Allergiaviikko

Kevään 2018 Allergiaviikkoa vietämme 9.-15.4.2018

Allergiaviikon teemana on astma ja oikea lääkkeenottotekniikka

Astmaa sairastaa kymmenen prosenttia väestöstä. Astma oireilee muun muassa yskänä ja hengenahdistuksena. Astmaa hoidetaan keuhkoihin hengitettävillä lääkkeillä. Hoidon tavoitteena on saada oireet hallintaan niin, ettei sairaus hankaloita normaalia elämää. 

Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiaviikko-kampanja 9.–15.4. haluaa kiinnittää huomiota astman hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden oikeaan käyttöön. Vain oikein otettu lääke tehoaa!

Hengitettävien astmalääkkeiden annostelijoita on kaikkiaan 17 erilaista mallia ja kaikkia käytetään eri tavoin. Samalla henkilöllä voi olla käytössä useita erilaisia lääkkeitä ja annostelijoita.


Astmalääkkeitä on monia erilaisia.

Tarkista, miten otat oikein hengitettävän astmalääkkeen sekä jauhemaiset että sumutemaisen!

Kampanjaviikon aikana Allergia- iho- ja astmaliitto paikallisyhdistyksineen tarjoaa ajankohtaista astmatietoa ja neuvontaa oikeista lääkkeenottotekniikoista. Eri puolilla Suomea järjestetään Allergiaviikkoon liittyviä tapahtumia. Apteekeissa saa ohjausta oikeaan tapaan hengittää astmalääke. Asian voi ottaa esille myös lääkärikäynnillä.Lisää tietoa kampanjasta.

------

#allergiaviikko

Seuraa Allergiaviikkoa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n jokavuotinen kevätkampanja. Kampanjaa on järjestetty lähes 20 vuotta ja sen tavoitteena on herättää huomiota herkkyyksiin ja allergioihin, auttaa arjessa ja lisätä suuren yleisön tietoisuutta allergioiden yleisyydestä.