Särkylääkkeet?

Alaska17.08.2013 09:20

Keväällä sain dg:n astma. Puhalsin lukuja 150-200 kohtauksissa. Nyt arvot ovat parhaimmillaan 450. Mutta mitään neuvontaa en ole saanut, ei ruuista, eläimistä, liikunnasta... Kaverilta kuulin ettei Asperinia saisi käyttää, yleensä käytän Buranaa. Apteekissa sanottiin että Panadol N. olisi hyvä...sain 3 kohtausta seuraavana yönä :-) Avaavan lääkkeen sain näkemättä lääkäriä. Tänä 3,5 kk aikana olen tavannut lääkärin kerran, hoitavan lääkkeen määräsi ruokatunnillaan sisätauti lääkäri,joka sanoi ettei oikein tiedä näistä annostuksista...

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli18.08.2013 15:28

Hei! Sinun pitäisi nyt hakea KELA-astmakurssille. Sieltä saisit tietoa ja vertaisryhmän tukea ja neuvoja. Olin aikoinaan tuoreena astmaatikkona vastaavalla jaksolla ja voin kyllä lämpimästi suositella. Siellä oli keuhkotautien erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja jne. ammattitiimi opasti meitä tulemaan toimeen astman kanssa.

Allergiat ovat kovin yksilöllisiä. Minä turposin todella vaarallisesti Ketorin-särkylääkkeestä, enkä nyt saa käyttää, kuin Panadolia ja Panacodia. Ole varovainen kaikkien lääkkeiden kanssa. Voimia ja uskoa tulevaisuuteen ja Kela-kuntoutusjaksolle. Tsemppiä!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Alaska22.08.2013 16:53

Oon nyt lueskellut tätä palstaa ja päätynyt siihen, että muutan mieluiten elintapani ja harjoittelen tuon Buteyko hengitys tekniikan ja pyrin pääsemään lääkkeissä mahdollisimman pieneen käyttöön. En halua koko ikääni lääkkeitä syödä ja lääketehtaita tukea :) Terveyskeskuksen lääkärit ei osaa ainkaan täällä astmaa hoitaa eikä heitä se kiinnostakaan ja lähin suurempi lääkäriasema on 300 km:n päässä. Täällä tk:ssa ei ole mitään seurantaa, neuvoja ei anneta eikä minkäänlaisia itsehoito raja-arvoja ole laitettu.

Katsotaan miten käy :) Laittelen joskus tilanne katsauksen... Hyvää syksyn alkua kaikille !

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu23.08.2013 09:03

Hei,

olet jäänyt todella ikävästi ilman apua lääkärissä! Näiltä sivuilta löytyy ensiavuksi tietoa tuolta 'Allergia ja astma'-välilehdeltä. Joissakin apteekeissa on myös erityisesti astma-asioihin koulutettua henkilökuntaa. Heiltä voi varata ajan ja tapaamisessa käydään läpi kaikkea mahdollista astmaan liittyvää... Palvelu löytyy toistaiseksi tosin vain harvoista apteekeista. Mutta kysäise omalta paikkakunnaltasi. Tsemppiä jaksamiseen!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna23.08.2013 20:06

Sinulla on parantunut huimasti Pef-arvot lääkityksen myötä. Mikäli sinulla ei ole kontrolleja minnekkään, suosittelen ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseesi ja pyydä aika astmahoitajalle.

Olen huomannut, että Burana ei sovi minulle. Mulle tulee siitä huono olo ja Pef-arvot laskevat

Astmapäiväkirja netissä http://www.terveyskartoitus.fi/calendar_astma/ on tosi hyvä keino astman omahoidon seurannassa.

Hengistyliitto Helin sivuilta löytyy myös hyvää tietoa http://www.hengitysliitto.fi/Hengityssairaudet/Hengitysterveyden%20ty%C3%B6kalupakki/SitePages/Default.aspx .

Myös minä voin suositella lämpimästi Kelan astmakurssia. Myös Allergia ja astmaliitolla on sopetumisvalmennuskursseja http://www.allergia.fi/palvelut/kuntoutus/sopeutumisvalmennuskurssit/ .

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen24.08.2013 17:44

Ilmeisesti nuo sopeutumisvalmennuskurssit ovat vain niille, joille astma-diagnoosi saatu? Mietin, että jos en saa histamiinialtistuskokeessakaan diagnoosia, vaikka oireita on koko ajan, ja lääkitys kyllä, niin en kait ole silloin oikeutettu sopeutumisvalmennuskurssiinkaan? Kyllä tässä kaipaisi vertaistukea, vaikka tämä kait on vielä sitten ikään kuin lievä verrattuna näillä palstoilla olevien muiden tilanteeseen. Eniten minua vaivaa se, kun ei pysty käyttämään allergia- ja astmaliiton sivuiltakaan olevia ihonhoitotuotteita vaan keuhkot menee tukkoon, ainut mikä käy on erisan, ja se on hieman liian rasvainen minulle meikin alle. Ja tosiaan edelleenkään ei käy muuta kuin ylimääräisen avaavan lääkkeen kanssa huulipuna (olen kaikki mahdolliset huulipunat nyt kokeillut), ainoastaan se younbloodin huulikiilto käy.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna24.08.2013 18:34

Ei astmadiagnoosi riipu pelkästään histamiinialtistuskokeesta. Itselläni se ei ole kertonut yhtikäs mitään. Näiltä sivuilta voit lukea mun mutkikkaasta tiestä astmadiagnoosiin, johon kului aikaa vuosia. Edes keskussairaalan lääkärit eivät päässeet astmadiagnoosiin kahdella eri tutkimuskerralla, vaan vaadittiin yksityisen puolen profesoritason keuhkolääkäri. Hänen kirjoittamallaan B-lausunnolla sain alle 2 vko:ssa Kelasta lääkkeiden erityiskorvattavuuspäätöksen loppu elämäkseni.

En pysty käyttämään silmiini mitään miekkiä ilman oireita, en edes YoungBloodin ripsiväriä. On ollut vain hyväksyttävä tää tosia asia ja elettävä meikittömänä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen25.08.2013 11:50

Niin minulla on nyt jo toinen yksityisen puolen keuhkolääkäri ja hän antoi nyt lähetteen histamiinialtistukseen, kun edellisen yksityisen puolen keuhkolääkärin teetättämässä spirometriassa ei astmaa saatu kiinni. Joten menen joulun lähellä histamiinialtistuskokeeseen. Mutta siis ymmärsinkö oikein, että sinulla joku yksiyisen puolen keuhkolääkäri vain kirjoitti sen B-lausunnon, eikä vaatinut spirometriassa tahi histamiinialtistuskokeessa näkyväksi sitä astmaa? Eli siis saita astmadiagnoosin sitten lopulta ihan ilman näitä kokeita?

Tässä samassako aihelistassa se sinun astma-määrityksen polku kuvattuna?

Aika kummallista että ripsiväriä ei pysty käyttämään, että se vetää keuhkot tukkoon?? Kun sehän kaukana suusta ja nenästä, josta hiukkaset kulkeutuvat sisälle keuhkoihin? Minä pystyn taas aivan hyvin käyttämään ripsiväriä, tosin käytän herkille silmille tarkoitettua Acon ripsiväriä. Ja sitten tosiaan pystyn ulkopuolelta allergia- ja astmaliiton sivujen tuotteiden käyttämään Gaya-mineraalimeikkipohjaa, mutta siinä ei tosiaan olekaan kuin kolme ainesosaa. Että en välillä tajua tätä sairauden logiikkaa, että mikä milloinkin vetää keuhkot tukkoon. Samoin tosiaan noiden ruoka-aineiden kohdalla, niin vaihtelee ihan laidasta laitaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna25.08.2013 16:01

Tän linkin takaa pitäis löytyä mun tarina http://www.allergia.fi/keskustelut/allergia-ja-astma/astma/?E59096M=8&x59096=512351 .

Minulle on tehty kerran histamiinialtistus, jossa astmaa ei pystytty osoittamaan. Vein yksityislääkärille histamiinialtistustestituloksen sekä spirometriatulokset nähtäville. Hän määräsi pef-seurannan kuuakuden ajaksi ja tuon aaikana minulle tuli flunssa ja pef-arvoissa mäkyi selvä vaihtelu, joka tuki astmadiagnoosia.

Ripsiväristä minulle ei tule keuhko-oireita, vaan silmäluomet turpoaa ja silnt punoittavat.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
monitahoinen25.08.2013 19:54

Ok. No minulla ei enää tuota sinun mahdollisuuttasi, koskapa minulla on jo toinen yksityinen keuhkolääkäri, joten ei kait voi vaan loputtomasti lääkäriä vaihtaa. Vaikka nyt kun minulla oli lisälääke beclomet, ja tein puhallusseurannan, niin arvoni ainakin omasta mielestäni nousivat, ja ehkä lääkärikin hieman siinä kohtaa alkoi uskoa. Mutta pelkään, että jos histamiinialtistuksessa ei saada astmaa esille, niin jättää minut kokonaan ilman lääkettä, ja sitten kyllä ei tule mitään. Nyt sinänsä pärjään ihan kohtuu hyvin, kun en vain mitään ärsyttävää syö, enkä laita huulipunaa tai muita epäsopivia meikkejä jne. Pystytkö sinä siis käyttämään mitään meikkiä, vai ymmärsinkö oikein ettet tosiaan käytä mitään? Käväisen lukemassa vielä tuon tarinasi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna25.08.2013 20:58

Ainut mitä kasvoihini laitan on YoungBloodin huulikiilto.Oon ollut yleensäkkin tosi huono meikkaamaan, mutta aiemmin olen kuitenkin harvakseltaan laittanut ripsiväriä, kun olen jonnekkin lähtenyt. Siitepölyallerioiden pahentumisen myötä, mun silmät on tullut tosi herkäksi myös meikeille.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Alaska17.02.2014 23:51

9 kk kulunut astma lääkkeiden aloituksesta... Silloin oli pef lukema pahimmillaan n.150 ja hyvänä päivänä 340. Nyt on lääkkeenä Beclomet 100 aamu + ilta ja lukemat on 440-500 :-) Avaavaa en tarvii. Aina hienosti sanoisin! Nyt tajuun että olin hapen puutteessa jo monta vuotta... Tänä aikana oon nähnyt Oikeaa Lääkäriä x2. Viimeeksi tuntui että minä oon se asiantuntija eikä hän "On se hyvä, että osaat noin hyvin säädellä tätä hommaa". Ajattelin nyt kokeeksi jättää aamu henkosen pois ja katsoa mitä tapahtuu.. :-)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Alaska17.02.2014 23:54

...niin ja molemmat kissat ovat edellen sisällä ja koirat ulkona kuten ennenkin.. :-)

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta

Sivua päivitetty: 18.2.2019