Kuinka astmanne diagnosoitiin?

Eve_8219.03.2015 14:06

Heippa! Haluaisin tiedustella, että kuinka teidän astma diagnosoitiin? Mulla on pienestä lähtien ollut siitepölyallergia (koivu,pujo,leppä, heinä, pähkinäpensas ja niiden mukana tuomat ristiallergiat joissakin ruoka-aineissa). Lisäksi olen allerginen kissoille, koirille,pölylle ja homeelle. Astmaa alettiin tutkia kunnolla nyt alkuvuodesta. Tällä hetkellä menee Buventol easyhalle 2xpäivässä ja lisäksi Budesonid easyhaller 2xpäivässä. Ensin kokeiltiin Ventolinea. Kaksi kertaa tehty Pef-seuranta, kerran spirometria ja nyt menee lisäksi allergialääkitys siitepölyallergiaan. Keuhko-ja kuutamokuvat otettu ja ne olivat normaalit (paitsi nenäonteloissa oli turvotusta). Vielä 7 viikkoa pitää inhaloida ja sitten taas viikon Pef-seuranta pelkän avaavan lääkkeen kanssa.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Myy19.03.2015 19:52

Mulla diagnoosi tuli pef kotiseurannan tuloksena. Spiro tehtiin ekan kerran ehkä vuosi dg jälkeen kun tasapainoa ei saavutettu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Surullinen yskijä20.03.2015 05:53

Minun astmani diagnosoi työterveyshuollon keuhkotautien erikoislääkäri pef-seurannan ja vaikean astmakohtauksen jälkeen. Olin myös sairaalahoidossa silloin...

Olen vaikeasti homeallertikko ja työpaikallani oli kosteusvauriot ja hometta. Päiväkoti oli asumiskelvoton ja se suljettiin. Spirometria seurantaa on edelleen määräajoin, mutta lääkitykseni on hyvinkin rankka ( Bufomix 2x2, Singulair 1 iltaisin, Ventoline tarvittaessa ja silti joudun vuosittain turvautumaan myös Prednisoloniin).

Varsinkin homeallertikot olkaapa varuillanne, oireiden ilmaannuttua pikaisesti tutkimuksiin, ettei tila mene hengenvaaralliseksi, kuten minulla meni.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta