Mikä on tehokas kortisonitabletti astman hoitoon?

Henna17.05.2013 13:54

Kehoitan sinua keskustelemaan lääkärisi kanssa lääkityksestä.Onko tarpeen esim. vaihtaa toiseen valmisteeseen?

Mikä pahentaa astmaasi tällä hetkellä? Siitepölyt,flunssa? Jos kyseessä on siitepölyt, käytätkö allergialääkkeitä?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle17.05.2013 19:47

En ole käyttäny allergia lääkettä hetkeen kun ei ole tarvinnut.

Jonku aika sitten nenä vuosi koko ajan ja aivastelu kanssa mutta meni ohi ajallaan tällä hetkellä ihan normi olo.

En osaa oikein sanoa mikä pahentaisi kun ei oo tarvinnut esim allergialääkettä. Välillä siivoessa pölyt aiheuttaa nenän kutinan ja mahdollisen aivastelun.

Syön montelukast kuurin loppuun ja katson vaikuttiko ja käyn lääkärissä. Pitää saada astma tasapainoon, että voidaan tehdä b-lausunto.

Ps. Pystyykö esim. tätä koko keskustelua poistamaan?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
astmainen7617.05.2013 22:38

ALOITTAJA! Toivoakseni sinulla on käytössä se aito ja oikea montelukast valmist nimeltä Singulair? koska nuo halpismuodot nimeltään montelukast jne tekevät todella hallaa astmalle. Tosi moni valittanut samaa. Itsellä on nykyään vaihtokielto lääkkeessä. Kallishan se alkuperäineno on mutta näin on tehtävä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle18.05.2013 08:55

Siis mikä lääkitys sinulla on tarkalleen?

Mulla aamulla 2 , päivällä 1 ja illalla 1 imasu beclomettia ja montelukasti loppu kuuri kokeilussa tällä hetkellä.

Tänäkin aamuna tuntui silti että henkeä ahdisti vaikka noin kovat lääkkeet jo.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
VesMar18.05.2013 13:20

Minulla on käytössä Singulair 10 mg ja siinä on vaihtokielto. Käytin yhden kuuksuden Montelukastia. Heti ensimmäisenä yönä sain astmakohtauksen ja olin koko kuukauden todella huonossa kunnossa. Huomasin kohta kun palasin takaisin Singulairiin miten kunto koheni.Lisäksi minulla on käytössä Seretide 50/500 1 x 2 Flixotide 500 mikrog 1 x 2 Zyxal 5mg 1 x 1 Ventoline tarvittaessa Ja EpiPen kynä tarvittaessa.Anafylaksia kohtaukseen. Näillä lääkkeillä pärjään hyvin. Ainoastaan joskus Flunssan aikana olen joutunut syömään Kortisonitabletti kuurin.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle18.05.2013 13:34

Syön tuon montelukast kuurin loppuun ja käyn lääkärissä. Oletko itse kokeillut beclomettia?

Mitä veikkaat mitä lääkäri sanoo tai minkä lääkkeen antaa beclometin ja montelukastin tilalle?

Luokitellaanko astmani vaikeaksi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Kaisla18.05.2013 14:06

Mitä haittaa montelukastista on ollut astmalle?? En kyllä ole kuullut tuollaista, mutta kuulisin kyllä lisää, jos jollakin kokemuksia..

Tytöllä on montelukast käytössä, enkä kyllä ole huomannut oikein mitään eroa aikaan ennen montelukastia. Ehkä nenä on ollut paremmassa kunnossa, mutta astma ei kyllä ole ollut parempi.

En tiedä pitäisikö siitä pitää tauko ja katsoa miten vaikuttaa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle18.05.2013 14:26

Itse lääkärin (sijainen) määräsi montelukastin (5mg) jos pelkkä hoitava ei riitä, että se montelukasti olisi sitten viimeinen mahdollisuus jos ahdistaa.

Oletteko muut kokeillut beclomettia ja mitä mieltä?

Mitä veikkaatte minkä lääkkeen lääkäri määrää seuraavaksi?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle18.05.2013 22:09

Mitä mieltä jengi ootte symbicort + singulair 10mg yhdistelmästä?

Netistä lukenu ja joillain ollut haittavaikutuksia entä teillä?

Onko nämä lääkkeet pelkästään yhdistelmänä?

Mun mielestä toi montelukast aika tyhmä silleen, kun joutuu venaan 2 tuntia iltapalan jälkeen ennenkun voi ottaa lääkkeen, välillä vaan menee niin myöhäseksi lääkkeenotto. Sais jo tämän astman kuntoon ja sopivat lääkkeet=( , ainakin sen perhanan aamu hengenahdistukset.,,

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Zenia23.05.2013 19:24

En ota kantaa siihen mitä lääkäri määrää seuraavaksi, mutta onko lääkkeenottotekniikkasi kunnossa. Sain tuosta aikaisemmasta viestittelystä käsityksen että olet sairastanut astmaa vasta vähän aikaa. Terveyskeskuksissa on astmahoitajia, jotka voivat tarkastaa lääkkeenottotekniikan ja ohjata tarvittaesa siinä. Itselläni on kuudentoista astmavuoden jälkeen lääkkeenä vain Seretide evohaler (aerosoli) ja tarvittaessa Ventoline. Pitkittyviin flunssiin n. viikon kuuri kortisonitabletteja. Montelukastia käytin vuosia ilmeisesti jonkin verran turhan takia, koska lopettaminen ei aiheuttanut astman pahenemista, mutta silloin loppui vuosia jatkunut yskä ja myös mustelmat, joita tuli ihan pikku hipaisuista jäivät pois.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Nalle25.05.2013 09:37

Kyllä mielestäni otto tekniikka on oikea.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Zenia25.05.2013 19:15

Astman hoidossa käytettävät ns. hengitettävät kortisonit eli mm. Beclomet, Flixotide ym auttavat hitaasti. Yleensä siinä vaiheessa kun lääkäri määrää astmalääkkeet on keuhkoputkien tilanne se että siellä jyllää melkoinen tulehdus, jonka hoitaminen kestää. Itselläni ensimmäisen kuukauden aikana kului avaavaa lääkettä päivittäin tai pikemminkin öittäin. Nyt, sairastettuani jo 16 vuotta avaavaa menee harvakseltaan, mutta hoitava lääke on otettava miltei minuutin tarkkuudella. Hoitavana lääkkeenä minulla on Seretide evohaler ( suihke) 25/250 2x2. Kuten kerroin olen lopettanut Singulair tabletit sivuvaikutusten eli mustelien ja jatkuvan yskän takia. Pahenemisvaiheisiin olen saanut Flixitiden ja tarvittaessa otan Prednisol-tabletteja. Yleensä siinä vaiheessa flunssa on muuttumassa bakteeriperäiseksi ja tarvitsen myös antibioottikuurin ja päivystyksen spiraa jopa useamman kerran vuorokaudessa. Jos tiedän etukäteen joutuvani kosteusvaurioisiin/allergeeni/tupakka/kukka/hajuvesi-tiloihin aloitan allergialääkityksen viikkoa tai paria päivää aiemmin. Lisäksi otan avaavaa etukäteen n. puolituntia ennen kuin menen k.o. paikkaan ja perillä otan avaavaa aina kunoireita alkaa tulla. Tupakka-hajuvesi paikoissa käyn mikäli mahdollista myös ulkona aina tilaisuuden tullen. Näillä keinoin olen saanut pidettyä astmani aika hyvin kurissa. Toki sairauslomia vaativia pahenemisvaiheita tulee flunssa-aikaan koska työssäni saan kaikki pisaratartunnat päälleni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lumienkeli27.05.2013 03:38

Hei Zenia! Kerroit, että olet lopettanut Singulairin yskän ja mustelmien vuoksi. Minulla on nykyisin jatkuva aamuyskä, mutta en ole lopettanut Singulairia., koska se on lopettanut minun jatkuvan poskiontelotulehduskierteen. Mustelmat olivat silloin todella rumia kun kokeiltiin Montelukast halppisversiota. Nyt vielä kerran vaihdettiin alkuperäiseen Singulairiin, mutta yskä jatkuu, samoin mustelmatkin. Minulla on dg. vaikea allerginen astma ja hoitavana lääkkeenä Innovair ja Alvesko, sekä Singulair avaavana Ventoline. Tiedätkö ovatko nämä oireet (yskä ja mustelmat) vaarallisia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Astmaa viisi vuotta sairastanut15.07.2013 00:17

Montelukast eli Singulair on keuhkoputkista tulehdusta poistava lääke. Mielestäni turhan kallis ja aiheuttaa voimakkaita painajaisunia! Minulta loppuivat painajaisunet sen myötä. Astman hoidossa on tärkeää että nenä on kunnossa, niin siten voi olettaa hyvällä hoidolla myös keuhkoputkien olevan kunnossa. Kaikki allergeenit minimiin. Kun atma puhkeaa esim voimakkaan, menee siinä joskus myös aikaa että hyvä hoitotasapaino saavutetaan. Henkin hyvinvointi on hyvin tärkeää astman hoidossa. Monesti astman pahenemiseen vaikutta juuri voimakas elämäntilanteen sen hetkinen stressi.Flunssa pahentaa myös astmaa. Menee taas oma aikansa että hoitotasapaino saavutetaan.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Macchio209.05.2014 05:24

Minulla on nyt Seretide, 1+1, aiheuttaa mustelmia käsivarsiin, pahan näköistä.

Lääkärin vaihtoehto on Spiriva Respimat, kai sitä täytyy kokeilla.

Aiemmin Montelukast aiheutti ajan mittaan pahenevia lihaskramppeja varsinkin yhdessä Seretide 2+2 kanssa. Oli pakko lopettaa Montelukast, kun koko ajan kaikissa raajoissa oli kramppeja. Vähennettiin Seretideäkin.

Lääkäri ei näistä varoittanut, kovasti terv.keskuksessa etsittiin syytä. Muilla kokemuksia?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kaikenlista18.10.2015 12:40

on se ihmeellistä että täällä kirjoitellaan singulairin olevan montelukastia parempi. singulairin patenttisuoja on vanhentunut ja montelukast on kopio - siis aivan sama lääke! eli kannattaa miettiä uskooko kun joku kirjoittaa että singulair on ainoa joka auttaa - jos eroja on niin kyseessä on ihan täysin psyykkinen ilmiö. Singulairin vaikuttava ainehan on nimeltään Montelukast, lukekaa vaikka Wikipediasta https://en.m.wikipedia.org/wiki/Montelukast

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta