Tutkimuslääke ja oikean lääkityksen löytyminen

Eve_8209.04.2015 14:00

Heippa! Tiedustelisin, että montako eri lääkettä te olette kokeilleet ennen kuin oikea lääkitys löytyi? Minulla nyt menossa Buventol ja Budesonid (eka avaava ja toinen hoitava). Budesonid lopetetaan 1.5 ja samalla aloitetaan toinen Pef-seuranta pelkällä avaavalla. 8.5 alkaen ei saa ottaa mitään lääkettä. Lääkärille on varattava aika kahden viikon sisällä. Ventolinesta ei ollut apua, sitä kokeiltiin jo viime vuonna.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä09.04.2015 22:04

Hei! Minun astmani hoito aloitettiin Fixotidella. Sitten tuli Seretide, joka vei minulta äänen (laulan kuorossa). Seretide vaihdettiin Alvesco+Formoterol ja seuraavaksi se yhdistelmä vaihdettiin Innovairiin. Nyt minulla on Bufomix 320, Singulair ja Ventoline tarvittaessa. tämä tuntuu hyvältä nyt.

Eli kyllä tämä on ollut melkosta "seikkailua" lääkemaailmassa - onneksi on vaihtoehtoja niin, että kaikille löytyy sopiva lääke.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Myy09.04.2015 23:10

Mulla oli alkuun budesonid ja buventol, sitten vaihdettiin seretideen, eri vahvuuksilla diskus ja evohaler, montelukasti on kokeiltu, ventolinea on kokeiltu vaihtaa bricanyliin jos siit ois parempi teho. Nyt on alvesco ollut reilun vuoden ja ventoline, muutaman kerran vuodessa prednisolon. Ihan ei ole tasapainossa vielä, sairautta n. 3v.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Iita23.04.2015 21:13

Onneksi on monenlaisia vaihtoehtoja lääkkeissä astman hoitoon. Minulla aloitettiin aikanaan Seretidellä. Lääke oli astmaan hyvä, mutta jalkojen ikävien lihaskramppien vuoksi vaihdettiin Alveco+Spiriva respimat+Montelucast yhdistelmään. Mikä oli oikein hyvä aikansa kunnes astma äityi oikein pahaksi spirojen kautta muutama kortisonikuuri höysteenä tällä hetkellä menossa Budesonid+Formoterol+Spiriva respimat+Retafyllin+Montelucast. Niin ja tietysti Ventoline vielä lisäksi jos ei henki kulje. Ja onhan nuo spiratkin kotona varalta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Iita23.04.2015 21:15

Vielä edelliseen viestiin jatkoa...sydämen toiveena olisi että vielä jonakin päivänä vähempi lääkemäärä riittäisi :)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
07.05.2015 20:40

Minulla aloitettiin ensin ventoline, sen rinnalle Pulmicort 400, oireet paheni koska jouduin edelleen olemaan homeisella työpaikalla niin, että jouduin osastohoitoon, siellä Prednisolon 60mg/vrk + spiraa 6h:n välein. Kortisonitabl jatkossa myös kotona, lisäksi Seretide 25/250 2x4, josta seurasi järkyttävät lihaskrampit , lihaksia jopa repeytyi kun olin käyttänyt n. Vuoden noin isoja annoksia. Sitten aloitettiin montelukast 10mg ja vaihdettiin seretide pois, tilalle Oxis ja Alvesco, tarvittaessa Ventoline. Saikulla olemista yli puol vuotta, oireilua edell kaikelle mahd pölyille ja pakokaasuille. Aloitettiin lisäksi Retafyllin 200mg, joka auttoi yöllisiin hengenahdistuksiin. Keuhkolääkäri poisti seuraavaksi Alvescon ja Oxis'n, niiden tilalle tuli Relvar Ellipta, joka kuulemma kyseenalainen lääke, koska heikentää luukudosta ja altistaa keuhkokuumeelle. Taustalla siis sisäilmasta tullut astma, mutta kyllä tää on tavallista astmaa pahempi sairaus, lääkärit eivät vielä tiedä tarpeeksi eivätkä tunne tällaisen keuhkosairauden mekanismia tai hoitoa kun taustalla on sekä homeet, että sisäilman kemikaalitoksiinit, joita syntyy mm. lattiamateriaalien kiinnitysliimoista niiden reagoidessa kosteuteen ja mikrobeihin. Tunnen olevani koekaniini, jolle testataan uusia lääkkeitä, jopa osteoporoosinkin riskillä :(

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astmaatikko17.10.2017 12:07

Hei!

Millaisia kokemuksia teillä on Symbicort 160/4,5 mikrigr inhalaatiosumutteesta? Aiheuttaako tuo lääke ”pöhelöä olo?”/ ”ei läsnä oloa?” Pef arvot ok kuitenkin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astma 4414.01.2019 13:52

Onko kenelläkään kokemuksia Rellvar Elliptan käytöstä? Pitäisi aloittaa 3 kk:n jakso sitä- haittavaikutukset pelottavat, aiemmin käytetystä Buventol+Bufomix yhdistelmästä muistissa voimakkaat krampit jalassa yöllä sekä syömistä ym. haittaava käsien vapina. Vapinan sanotaan häipyvän kun lääkettä käytetään jonkun aikaa. Minulla se vain voimistui 3kk:n Bufomix- kuurin aikana. Nyt käytössä Ventoline ja Beclomet, joista ei haittavaikutuksia. Yli puoli oireetonta aikaa takana, Ventolineä ei juuri tarvittu, mutta hoitotasapainoa em. lääkkeillä ei saada. D-vitamiinin ja magnesiumin (Magnesium Plus 350 mg) lisäksi ei muita lääkkeitä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astma joo 17v27.01.2019 13:50

Hei minulla ollut nytten käytössö tuo Relevar eliptan noin kolme viiikkoa 92/22mikrog ja aikasemmin oli tuo sertide ja tämä uusi astma lääke ei ole tunnut mitään helpotusta ainakaan vielä

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astma 4428.01.2019 16:24

Relvar Elliptan 184/22 aloitin 23.1.19, sitä ennen otin sen pneumokokkirokotuksen, kun Relvarin lääkeselosteessa mainitut yleiset haittavaikutukset todella mietityttivät. Viikko tietenkin liian lyhyt aika minkään ilmenemiseen- mukava kyllä, että lääkettä otetaan vain kerran päivässä.

Astma joo 17- kertoiletko jossain vaiheessa lisää tuntemuksiasi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astmalaatikko13.02.2019 11:02

Relvar 92/22 jokapäiväisessä käytössä n. vuoden ja pahenemisvaiheessa Relvar 184/22. Tosi hyvä lääke, elämänlaatu parantunut huimasti, en ole huomannut sivuvaikutuksia, eikä ole vielä luut katkeillu vaikka oonkin jo aika vanha. (ennen kokeiltu kaikki muut mm. innovairit ja pulmicortit jne.) Nyt peruslääkitys päivittäin on Relvar, Spiriva, Montelukast. Ei estä pahenemisvaihetta eikä oikein auta, ainoastaan Predinisol -kuurit auttaa silloin, mutta muuten helpottaa elämää.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kirjoittaja20.03.2019 12:55

Relvar oli käytössä kuukauden ja sairastuin keuhkokuumeeseen.Nyt olen ollut kuukauden sairaana ja kaksi eri antibioottia.Palasin vanhan lääkkeeni Beclomet ja Oxis käyttöön.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Annelijiiaa23.04.2019 16:04

Minä olen kokeillut kolmen vuoden aikana: Budesonic, Alvesco, Flutiform. Flutiformin kaverina on kokeiltu Montelukastia sekä Retafylliä. Nyt menee 2kk kokeilussa yhdistelmä Innovair + Spiriva, joka on ollut tähän mennessä paras - katsotaan mitä lääkäri sanoo jatkosta. Kaikkien lisänä on ollut vielä Ventoline tarvittaessa, jota onneksi olen tarvinnut harvoin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astma 4425.04.2019 14:40

Rellvar 184/22 ollut nyt käytössä 3 kk ja hoitotasapaino näyttää löytyneen. Pef-arvot aamulla 300-310, illalla 330-350 -Ventoline ei niitä enää nosta. Arvot tosin 74 v:lla saisivat olla paremmat, toivottavasti paranevat uimakauden alkaessa. Näinä kolmena kuukautena on muutaman kerran ollut vähäisiä kramppeja- tilanne verrattuna Bufomix-kauteen todella paljon parantunut. Flunssaa ei ole ollut eikä pneumokokkirokotuksesta ole tullut haittavaikutuksia. Vointi on ollut hyvä ja kerran päivässä otettava lääke huomattava parannus entiseen verrattuna.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astmaa 66v11.08.2019 12:03

Tämäpä hyvä saitti! Asiallisia viestejä. Itsellä takana astmaa 66v. Eli alkoi vauvaiässä. Nuorempana lääkkeet oli surkeita. Yöt valvottiin ja huohotettiin. 40 v sitten tuli inhaloitavat lääkkeet ja niistäkin 10 ekaa vuotta otettiin lääkettä 4 tunnin välein. Itsellä Seretide 50/250 toimi kohtuullisesti. Nyt uusin Relvar 184/22 toimii kerta/vrk annostuksella jopa huonommin. Tarvitsen aiempaa useammin Ventolinea apuna. Sivuvaikutuksia ei minulla ole ollut koskaan lukuunottamatta äänen käheytymistä Flixotiden/Sereventin käytön aloittamisen jälkeen. PEF näyttää 450, joten elämän laatua astma ei vähennä. Kuntolenkeille sitten otan Ventolinea avuksi

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Homeallerginen21.09.2019 12:16

Olin käyttänyt seretide ja flixotide lääkkeitä vuosia.Sitten vaihdettiin Relvariin noin vuosi sitten ja se toimi loistavasti.Kun lonkka alkoi oireilla niin vaihdoin takaisin vanhoihin lääkkeisiini ja lonkan kivut ovat häipyneet (luin että Relvar heikentää luustoa).Nyt kuitenkin yskittää enemmän.Olen joutunut usein syömään kortisonikuurin niin jo se haurastuttaa luita ja jos päivittäinen lääke tekee samaa niin ei tunnu hyvältä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Yskijä05.11.2019 13:26

Mulla on Spiriva Respimat, yskä ei vaan ole hellittänyt, tuntuu lääkitys olevan puutteellinen. Muita lääkkeitä Metoprolol, Pariet 10mg. Olisi mukava kuulla mielipiteitä. Voisiko tulla kysymykseen esim. Relvar Ellipta. Olen menossa lääkäriin nyt.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ansku17.11.2019 11:57

Mulla on ollut vuosia Alvesco, Oxis ja Montelukast ja tarvittaessa Ventoline. Nyt viime aikoina tuntuu , että Oxis ei riitä vaan oon ottanut usei myös Ventolinea niin sitten on hyvä. Olen kuitenkin epäillyt onko hyvä ottaa Ventolinea vähänkuin Oxiksen ohessa vai pitäisikö lääkitys panna kokonaan uusiksi, että löytyisi sellainen kaksivaikutteinen lääke, että se riittäisi ilman jatkuvaa Ventolinea. Yskimistä on esiintynyt myös melko paljon ja eikö se juuri kerro siitä, ettei lääkitys ole ihan kohdillaan!? Vai olenko väärässä. Peffit vaihtelee n. 370-440 välillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ansku17.11.2019 11:57

Mulla on ollut vuosia Alvesco, Oxis ja Montelukast ja tarvittaessa Ventoline. Nyt viime aikoina tuntuu , että Oxis ei riitä vaan oon ottanut usei myös Ventolinea niin sitten on hyvä. Olen kuitenkin epäillyt onko hyvä ottaa Ventolinea vähänkuin Oxiksen ohessa vai pitäisikö lääkitys panna kokonaan uusiksi, että löytyisi sellainen kaksivaikutteinen lääke, että se riittäisi ilman jatkuvaa Ventolinea. Yskimistä on esiintynyt myös melko paljon ja eikö se juuri kerro siitä, ettei lääkitys ole ihan kohdillaan!? Vai olenko väärässä. Peffit vaihtelee n. 370-440 välillä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sintti27.11.2019 06:41

Löytypä hyvä asiallinen keskustelu :) Itsellä tauti 7 vuotta. Nyt kaksi vuotta olla revlar sekä montelukast, liekkö liittyy revlariin mutta rytmihäiriöt olen saanut riesaksi, samoin epätasapainoa ja ventolinea kuluu enemmän. Voihan se muutakin olla tietty vaikka labroista ei syytä löydy, väsymys ja tukan katkeilu. Onko muilla moista?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Marja12.02.2020 18:09

Minulla ei löytynyt astmaa. Tutkin itse verkosta pugallysarvoja suhteessa painoon. Tuloksena rajoilla oleva tulos eli ihan raja-arvo. Lekuri määräsi Budesonicia.

Onko muilla vastaavaa tilannetra:kortisoni helpottaa oireita ja nukkumista, vaikkei diagnoosia ole? Tietenkin lääke maksaa, diagnoosi olisi hyvä olla...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 12.2.2020