainetta otetaan suun kautta, se siinä kait on uutta. Olisin valmis maksamaan tällaisesta tropista luokkaa 300 € empimättä, jos teho on tosiaan näin mahtava.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaisla25.05.2012 05:18

Voihan sitä yksityisellekin mennä siedätyshoitoon. Toki se maksaa, mutta itse kyllä olisin valmis maksamaan, jos mitään muuta tietä ei ole.

Toisaalta tosi törkeää, että siedätykseen ei pääse. Asiantuntijat kertovat lehtihaastatteluissa kuinka monet siitepölyallergiset hyötyisivät, jos kävisivät siedätyshoidossa. Totuus näyttää olevan, että sinne ei sitten pääsekään vaikka haluaisi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaisla25.05.2012 05:26

Piti vielä kommentoida Penan kokemusta suun kautta otettavasta siedätysaineesta. Allergiasairaalassa ovat kertoneet, että tablettihoito olisi jossain vaiheessa tulossa (koivun siedätys) 5-10 vuoden marginaalilla. Kiva kuulla, että se on nyt testivaiheessa eli kun nuo tutkimustulokset haittavaikutuksineen ja hyötyineen saadaan valmiiksi niin silloin vasta voidaan homma lanseerata suurille massoille.

Pistämisen sijaan taitaa tablettihoito olla paaaljon halvempi. Pistäminen sattuu ja siitä syystä monet lapset eivät voi/halua mennä siedätykseen, joten tablettihoito helpottaa myös tästä syytä. Siedätyshän kestää 3 vuotta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Multiallerginen25.05.2012 17:43

Tietääkö kukaan, voiko kroonisen nokkosihottuman takia jatkuvasti antihistamiinia käyttävä aloittaa koivun siedätyshoidon? Mahtaisiko antihistamiinin jatkuva käyttö jotenkin heikentää siedätyshoidon tuloksia? Mulla on siis mysteeriksi jäänyt nokkosihottuma, jota vaan tulee, jos olisin ilman allergialääkettä. Eikä tietenkään ole kivaa olla naama punaisilla paukamilla, niin siksi syön antihistamiinia. Mutta nyt on koivuallergiaoireet olleet sen verran häiritseviä viime aikoina, että pistää miettimään siedätyshoitoa. Tosin ehkäpä kokeilen Benadryliä, kun seuraavan kerran käy apteekissa. Siitepölyn lisäksi mulla on parikymmentä juures/hedelmä/mauste/pähkinä... -allergiaa. Joten mietin myös siksi koivusiedätyshoitoa, josko se vähentäisi myös ruoka-aineallergioideni oireilua?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna26.05.2012 09:12

Siedätyshoidon edetessä yleensä pyydetään ottamaan antihistamiinitabletti ainakin kyseisenä päivänä,joten ei se heikennä siedätyshoidon tehoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Marja11.06.2012 06:39

Jo aivan pienestä pitäen olen ollut allerginen koivulle ja timoteille ja niiden "rinnakkais" allergisoiville kasveille, hedelmille yms. Itsekin olen siis ollut siedätyshoidossa, joka aloitettiin minun ollessani 11 vuotias.

Ensimmäisenä "siedätyshoito"vuotenani en vaikutusta oikeastaan mitenkään huomannut. Seuraavana vuonna oireet siitepölystä heikkenivät ja hoidon teho näytti siis vaikuttavan. Kolmantena vuonna, kun hoito lopetettiin en enää huomannut eroa ennen hoitoa ja hoidon jälkeen - siedätyshoidon "teho" oli kuin lopahtanut. Samoihin aikoihin huomasimme perheeni kanssa, että aikaisemmat allergiani vahvistuivat siedätyshoidon jälkeen - ajatus siis nykyään sitrushedelmien, pähkinöiden, omenien tai kiivin syömisestä pelottaa, sillä allergiaoireet ovat niin vahvat. Nyt, kolmen vuoden jälkeen siedätyshoidosta pistoskohdat ovat vieläkin näkyvissä ja tunnettavissa kuten myös niistä tulleet mustelmat. "Patit" eli ts. paikat joihin on pistetty, kutiavat vieläkin joka on myös havaittavissa lähes jokaisessa paidassani reikinä käsivarressa.

Tänä vuonna, kun siitepölyä on tavallista enemmän, ovat oireet aiempaa voimakkaammat eikä allergialääkkeet näytä vaikuttavan. Tässä odotellaan lääkärin soittoa, joka voisi harkita että mitä tehdään allergiotteni suhteen.

Tapaukseni on kuulemma äärimmäisen harvinainen, sillä terveydenhoitajien, sairaanhoitajien ja lähihoitajien kanssa jutelleena, ovat he sanoneet etteivät ole tällaisesta tapauksesta koskaan kuulleetkaan. Siedätyshoidosta on siis jotain huonoakin, mutta hyvää siedätyshoidosta on myös se, että piikkikammoni on kadonnut kokonaan!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna04.08.2012 12:18

Koivun siitepölyaika meni omalla kohdallani ohi lähes huomaamatta siedätyshoidon ansiosta.

Aiempina vuosina minulla on ollut hankalat silmäoireet heinän siitepölyaikaan, mutta tänä kesänä olen tarvinut tosi vähän silmätippoja.Lieneekö syynä kostea kesä vai siedätyshoito.Tänä kesänä olen ollut heinästä keuhkojen osalta tosi tukossa tehokkaasta astmalääkityksestä huolimatta.Olen päättänyt hankkiutua myös timotein siedätykseen syksyllä. Tämän kevään ja kesän kokemuksen pohjalta voin suositella siedätyshoitoa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Eeve16.08.2012 06:17

Itse olen lapsena saanut koivulle ja timoteille siedätyshoitoa. Koivun oireet palasivat noin 20-vuoden kuluttua, mutta heinille en ole enää allerginen. Aloitin koivun siedätyksen uudelleen ja samalla otin siedätyshoidon koiralle. Nyt minulla on koira eikä oireita ole esiintynyt. Koivusta en vielä tiedä. Sen näkee sitten ensi keväänä. Käyn yksityisellä puolella siedätyksessä. Vähän se on kallista, mutta kannattaa ottaa useampi siedätys samalla kerralla, koska lääkekatto on vuonna 2012 noin 700€, joka täyttyy aika nopeasti. Sen jälkeen maksat vain 1,50€ per lääke.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna08.03.2013 16:39

Odotan mielenkiinnolla tulevaa kevättä ja kesää,kun koivun siedätyshoidossa on nyt toinen vuosi menossa ja timotein siedätyshoito aloitettiin joulukuulla.Toivottavasti saan nauttia keväästä ja kesästä mahdollisimman vähäisin oirein.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu04.04.2013 06:13

Olen ollut heinien siedätyshoidossa 90-luvulla. Siitä ei valitettavasti ollut mitään hyötyä :-( Toivottavasti nykyään on tehokkaammat hoitotavat/aineet?!

Muistona piikityksestä käsivarren pistoskohtaan nousee yhä edelleen kutisevia paukamia heinien kukinta-aikaan. Ei kuulemma voi johtua siedätyksestä, mutta muutakaan selitystä en keksi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna26.06.2013 20:00

Timotein siedätyksestä on todella ollut apua, vaikka siedätys aloitettiin vasta joulukuun lopulla.En ole tarvinut silmätippoja kertaakaan, kun aiemmin jouduin käyttämään niitä lähes päivittäin kesä-heinäkuun ajan.Antihistamiini ja uusi nenäsuihke Dymista pitävät nenäoireet kurissa todella hyvin.Viime kesänä jouduin ottamaan lähes joka päivä nenäsuihkeen lisäksi kaksi antihistamiinia ja siltikin nenä oli aina tukossa yötä päivää.Elämänlaatu on todellakin kohentunut siedätyshoidon myötä.Siitepölyoireilukausi lyheni muutamalla kuukaudella ja toivottavasti ensi keväänä-kesänä voi vähentää paljon lääkityksiä.Enää tarvii kärsiä oireista vaan lepästä maalis-huhtikuu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pettynyt07.08.2013 20:23

Lastani siedätettiin koivulle ja heinälle. Muita allergioita ei sillon vielä ollut. Pikku hiljaa niitä alkoi ilmentyä. Ensimmäisenä keväänä peruna, xylitol,suklaa ja paprika. Hoitaja pyöritteli silmiään "ei koskaan ennen". Seuraavana keväänä tuli vilja- ja maito-allergia sekä pähkinä. Loppu huipentumana puhkesi astma!Se kolme vuotta oli yhtä salapoliisi elämää kun noita etsittiin. Varasinkin xylitoli oli vaikea löytää. Siedätys on loppunut viime talvena, täys lääkitys lapsella päällä. Ja me olemme monta tonnia köyhempiä ja elämämme on varmasti hankalampaa kun siitepölyjen kanssa olisi ollut. Pahoittelen purkaustani, mutta harmittaa kovasti. Näinkin voi siis käydä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Koivuallerginen03.09.2013 15:31

Pena,

Kommenttisi tutkimuksesta oli mielenkiintoinen. Kertoisitko vielä lisää saamastasi lääkkeestä tutkimuksessa? Missä muodossa lääke oli ja minkälaista sitä oli käyttää? Tuliko mitään sivuvaikutuksia ja kauanko hoitojakso kesti? Kärsin itse kovasta koivuallergiasta ja toivoisin saavani ko hoitoa mahdollisimman pian. Tiedätkö milloin on tulossa markkinoille?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Carita05.04.2019 09:51

Itse sai Kuopio yliopistollisessa sairaala siedätys hoitoa itse heinäallergiaan pistos hoitona. Ole saanut elää melko oireetonta elämää tähän päivään saakka joudun tosi harvoin enää syömään lääkkeitä ja käytämään nenäsumutetta. Muuta ennen hoitojen saantia nämä lääkkeet oli joka päivästä elämää ja nenä oli koko ajan tukossa. Mustan se päivä ilmi selvästi kun sanon hoitajalle olisko noin Kymen pistos hoidon jälkeen että nenä ei ole enää koko aja tukossa mutta osa tukoisuuteen liittyvät myös nenäpölypit mutta silti elämä on paljon helpompaa sen osalta tällä hetkellä . Pienempänä vielä lisäksi oli silmä tipat joka sain pois esikoulu ijässä. Jos olis tarve joskus vielä uudestaan ehdottomasti otasin hoidot uudestaan vaikka on hintavat. Vastine on tärkein että se todella auttaa allergia ja tekee elämästä oiretomapaa. Hoidosta on jo 6 vuotta

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Liisa25.08.2019 22:13

Pistoksina saatu siedätyshoito koivulle auttoi pahoihin oireisiin, vaikkakin oireet eivät hävinneet täysin.

Nyt vaan usean vuoden jälkeen pistoskohdat alkaneet kutisemaan välillä todella voimakkaasti samalla tavalla kuin muutama muukin maininnut edellisissä kommenteissa. Olisko kellään vinkkejä mikä tähän auttaisi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta