Allergiaviikko

Kevään 2018 Allergiaviikkoa vietämme 9.-15.4.2018

Allergiaviikon teemana on astma ja oikea lääkkeenottotekniikka

Astmaa sairastaa kymmenen prosenttia väestöstä. Astma oireilee muun muassa yskänä ja hengenahdistuksena. Astmaa hoidetaan keuhkoihin hengitettävillä lääkkeillä. Hoidon tavoitteena on saada oireet hallintaan niin, ettei sairaus hankaloita normaalia elämää. 

Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiaviikko-kampanja 9.–15.4. haluaa kiinnittää huomiota astman hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden oikeaan käyttöön. Vain oikein otettu lääke tehoaa!

Hengitettävien astmalääkkeiden annostelijoita on kaikkiaan 17 erilaista mallia ja kaikkia käytetään eri tavoin. Samalla henkilöllä voi olla käytössä useita erilaisia lääkkeitä ja annostelijoita.


Astmalääkkeitä on monia erilaisia.

Tarkista, miten otat oikein hengitettävän astmalääkkeen sekä jauhemaiset että sumutemaisen!

Kampanjaviikon aikana Allergia- iho- ja astmaliitto paikallisyhdistyksineen tarjoaa ajankohtaista astmatietoa ja neuvontaa oikeista lääkkeenottotekniikoista. Eri puolilla Suomea järjestetään Allergiaviikkoon liittyviä tapahtumia. Apteekeissa saa ohjausta oikeaan tapaan hengittää astmalääke. Asian voi ottaa esille myös lääkärikäynnillä.Lisää tietoa kampanjasta.
 

LÄHETÄ MEILLE VIDEO-VIESTI ASTMALÄÄKKEEN OTTOTEKNIIKASTASI!
Allergiaviikon aikana on mahdollista tarkistuttaa oma astmalääkkeen ottotekniikka WhatsApp-viestillä. Näin homma toimii:

- Numero on 040 163 1121
- Lähetetä WhatsApp-viestinä video, jossa otat astmalääkettä 
- Laita viestiin myös lääkkeen nimi
- Vastausviestinä saat henkilökohtaista palautetta astmalääkkeen ottotekniikasta, jonka astmaneuvoja on tarkistanut
- WhatsAppissa käyttäjänimenä on Astmaneuvoja ja kuvana on Allergiaviikon kuva
- Vastaamme 365 ensimmäiseen viestiin. Koska vuoden jokaisena päivänä astmaatikko ottaa hoitavan lääkkeen ja lääkkeenottotekniikka pitää joka kerralla olla kunnossa.

#allergiaviikko

Seuraa Allergiaviikkoa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n jokavuotinen kevätkampanja. Kampanjaa on järjestetty lähes 20 vuotta ja sen tavoitteena on herättää huomiota herkkyyksiin ja allergioihin, auttaa arjessa ja lisätä suuren yleisön tietoisuutta allergioiden yleisyydestä.