Mausteallergiaako?

Saana29.04.2011 09:53

Hei! Kysäisempä sellaista asiaa,että voisiko olla kenties mausteallergiaa? Söin tänään sellaista broileria jossa ilmeisesti olisi ollut carrya. Alkoi kamalasti polttaa suun limakalvoja.Oli kamala tunne kun polttelee limakalvoja kamalasti. Tunne oli sellainen,että mulla paloi suussa ihan kuin tuli. Siis ei ollut tulta.Vaan ihan totaalisesti poltti ja kirveli. Aikuisena olen tullut herkemmäksi juuri mausteille. Ei saa olla väkeviä mausteita mun ruuassa.Olen monelle muullekkin allerginen. Ja nyt meillä on vielä kaksi kissaa.Kurkkua kutisee mulla kamalasti aina kun olen niiden lähellä.Ja tulee yskää sellaista ärsytys yskää ja tuntuu kurkku kipeältä joskus välillä. Mutta tämä lisäys ei ollut mausteita koskeva.Kunhan mainitsin vaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Saturnus06.05.2011 06:18

Minulla mausteet aiheuttaa etenkin oireita suun limakalvoilla. Koivunkukinnan aikana minun täytyisi välttää kaikkia mausteita tai jatkuvasti on limakalvot suusta rikki, ja niiden paraneminen kestää kauan. Joskus mausteet aiheuttaa minulle myös kurkun kutinaa ja astmaoireita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
saana06.05.2011 21:34

Minulla menee edelleen suu ihan tuliseksi vaikka toiset sietää mausteita. Kyselenkin välillä muilta,että eikö heidän suuta polttele ja mene rikki. vastaus on ei todellakaan. Mulla vaan on niin herkkä suun limakalvot,että menee kirvelyn puolelle. Sitrushedelmiäkään en voi syödä kun menee suu rikki ja tulee kutiavaa ihottumaa. Mulla on allergiaa ollut lapsesta saakka.Nyt olen aikuinen nainen jo.Kaikki allergiat vaan lisääntyy mulla.Mikään ei helpota mua yhtään. Ja kun on tämä siitepöly kausi niin sitäkin enemmän mulla tulee hedelmistä oireita.Päärynästäkin tulee ongelmia mulle.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nuu22.05.2011 15:31

Minulla on ollut viimeiset 7vuotta allergioita eri mausteille. Mm. pippurit. Mutta tänä keväänä kävin sairaalassa altistuksessa, jossa söin ko. aineita, eikä tullut mitään. Minun siitepölyallergit on helpottanut ja sen myötä näköjään myös mausteallergiat. Varovaisesti ja pikkuhiljaa olen alkanut syödä mausteita. Minulla teki mausteet juuri suuhun poltetta, ja nieluun.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ongelma ruokaa25.04.2012 18:18

Minulla on paha mausteallergia. Hengitystiet menevät tukkoon jos samassa tilassa on jotain ruokaa jota on maustettu normaalisti. Eli saan oireita jo hajusta. Samaan kastiin mausteiden kanssa menee sitrushedelmät, anannas ja tomaatit, niin ja tietysti kiivi. Tähän aikaan vodesta ruokailu on aika kamalaa, kun pitää varoa vähän kaikkea. Sairastan myös astmaa, siitepölyallergiaa ja kosketusallergiaa. En siis tee siivotessa tai ruokaa laittaessa tee mitään ilman käsineitä. Kaikki oireet ei näy testeissä. Minulla näkyi testeissä vain inkivääri, koivu ja pujo, mutta lääkärille riitti että meinasin tukehtua testihuoneessa. Silloin jos on mausteallergia, niin kannattaa vältää luontaistuotteita ja yskänlääkkeitä. Yskänlääkkeet sisältää usein neilikka ja kaneliöljyä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kati15.12.2012 14:55

Mulle sinappi aiheuttaa suuhun reaktion kuin olis polttavan kuumaa juonu. Limakalvot "palaa"... Ei kiva.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
MInna13.06.2019 20:01

Tomaatti ja suklaa aiheuttaa heti suun polttelua sekä limakalvot rikki. Todella inhottava vaiva ja lääkärissä vaan naureskeltiin että ei tiedä mikä on ..Onko sulla masennusta?!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta