Iho-oireita silmälaseista?

Korbela18.01.2019 19:06

Metallisangoissa, titaanisia lukuunottamatta, on kaikissa nikkeliä. Kehykset on pinnoitettu siten, ettei nikkeliin saa suoraa kontaktia, mutta pinnoitteet kuluu ja syöpyy, niinpä nikkelipinta joutuu lopulta ihokontaktiin. Samoin rosterin laadusta riippuu, miten nikkeli ihon happojen kanssa reagoi. Titaanikehyksetkin on yleensä pinnoitettu jotenkin, esim väriaineella. Nekään eivät siis ole takuuvarma valinta herkän ihon kannalta. Kehysten allergeenitestaus on kallista, allergiset marginaaliryhmiä ja optikkobisness kovaa. Apua ei ole näkyvissä ennenkuin EU-määräykset ovay näissäkin asioissa tarkemmin valvottuja ja paremmin standardisoituja.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
eyeeye09.04.2019 05:26

Sama juttu, ostin jo toiset silmälasit kun edelliset aiheutti kutinaa ja korvalehtien kovaa punoitusta ja kuumotusta. Samoinn nenätyynyjen kohdalla. Nämä uudet vielä pahemmin. Ei ole halpaa, n 650€ aina menee. Miksei sangoissa ole tuoteselostusta kuten kemikaaleissa, vaatteissa, ruuissa jne? Ettei tartte samaa virhettä toistaa monta kertaa. Liikkeessä sanottiin että näitä tapauksia on useita. En oikein tiedä mitä jatkossa...pääseekö näistä allergiatesteihin. Takuu ei liene korvaa näitä. Kyllä pitäisi asiakkaalla olla enemmän oikeuksia tässä asiassa kun lasit ovat välttämättömyys ja mitään korvauksia ei mistään saa. Pitääkö alkaa merkkejä luettelemaan? Jospa se panisi valmistajiin vipinää kun kauppa ei käy. Meillä on oikeus vaatia rahoillemme vastinetta. Saisipa edes yhdet kunnolliset. Siinä tosi tarjouslause instru ym hoi!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Musta väriaine15.04.2019 09:57

Minulla muovisten kehysten kosketuskohdista iho meni punaiseksi ja alkoi kutista voimakkaasti. Korvien yläosan iho myös turposi.

Luulen, että syyllinen oli kehysten väriaine. Kokeilin muutamia eri kehyksiä; kaksista erimerkkisistä mustista silmälaseista tuli todella paha reaktio, kun taas toiselta merkiltä kokeilin ihan samaa mallia tummanruskeana ja siitä tuli vain lievä reaktio. Aikaisemmin olen käyttanyt vaaleanruskeita, oransseja ja roosia muovisankoja ongelmitta, eli muovin ei pitäisi materiaalina olla ongelma.

Loppujen lopuksi pidin tummanruskeat kehykset ja sain loput ongelmat ratkaistua nenän kosketuskohtien suojaamisella. Nenän kohdalle laitettiin silikonityynyt ja korvien taakse muoviset (?) tuubit.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta