Kenelläkään astma diagnoosia vaikka pefit hyvät?

Ansku22.07.2018 06:44

Löytyykö ketään joilla pef-arvot on normaalit mutta on kuitenkin diagnosoitu astma?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Aussie16.11.2018 16:47

Mulla on! En meinannut saada diagnoosia ennenkuin oireiden vain jatkuttua passitettiin keuhkopolille histamiinialtistukseen jossa sitten tuli selvä astmareaktio!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Systeemin katkera uhri16.02.2019 12:19

Aivan sama tilanne. Diagnoosin saaminen kesti yli 10 vuotta, koska pefit olivat aina liian hyvät ja arvauskeskuksen sedät ja tädit eivät vaan uskoneet eivätkä lähettäneet keuhkopolille. Vihdoin uskottiin, kun henkeä ahdisti jatkuvasti, mutta keuhkopoliltakaan ei astmadiagnoosia irronnut ekalla kierroksella, vaikka jouduin käyttämään lääkkeitä. Kun tilanne vihdoin muutaman vuoden päästä paheni oikein kunnolla, irtosi diagnoosi ja jatkuva lääkitys.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Home-astma ja Pef21.02.2019 12:18

Moi, minulla siis diagnosoitu home-astma. Puhallan kunnon ollessa hyvä 650, mutta kun keuhkoputkentulehdus päällä(liian usein) niin arvot tippuvat alle 500 ja kohtausten ollessa pahimmillaan lähelle 400, jos edes puhaltaminen ilman yskökohtauksia onnistuu. Luvut ovat kullankin omansa, mutta %suhde oleellinen.

Ei nuo Pef-mittaukset kerran/kaksi vuodessa, kahden viikon ajan kerro totuutta kauhean hyvin, varsinkaan jos hyvä "jakso"menossa. Keuhkojen tila kun on hyvinkin muuttuva ympäristötekijöiden osalta. Pitkä-aikainen Pef-seuranta on ainakin minun kohdallani hyödyttänyt lääkityksen etsimistä. Sopivien lääkkeiden löytäminen ollut välillä hankalaa, mutta ilman mitään lähtisi varmaan henki.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta