Avocadosta vatsaoireita - onko muita

Hops13.03.2017 08:08

kiitos Nono nenäkkäästä viestistäsi. Kaikki suomalaiset eivät valitettavasti ole päässeet koulussa nauttimaan vieraiden kielten opetuksesta.

Mutta palatakseni itse tähän viestiketjuun avokadoon liittyen. Tuo artikkeli ei kyllä omalla kohdallani pidä paikkaansa, sillä otan päivittäin antihistamiinia ja siitä huolimatta avokado aiheuttaa vatsaoireita...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaikkiruokainen22.03.2017 15:56

Kun syön avocadon puolikkaan niin kurkkua kuristaa ja suu on kuin tulessa. Mikä aine siinä hedelmässä voi aiheuttaa tällaisen reaktion? Minulle tapahtunut tämä nyt 3 kertaa peräjälkeen kun olen testannut, että onko se todellakin avocado. Kiwi on myös sellainen hedelmä mistä tulee kirvelyä suuhun.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Paha olo09.04.2017 16:50

Ihanaa, että löysin tämän viestiketjun. Tämän viikon alussa minulle iski todella kauhea vesiripuli ja kuvottava olo, ihan kuin olisin saanut jonkinlaisen myrkytyksen. Ajattelin tuolloin, että se johtuu msm-jauheesta. En ole sitä ottanut nyt melkein viikkoon. Olo on kuitenkin ollut huonohko, mutta vatsa on välillä rauhoittunut. Tänään söin ruoan yhteydessä avocadoa ja vain tunti sen jälkeen vatsaa on taas nipistellyt ja tuli kuvoittava olo. Tuolloin tajusin, että kipristelyn taitaa aiheuttaa avocado. Pitää jättää avocadot syömättä jatkossa. Kiitos teille kaikille kirjoittajille, jotka kerroitte saavanne avocadosta samat oireet kuin minäkin. Jatkossa osaan välttää sitä kuin ruttoa. :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kuulostaa tutulta22.04.2017 09:24

Olen aiemmin syönyt avocadoa ilman mitään ongelmia, mutta tänä keväänä avocadosta aiheutunut todella voimakkaita mahakipuja, huonovointisuutta jne. Oireet alkavat 1-2 h syömisestä ja kestävät pari tuntia. Helpottunut olo kun löysin tämän ketjun.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lateksiallergiaa?12.05.2017 22:06

Itselläni avokado aiheuttaa samoja ongelmia kuin muillakin tänne kirjoittaneilla. Samoja oireita aiheuttavat myös tuore ananas, hunaja sekä banaani. Googlatessa tuli vastaan Ylen aiheesta julkaisema artikkeli, jossa viitataan lateksiallergiaan. http://yle.fi/uutiset/3-8195709

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lateksiallergiaa12.05.2017 22:12

Tässä vielä lisätietoa tuohon Lateksiallergiaan liittyen. https://www.allergia.fi/allergiat/luonnonkumiallergia-eli-lateksiallergia/

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ode15.05.2017 09:22

Minulla myös niin pahat oireet tulet avocadon syötyäni, ja nyt jo pelkkä ajatus tökkii...viimeksi tuli samanlaiset oireet kuin vatsataudissa, eli raju oksentelu, vatsakipu ja lämmönnousu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nita27.05.2017 09:20

Olen käynyt vuosi pari sitten tutkimassa netistä ja löysin myös Lateksi-avocado allergian. Eilen oli ravintolan salaatissa avocadoa, ja ajattelin että kokeillaan nyt taas. Kotona ihmettelin, kun vatsa tuli kipeäksi, mitä se yleensä ei ole. Muistin heti, avocadossa syy! Muutaman tunnin kesti kipu ja epämiellyttävä olo, minulla tuntui ylävatsassa ja vähän samalta kuin sappikivet, sappirakko on leikattu 20 vuotta sitten. Melkein yhtä kauan sitten olin isossa leikkauksessa ja letkuja teipattiin läpinäkyvällä ihoteipillä, josta sain pahat paikalliset allergiat. Jotenkin yhdistin mielessäni oliko tuossa teipissä lateksia, luonnonkumia tms. Tämä lateksi tuli pari vuotta sitten esille, kun tutkin tietoa mahdollisesta avocadoallergiasta. Ja tosiaan, muita allergioita ei ole. Parin vuoden aikana näinkin monille on tullut oireita, avocadoallergia ei siis johdu omasta mielikuvituksesta!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hops12.06.2017 12:45

Olipa mielenkiintoinen viesti sinulla Nita. Minulle laitettiin kuukausi sitten kinesioteippiä, josta kahden päivän jälkeen alkoi ikävä polte ja kirvely. Kun otin teipit pois, iholla oli palovamman näköisiä jälkiä. Tällä voisi siis olla yhteys avocadoallergiaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Anna14.06.2017 12:04

Myös minä olen saanut vastaavia oireita avokadosta: pahoinvointia, kouristavaa vatsakipua, vatsan turvotusta, kasvojen lehahtamista punaiseksi. Muutamaan ensimmäiseen kertaan en hoksannut sen johtuvan avokadosta, mutta nykyään tiedän sen kyllä varmuudella olevan sitä. Itse olen epäillyt, että kyse olisi nimenomaan histamiiniyliherkkyydestä, vaikka mitään kovin selvää tietoa avokadon histamiinipitoisuudesta tai koko histamiiniyliherkkyyden olemassaolosta ei ole löytynyt. Oma kokemus on kuitenkin sen verran vahva. Histamiiniyliherkkyyteen on olemassa valmiste, joka voi helpottaa oireita, mutta avokadon syömisestä seuraava olotila on sen verran kaamea, että mieluummin vältän sen syömistä kuin lähden kokeilemaan toimiiko valmiste. Antihistamiini ei ainakaan minulla auttanut yhtään.

Olipa helpottavaa kuulla, että on myös muita vastaavia oireita saaneita, vaikka ei sitä olotilaa tietenkään kenellekään suo.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
MN22.07.2017 10:22

Hei, Oli kiva löytää tämä viestiketju, kun milestäni avokadolle allergisiin nen ole aikaisemmin törmännyt. Itselleni tulee tosi voimmakkaat aoireet: puolen tunni sisällä kuvotus ja oksentaminen, ylävatsa menee ihan jumiin.

Saan samanlasisia oireita parsakaalista, onko muilla tullut parsakaalista yhtä voimakkaita oireita?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
A.M21.08.2017 13:06

Itselläni jo puolikas avokado aiheuttanut valtavat vatsakrampit ja voimakkaan oksentamisen ja lämmönnousun. Kahdesti testasin ja nyt välttelen ko. Hedelmää loppuelämäni, koska aiheuttaa niin kovat kivut. Olisihan tälle kiva löytää jokin selitys, kun millekään muulle ruokaaineelle en reagoi...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hartsi24.11.2017 21:36

Hei Hops, kinesioteippi sisältää hartsia, joten kyse voi olla myös hartsiallergiasta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Se on avokado k:lla21.12.2017 08:01

Mulle on tullut aiemminkin smoothieista ja jostain muustakin avokadollisesta ruoasta hirveä vatsakipu ja kovia vatsakramppeja. Pieniä määriä olen kuitenkin syönyt ihan sujuvasti. Viimeksi eilen söin kokonaisen avokadon osana smoothieta. Tänään laitoinkin sitten jo puolitoista avokadoa smuutsiin, eikä mennyt puoltakaan tuntia, kun maha turposi. Pian oli pakko juosta vessaan, jossa ripuloin ja oksensin samaan aikaan. Onneksi kylppärin kalustesijoittelu tämän mahdollisti! Molemmista päistä suihkuamisen lisäksi oireita olivat järkyttävä horkka, kauheat vatsakivut, kuumeinen olo, aaltoilevat lihaskivut ja tavallaan kutiava kipu ihon alla, pieni tärinä, järkyttävä väsymys ja voimakas uupumuksen tunne. Istuin pöntöllä selkärangattomana lötkönä, vaikersin ja haukoin henkeä. Pyörrytti ja hetken tuntui, että taju lähtee. Kun kroppa oli tyhjentänyt itsensä arviolta noin 15-30 minuutissa (vaikea arvioida, kun ajantaju katosi Danten helvetissä), olo alkoi helpottaa, ja siirryin kuumaan suihkuun. Ruiskun jälkeen piti tulla sänkyyn lepuuttamaan kovia kokenutta kroppaa, vaikka olin ollut menossa salille. Onneksi olin syönyt eilen lähinnä smoothieta ja keittoa, niin avokado pääsi nopeasti ulos systeemistä. Olisi varmaan mennyt monta tuntia, jos olisi ollut raskas jouluateria suolessa edellä. Se vasta kauheaa olisi ollutkin! Nyt, reilu tunti tyhjentämisen alkamisesta vatsassa ja muualla kropassa on jo ok vaikkakin jokseenkin heikko olo.

Syytän suurta kerta-annosta, en sitä, että olen viime päivinä syönyt avokadoa, koska aiemmin oireita on tullut jo yhdestä yksittäisestä annoksesta ilman mitään avokadon kumuloitumisvaikutusta.

Mikään muu ruoka-aine ei aiheuta tällaista reaktiota. Jotain kurkun kutinaa tulee joistain pähkinöistä ja omenista, mutta avokado ei aiheuta mitään perinteistä allergiatyypistä oiretta, vaan täystyhjennys viittaa enemmän myrkytyksen kaltaiseen tilaan.

Saa nähdä, uskallanko syödä avokadoa enää edes pienissä määrissä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sama täällä21.01.2018 13:58

Kerron myös kokemukseni. Ostin pari avokadoa (eka kerran, luin niiden terveellisyydestä) ja laitoin salaattiin. Jo eka päivänä tuli ajatus vatsataudista, no se meni parisssa tunnissa. Taas sama juttu seuraavana päivänä ruokailun jälkeen. Mietin, mistä voi johtua ja googletin " Avokado ja vatsakipuja" löysin tämän sivun. Tänään en syönyt avokado-salaattia eikä vatkakaan nyt oireillut. Mitä ilmeisemmin oireet tulivat avokadosta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Asteli13.04.2018 06:40

Olen itsekin kokenut Avocadoon liittyviä vatsakipuja ja oireita, mutta en usko syyn olevan Avocado-allergian, vaan paljon yleisemmän syyn. Vatsasta puuttuu suoja-aineita, milloin mistäkin syystä, mutta tavallisin ja toistuva syy on perinnöllinen tai krooninen vatsa kataari, ärtynyt suoli-syndrooma tai muu jatkuva ärsytystila, esim. särkylääkkeet tai tulehduslääkkekuurit. Kun syöt Avocadoa, kannattaa miettiä mikä on vatsasi ja suoliston tila muuten. Koska Avocado on todella terveellinen kasvi ja aiheuttaa harvoin allergiaa ja silloinkin se on tavallisesti saatu kuoriosasta irtoavista osasista, ei hedelmälihasta, kannattaa Avocadoa syödä. Voit lääkitä vatsaasi Pii Gelillä ja ongelma on poissa. Voit lisätä Smootien Nokkosjauhetta joka sisältää Piitä (etenkin varsia sisältä jauhe) ja samalla saat multimineraaleja ja micrometalleja joita elimistösi tarvitsee kipeästi sen "vatsan ongelman" hoitoon. Yleinen virhe on määritellä äkillinen oire "allergiaksi" jollekin. Mitä se harvoin on. Ruokaa ei pidä syödä vain sen makujen takia, vaan sen mukaan mitä elimistö kulloinkin kipeäasti tarvitsee. Vatsavaivaiset tarvitsevat Piihappoa ja mineraaleja sekä hyötyvät myös Avocadosta ja sen tyyppisistä hedelmistä (marjoista). Syö, pysyäksesi terveenä, monipuolisesti ja vasta-aineita ymmärtäen. yli 20 % suomalaisesta väestöstä kärsii perinnöllisistä ruoansulatuskanavan häiriöistä, joiden seurauksena syntyy ns. allergioita ja ärsytystiloja eri puolilla kehoa. Hoida vatsa kuntoon ja tee sitä säännöllisesti, jos "olet tullut sukuusi" ja et saa kummallisia "allergioita". Ota tavaksi Pii Gel käyttö. Jos entsyymipainossa on häikkää todettu, käytä kuurina Ruoansulatusentsyymivalmisteita unohtamatta silti edelleä mainittua Piitä ja vatsasi voi hyvin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Suvitar13.04.2018 10:18

Kiitos kommenteista ! Testasin viimeisen kerran avokadon sopivuutta. Muistelin, että joskus olen voinut todella huonosti...suuta kutittaa ja tulee kuvottava olo n. tunnin sisällä avokadon syönnistä. Tänään sama toistui joten saavat jäädä !

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Susanna16.06.2018 20:11

Mulle avokado aiheutti kauhean närästyksen ja ilmavaivat. En ole kovin usein syönytkään muuten ja nyt saavat jäädä kokonaan pois!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Muikku12.11.2018 15:47

Ensinnäkin kun olen kuullut kuinka terveellistä avokado on.2 kertaa aikaisemmin olen syönyt avokadoa noin puolen vuoden välein.Minulla on epämiellyttävä tunne kun alan syömään avokadoa.(Onneksi huomasin lähetä etsimään tietoa).Ostin taas avokadoa 4 päivää sitten söin ensimmäisen(väkisin)2 päivää sitten (kaasuja tuli valtavasti) myös.Eilen söin kolmannen.A aamulla oli vähän paha olo ja vatsassa myös,en pystynyt syömään aamulla kävin kävelyllä n.3 km . en ole voinut hyvin koko päivänä.Kyllä jää minulla nyt avokado syömättä.Allergiaa on mutta ei ole tehty kokeita.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Mies 40v07.04.2019 06:50

Avocadosta tullut rajuja vatsanväänteitä ja olo mitä kuvaisin enemmän myrkytykseksi kuin allergiaksi. Viime kerralla kun kokeilin niin tuli myös olo että kohta pimenee, liekö ollut vaan niin tuskainen olo vai suoraa myrkkyvaikutusta. Tämä tuli syötyäni 1-2 avokadoa. Huono olo ohi n. tunnissa, vatsakipu kesti pitempään. Nykyään nypin sushista avocadot pois, ja se pieni määrä mikä jää ei tunnu aiheuttavan havaittavia oireita. Olisi kiva saada varmuus siihen mikä tuon tosiaan aiheuttaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta