Avaava astmalääke ei toimi…??? Ventoline vs Bricanyl

Pikkumyy07.04.2014 09:28

Tietääkö joku että onko noissa avaavissa lääkkeissä otain eroja tehoissa? Mulla on menny aiemmin Buventol ja Ventoline, ja astman alkuvaiheessa ne kyllä toimi hyvin ja nosti pef arvot. Siten astma dg sainkin pef seurannalla.

No mutta kun nyt ei olekkaan enään pitkään aikaan varsinkaan toi ventoline auttanut yhtään, pef jopa laskee, ja alkaa yskittää. Kahdesti on myös spirometriassa todettu että ei nosta lukemia tai sit ne laskee. Nyt moni ajattelee että ei ole astmaa jos ei pef nouse, mutta kyllä kuitenkin on. Pef on nyt laskenut 420 tasolle 330 ja ollut sielä jo reilun viikon. Ventoline ei ole auttanut. Olen siis 30v nainen 166cm, joten pef pitäis olla varmaan jotain 440..??

Pyysin lääkäriltä nyt jotain muuta sen ventolinen tilalle ja sain Bricanylin..ekalla kerralla kun kokeilin niin pef nousi 330-380. Tokalla kerralla taas ei tapahtunut mitään muutosta…. Mistä ihmeestä tämä johtuu?? Onko sitten niin että mulla on tullut jo jokin resistenssi siihen lääkeaineeseen vai onkohan sielä keuhkoissa niin paljon tulehdusta ja limaa ettei siksi auta..?

Kellään muulla kokemusta?? Nyt sitten aloitettiin montelukast, avamys ja kestine ton budesonidin rinnalle. Ja aiemminhan mulla meni seretide 50/500 ei siltikään pitänyt lukemia riittävän hyvänä, jotain 380 oli pef keskiarvo…

Itsellä kävi sellanen ajatus mielessä että jospa oonki allerginen sille mikä lie lääkeaine onkin sama noissa seretide,ventoline ja buventol….??

Mitäköhän mulle käy sitten jos ja kun tulee kunnon astmakohtaus ja lääkeet ei vaakkaan röörejä…Ambulanssi heti alle?? Mitäköhän ne sielä sitten antaa..adrenaliinia vai??

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Henna07.04.2014 14:22

Kuulostaa siltä, että astmasi ei ole tasapainossa. Kannattaa käydä lukemassa astman omahoidosta http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/astma/astman-omahoito/ .

Astmatestin avulla on hyvä arvioida astman tasapainoa http://www.astmatesti.fi/

Onko astman tasapainosi huonontunut pikku hiljaa esim. siitepölyallergian vuoksi?

Itse luulin astmani olevan hyvässä tasapainossa Seretidellä, mutta ei ollutkaan.Nyt on kokeilussa Symbicort turbuhaler ja Pulmicort.Katotaan kuinka mun käy. Sopivan astmalääkityksen löytäminen saattaa olla monen kokeilun takana.

Yksistään lääkitys ei riitä saamaan astmaa hyvään tasapainoon, vaan lisäksi tarvitaan säännöllistä liikuntaa ja terveellinen ja monipuolinen ruokavalio.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
11.06.2014 15:58

Minullakin on käytössä Symbicort ja Pulmicort. Avaavana Bricanyl. Pelastajaksi tuli kuitenkin joka ilta otettava Singulair tabu. Kannattaa tutustua siihen. Itse en pärjää ilman sitä. Halvempi Montelukast pahensi oireita. Ventoline aiheutti sydämeen liikaa tykytystä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pekka Mystonen14.06.2014 09:28

Tuttu ilmiö. Itse käytän Ventolineä kolmessa eri muodossa. Kiekolla jauheena, sumuna sen säiliön kautta otettuna ja nestemäisenä nebulisaattorin kautta.

Periaate on, että otat 2 henkäsyä 10 min välein ja samalla seuraat pulssia ja puhalluksia. Jos pulssi nousee yli 120/ min, niin polille. Itse olen kerran ottanut 68 kiekkohenkäisyä vastaavan määrän nebulisaattorilla ennen kuin puhallukset nousivat. Joskus kiekon jauhe ärsyttää, silloin otan Ventoline Evihaleria (spray) ja nenulisaattirilla Ventoline sumutinliuosta, joka samalla kostuttaa limakalvojs. Näitä pitää käyttää riittävästi eli vaikka kiekkoa 1 - 8 krtx 1-2, Evohaler 2-4x 1-6 tai sumutinliuos 2-4x ampulla.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Myy03.07.2014 12:22

Kiitos vastauksista. Nykyään minulla on käytössä hoitavana Alvesco joka on nostanut peffit huippu lukemiin 400-425, ja ventoline auttaa kyllä hyvin silloin kun sille tarvetta on, onneksi ei tarvite usein, lähinnä urheillessa.. Jäin miettimään että miksi sinulle tai kellekkään määrätään tuo nebulisaattori? Onko silloin jotenkin erityisen vaikea astmavai vaikeat kohtaukset vai onko kyse potilaan iästä miksi sitä käytetään???? Jokus oon kyllä itsekseni miettinyt kun mikään lääke ei avannut että tulevaisuudessa varmaan on sellanen mullakin Käytössä. Mutta onneksi nyt ainakin tilanteeni on jo suht hyvä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kaleppi18.07.2014 05:47

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että teillä saattaa olla keuhkoahtautumatauti, jolloin lääkkeet jotka on tarkoitettu astmaan, ei riitä.keuh. aht. tautiin on paras SPiRIVA. Kannattaa kysellä lääkäriltänenne tilannetta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Askoli30.07.2016 11:22

Minulle vaihdettiin rytmihäiriöiden takia avaavaksi lääkkeeksi tuo Bricanyl. Sovimme tk omalääkärini kanssa, että teen parin viikon PEF testin, eli lukema ennen ja ½ tuntia jälkeen lääkkeen. Jonkin verran lukema parani, mutta sitten muutaman päivän jälkeen alkoi olla migreenikohtauksia päivittäin. Lopetin Bricanylin ottamisen ja migreenikohtaukset loppuivat siihen. Kun kerroin lääkärille ilmiöstä, hän vain kohautti olkapäitään. Nyt on jostain (siitepölystä?) syystä ollut vaikea kausi, limaa tulee nieluun paljon ja aamuisin tuntuu että joko tukehtuu tai oksentaa. Päätin kokeilla Bricanyliä uudestaan ja kappas - migreenikohtaus päsähti päälle jo kolmantena päivänä! Liekö muilla vastaavaa kokemusta, vai olenko "luulotautinen"?

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
kauris26.08.2016 13:16

Hei,minulla on aika vaikea astma ja usein oli lääkkeistä huolimatta hengen ahdistusta ja yskää.Lääkkeeni on ensin Ventoline Evohaler,Innovair 2x aamuin ja illoin,Alvesco 1x illalla,1 Montelukast ja aamuin illoin 1x Dymista nenäsuihke.Se on aivan hyvä nokka aukeni sillä.Keuhkopolilla lääkäri ihmetteli sitä etten meinaa pärjätä ollenkaan näin suurilla lääke annoksilla kuitenkaan.Lopulta sain tietää että Apteekista saa ostaa Aero Chamberin eli lääkkeen ottamisen jatkeen.Ja olen ollut muutaman kerran hoitajan luona harjoittelemassa oikeaa tekniikkaa.Se on tosi tärkeä että ne lääkkeet menee oikein ja sitten sen tuntee omassa olossa.Minullakin on lopulta pef arvot nousseet ja tulleet enemmän kuin astmassa pitää olla.Toivon että tästä olisi jollekkin apua ei kannata vaipua epätoivoon koska itsekki olin jo kun ei enää mitään jaksanut. Kaikkeen saa apua on parempi vain lääkäreiltä kysyä astma kuuluu vain erik.lääkäreiden hoidettavaksi.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
turhat suihkeet02.04.2018 19:22

kaikki astma lääkkeet alvesco ym ventolinet yhtä turhan kanssa,ite käyttäny noita kohta 3 vuotta ja turhaan keuhkot vaan vinkuu ja tuntuu et oireet vaa pahenee ja urheilun voi unohtaa ku ei saa happee.on tää ku ei ole kunnon lääkkeitä suomessa tarjolla..kävin matkalla ja sain käsiini efedriiniä 25mg nappii ni kyllä keuhkot aukes nappii painamalla ja kaikki toimi mutta eihän nita suomen lekurilta saa,saa vaa turhii suihkeita millä ei tee mitää..olen itse lopettanu kyseiset suihkeet ja vetäny ruokasoodaa lämpimää vetee ja kohta täytyy laittaa nappitilaus ulkomailta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu06.04.2018 08:26

Hei astmaatikot, olettko varmistaneet asiantuntijalta, että inhaloitte lääkkeet oikein? Minun välillä vaikea vetää lääkettä tarpeeksi voimakkaasti ja joskus lääke ei ehdi keuhkoihin asti, kun alkaa jo yskittää.. mitä silloin pitäisi tehdä? Ottaa uusi annos vai toivoa, että jotain meni perille? Vaikka olisi hyvät lääkkeet niin vaikutus voi jäädä olemattomaksi kun ei saa sitä inhaloitua oikein.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Aussie20.04.2018 05:05

Tilanjatketta suosittelen minäkin. Lääkkeet menee perille vaikka minkälaisessa räkätaudissa. Astman tasapainon löytyminen kesti minullakin liki pari vuotta. Tutkimuksia ja lääkekokeiluja. Yhdistelmällä mennään!

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pirre20.04.2018 23:04

Minulla on hoitavana Alvesco ja avaavina jauhemainen Ventoline ja sumutettava Atrovent comp. Ikää 63 v. Pef arvo nousee hikisesti 170 ja avaavan jälkeen nippa nappa lähelle 200. Varsinkin tuo Atrovent on riittämätön. Joudun usein ostamaan sen omalla kustannuksella, koska reseptin doseeraus on 1 x 4 päivässä. Ventolinessä sama, en pärjää näillä. Jatkuvasti on epämukava tunne hengittäessä. Ulkona liikkuessa happi vain tuntuu loppuvan ja tulee erittäin epämukava olo. Yhden kerran silloin alussa jouduin soittamaan apua, pystyin sanomaan osoitteesta kirjaimen kerrallaan. Tuota en halua enää tapahtuvan. Kävin jo kerran noiden lääkkeiden vuoksi lääkärissä, ei vaihdettu annostusta.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pirre21.04.2018 16:09

Hei Kaalepoi. Eiköhän kaikki diagnosoidut ole käyneet testeissä, joissa on todettu joko astma tai COPD. Minulla on astma, se on kai aika yleinen atoopikoilla. Minäkin kokeilin yhden kuurin sitä Spirivaa. Kurkku tuli kipeäksi, eikä auttanut yhtään. Pitää kai taas varata aika, jotta saisi astman jotenkin kuriin. Olen miettinyt sen H2O-laitteen hankkimista, on vain melkein 400 €. Ei oikein huvittaisi maksaa ihan kokeillakseen sitä. Sitten olen kokeillut letkulla puhaltamista pullolliseen vettä, ei apua.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Oirre02.05.2018 12:11

Turhat suihkeet. Tuo efedriini on kai luokiteltu huumeeksi, siksi sitä ei varmasti määrätä lääkkeeksi. Voi jäädä koukkuun, vaikka astmaatikot ovat oikeasti koukussa noihin inhalaattoreihinsakin. Olen joskus kymmeniä vuosia sitten saanut yskänlääkettä, missä oli efedriiniä. Kieltämättä se avasi röörit, kuitenkin sain siitä erittäin huonon olon ja päässä tuntui, kuin aivojen paikalla olisi ollut pumpulia. Toinen lääke, mitä olen saanut oli theofylliini, sekin oli nestemäinen, myös se avasi röörit ja poisti astmakohtauksen. Oikeastaan olen tätä kirjoittaessa alkanut miettiä, että astmaa olen sairastanut jo vuosikymmeniä, hoitoon hakeuduin vasta kymmenisen vuotta sitten. Silloin meinasi kuolema korjata. Asun yksin ja henki oli niin kortilla, että osoitteesta pystyin sanomaan kirjaimen kerrallaan. Ambulanssi olikin jo pihassa, kun vedin takkia päälle. Tulivat muutamassa minuutissa. Siitä lähti virallisesti astman kanssa eläminen. Tai siis oli ne spirometrikokeet, keuhkokuvat ym.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Sari laine14.06.2018 17:36

Olen n.40 vuotta vetänyt keuhkoihini Symbicort ja bricanyliä / lisäksi Spirivaa, lisäksi kaikki mahdolliset allergialääkkeet, mikään ei tunnu auttavan. Olen varmaan tullut niin immuuniksi näille suihkeille, niistä ei ole mitään apua. Olin alkukesästä maalla, jossa avaava suihke Bricanyl pääsi loppumaan, joten otin miehelleni määrättyä avaavaa suihketta ( Bufomix Easyhaler ) auttoi heti minun hengenahdistukseen. Onkohan nämä suihkeeni lääkefirmojen ja lääkäreiden diili..?? Pitää tilata aika keuhkolääkärille..!! Pitäkää itsestänne huolta ja aurinkoa kesäänne.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
ELLU24.10.2018 12:51

Olen syönyt astmalääkkeitä 5 vuotta ja nyt on tilanne se että hengittäminen vain huononee. Kävin terveyskeskus lääkärillä kun tuntuu et keuhkolääkärit ovat jo kyllästyneet minuun. Sain ohjeeksi Omeprazol ratioharm 40 mg eli hän epäili minua vaivaavan närästys ja se vaikuttaa astmaan negatiivisesti.Nyt muutamanpäivän käytön jälkeen jaksaa kävellä jo pitempiä matkoja , kun ennen olivain 200 m ja huilaus.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Pirre14.11.2018 17:17

Ongelma, johon olen törmännyt on varsinkin näiden avaavien lääkkeiden riittämättömyys reseptillä. Valitettavasti nuo käyttökerrat eivät meinaa millään riittää ja alkaa jo jännittää, että loppuuko avaava ennen kuin sitä saa reseptillä alennuksen kanssa apteekista.minulle ainakin se aiheuttaa jo yksinään ahdistusta sen astman lisäksi. Kaikki tämä on tullut tuon Sipilän hallituksen myötä, kun tiukennettiin KELA:n käytäntöjä. Olisi kiva kysyä tyypiltä, että tuleekohan se halvemmaksi säästää näissä avaavissa niin, että potilas joutuu tilaakaan ambulanssin sairaalan päivystykseen. Onneksi sain Atroventin lisäksi Ventolinen, jolloin en joudu olemaan täysin ilman. En vain pidä tuosta jauhemaisesta Ventolinesta. On sen verran heikko tuo hengitys, että en ole varma saanko kaikki jauheet sinne minne kuuluu.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Hellu15.11.2018 08:02

Hei Pirre, pyydä lääkäriltä resepti, jossa sanotaan esim. "vuoden tarpeeseen". Ei esim. "2 hengenvetoa aamuin illoin". Näin reseptillä saa tarpeellisen määrän lääkettä.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
arjuska18.11.2018 21:24

Minulla on ollut parikymmentä vuotta astma.Saman ajan lääkkeenä Beclome,ja Buventol.Muutama vuosi sitten lisättiin yökohtausten takia Motelukast-tapletti.Olen itse aika hyvin pystynyt säätelemään flunssa takia lääkkeitä. Puoli vuotta sitten,en enää pärjänny ilman tuplalääkitystä ,vaan se jäi niin sanotusti päälle.Nyt sitten se lääkäri vaihto lääkkeen Seretide 50/500mg.Entinen lopetettiin kerralla,ja uusi aloitettiin tuolla.Pää on kipeä ja huimailee.Mitä kokemuksia teillä on seretidestä? Pirren ongelmat on tuttuja.Apteekissa Ei kesällä meinannu saada Beclomettia ,kun olin käyttänut sitä jatkuvasti tuplana.T.otta eihän Kela korvaa

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Lena11.12.2018 11:17

Onko jollakulla kokemusta Anorosta? Nykyään en saa henkeä sen jälkeen.Huomenna pyydän saada lopettaa kyseisen lääkkeen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta
Ani14.12.2018 08:49

Hei,

Voiko Budesonid lääkkeen oton jättää vain yhteen kertaan/ vrk ? Onko kokemuksia tästä? Määrätty on aamuin illoin otettavaksi, mutta tuntuu että vähempikin riittäisi. Sain Astma diagnoosin vasta nyt kypsemmällä iällä, pari vuotta sitten. Pef on luokkaa 340-400 ja olen liikunnallinen nainen.

Ilmoita asiattomasta viestistä tai teknisestä ongelmasta