Allerginen ilmastonmuutokselle? – Allergiaviikko 23.–29.3.2020

7.2.2020

Siitepölyallergiat vaikuttavat jopa miljoonan suomalaisen elämänlaatuun. Ilmaston lämpeneminen myötä siitepölykaudet pitenevät ja aikaistuvat ja siitepölymäärät kasvavat. Allergiaviikolla 2020 muistutamme, että siitepölyallergiset tarvitsevat entistä enemmän tietoa ja tukea arjen haasteisiin.

Tänä vuonna Allergiaviikkoa vietetään 23.–29.3.2020. Viikon aikana jäsenyhdistyksemme järjestävät ympäri Suomea erilaisia tapahtumia, joissa kerrotaan muun muassa kokemuksia siitepölyallergian siedätyshoidosta, jaetaan tietoa oireiden helpottamiseksi ja tarjotaan mahdollisuus tavata muita samojen ongelmien kanssa painivia.

Samalla herättelemme tietoisuutta siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta on myös terveysteko. Siitepölyallergikot ovat erityisen herkässä asemassa ympäristön muuttuessa ja hyötyvät ilmastoteoista. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa niin monen suomalaisen terveyteen, että meidän kaikkien on puututtava asiaan.

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta allergiaoireista ja niiden hoidosta. Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Viikkoa alettiin viettää keväisin siksi, että kevään ja kesän siitepölyt aiheuttivat runsaasti oireita allergisille.

Tule sinäkin mukaan – osallistu tapahtumiin, seuraa somea ja saa lisää tietoa!

Lue lisää Allergiaviikosta >>
Tule mukaan Facebook-tapahtumaan >>

Sivua päivitetty: 7.2.2020