Kaurasta epämääräisiä oireita

Kovat pörinät kaurapuurosta03.06.2019 23:46

Aiemmin söin paljonkin kaurapuuroa. Joka aamu. Varsinkin lapsena. Sitten olin pitkän aikaa syömättä kaurapuuroa. Nyt taas söin kaurapuuroa 3-4 pv:n aikana ja jatkuvasti kärsin kovista ilmavaivoista. Yöaikaan myös, jos söin illalla kaurapuuroa. En saanut nukutuksi juuri lainkaan, kun sen verran kovat ilmavaivat. Vaihdevuosikuumotukset myös pahenivat yöllä. Niitä oli jatkuvasti, kun olin syönyt kaurapuuroa. Nyhtökaura myös aiheuttaa kovat ilmavaivat minulla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Suski -6322.06.2019 13:02

Itselläni ollut n 3 kk limaista yskää aamuisin kun olen vaihtanut maidon kauramaitoon. Vihreitä klönttejä aamuisin yskän mukana ja loppupvästä ei yskiä enää niin paljon... oliskohan se nyt sitten kuitenkin toi kaura? Pitääpä jättää nyt sitten pois toi kaurakin : ( mitään varsinaista allergiaa minulla ei ole , mutta coliittis ulcerosa on ja tosiaan jätin pois 3kk sitten maidon ja vaihdoin sen kaurajuomaan sillä olen kaakaon suurkuluttaja ja vehnän jätin myös pois ja suoli voi nyt paljon paremmin ja olen saanut vähentää lääkitystä sen myötä. Eli kun luin näitä ihmisten kommentteja huomaan ettei kaura olekkaan niin hyvä juttu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ei kauraa07.07.2019 16:17

Jätin Fodmap ruokavalion takia muut viljat pois ja aloin syömään kauraa, kauraleipää ja muita. Syömisen jälkeen kauheat vatsakrampit ja ripuli lensi. Pikku hiljaa yrittänyt lisätä lusikallisen kaurahiutaletta ja nyt kärsitään närästyksestä. Eli kaura ei todellakaan sovi. Hoitajat ihmetellyt, että miten kaura voi aiheuttaa ripulia ja närästystä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ennenkauranytei18.07.2019 17:53

Juu, itellä kaura aiheuttaa aivan järkyttävän turvotuksen ja oikein haisevat ilmavaivat. Söin lautasellisen pitkästä aikaa kaurapuuroa ja noin 3-4h sen jälkeen alkokin kunnon turvotus ja ilmaa vaan tulee ja tulee. Muut viljat ei toistaiseksi tee samaa onneksi. Ja keliakia tarkistettu, ei ollut.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Satunnainen22.08.2019 15:46

Kaurapuuro ei sovi minullekaan. Siitä huolimatta, että lähes kaikki hoitoalan ihmiset suosittelevat sitä terveellisenä, ravitsevana ja vatsaystävällisenä aamiaisena. Jos syön aamupalaksi kaurapuuroa (keitän ryynejä vedessä ~10min ja 5min ”hauduttamista”) joudun aika heti lounaan jälkeen etsimään wc:tä. Ja tämä on todellakin sääntö, ei poikkeus. Vatsakipu tulee siis vasta sen seuraavan aterian jälkeen. Ja vain kaurapuuroaamiaisen kanssa. Keliakiaa ei ole löydetty. Juureen leivotusta kauraleivästä en saa oireita. Kun tätä kuviota selittää gastroenterologille, näkee jo ilmeestä, etteivät usko kertomaani. Mutta niin se vain on, että siinä missä jollekin juusto aiheuttaa kovat vatsakivut ilman mitään selvää diagnoosia, toiselle se on sitten kaurapuuro...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pahaa oloa26.08.2019 14:22

Olen n. 70 . Lapsena koulussa oksensin kaurapuurot ja jouduin itse siivoamaan jäljet. Kotona en suostunut syömään kaurapuuroa. Tyttäreni piti paljon puurosta ja antaessani pojalle kaurapuuroa, kun hän oli pieni, hän yökkäsi välittömästi. Tämän jälkeen en pojalle tarjonnut kaurapuuroa. Samoin sisareni lapsenlapsi kertoi eskarissa olevan kivaa, paitsi kun siellä pitää syödä kaurapuuroa. se kun häntä oksettaa. Siis sukuvika. Olen pystynyt syömään muita kauratuotteita siihen asti, kun löytyi helico suolistostani. Sen jälkeen verenpaine lääkkeitä vaihdeltiin pahan olon vuoksi. Tais ollakin syy kaurapitoisessa aamupalaleivässä. Parituntia aamupalan ja lääkkeiden oton jälkeen tuli huono ja etova olo. Samoin illalla jos olen syönyt kauraa, niin yöllä parin tunnin päästä herään pahaan oloon.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja 5104.09.2019 16:04

Kiitos kokemuksistanne. Olen myös huomannut, että kahvimaidon vaihtaminen kauramaitoon aiheutti äkillistä vesiripaskalla. Rukiistakin tulee vatsa kipeäksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pömppömaha31.10.2019 10:37

Pömppömaha ja huulioireet iskivät aamuisen kaurapuuron jälkeen. Onneksi osuin tähän keskusteluun, muuten olisin pahasti epäillyt tuntemuksiani kaurakehujen keskellä. Tarkkailuun myös kaura-tattari leipäset.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
AnnaKoo06.11.2019 07:33

Hei! Kannattaa kokeilla VHH- ruokavaliota. Leivän voi korvata mm. mantelileivällä , ohje löytyy netistä. Toki riisikakkuja ym. kannattaa kokeilla - niissäkin on nykyisin eri makuja. Vaikka ei olisi keliakia, kaikille viljat eivät sovi.

Sokerin pois jättäminen auttoi myös, ja yleensä hiilarien vähentäminen. Itselleni sokeri-rasva-vilja -yhdistelmä oli kaikkein pahin. Eli kaikki leivonnaiset. Hiivalla nostetut leivonnaiset paha. Googlatkaa Vhh ja kokeilkaa.

Makeanhimo muuten loppuu 2 viikoss makean lopetuksen jälkeen.

(Muuten: paljon parjatun Antti Heikkilän neuvoilla moni on saanut avun tähänkin).

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Onpa hyvä kun saan vahvistusta07.11.2019 22:45

Lapsena kieltäydyin syömästä kaurapuuroa ennen kouluun menoa. Aikuisena kuvittelin, että olin vain keksinyt etten voi sitä syödä. Myöhemmin olen usein saanut kovan närästyksen ja turvotuksen syötyäni kaurapuuroa. Pitää nyt viimein uskoa, koska Ostin Kaslinkin Aito kauravälipala. Pehmeää mössöä litran purkissa., Laitoin siihen marjoja sokeria . Oli mahtavan makuista mutta olen sitten monta tuntia kärsinyt närästyksestä ja turvotuksesta ja loppujen lopuksi jouduin ottamaan vatsaa rauhoittavaa lääkettä muuten menee yöuni. Bye Bye nyt vaan kaikille kauravalmisteille. Näin se on. piste

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta