Allerginen ilmastonmuutokselle?

Allergiaviikko 23.-29.3.2020

Siitepölyallergiat vaikuttavat jopa miljoonan suomalaisen elämänlaatuun. Ilmaston lämpenemisen myötä siitepölykaudet pitenevät ja aikaistuvat ja siitepölymäärät kasvavat.

Katso Allergiaviikon ohjelma

Allergiaviikolla 2020 muistutamme, että siitepölyallergiset tarvitsevat entistä enemmän tietoa ja tukea arjen haasteisiin. Samalla herättelemme tietoisuutta siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta on myös terveysteko. Siitepölyallergikot ovat erityisen herkässä asemassa ympäristön muuttuessa ja hyötyvät ilmastoteoista. Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa niin monen suomalaisen terveyteen, että meidän kaikkien on puututtava asiaan.

Tietoa siitepölyallergioista

Allergiaviikkoon voi osallistua verkossa! Järjestämme verkkoluennon siitepölyallergioista ja ilmastonmuutoksesta maanantaina 23.3. ja virtuaalisia vertaistreffejä allergikoille ja astmaatikoille pitkin viikkoa. Tervetuloa mukaan!

Valitse tästä omat virtuaaliset vertaistreffisi:

ma 23.3. klo 13-14 Siitepölyallergisten verkkovertaistreffit
ma 23.3. klo 18.30-19.30 Astmaatikkojen verkkovertaistreffit
ti 24.3. klo 18-19 Astmaatikkojen, joilla on siitepölyallergiaa verkkovertaistreffit
ke 25.3. klo 7:15-8.15 Astmaatikkojen aamuiset verkkovertaistreffit 
ke 25.3. klo 17.00-18.00 Uusien astmaatikkojen verkkovertaistreffit
to 26.3. klo 8-9 Astmalasten vanhempien verkkovertaistreffit 
to 26.3. klo 17-18 Siitepölyallergisten verkkovertaistreffit
pe 27.3. klo 7.30-8.30 Astmaatikkojen aamuiset verkkovertaistreffit

Allergiaviikon Facebook-tapahtuma

Haluatko mukaan edistämään allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa? Liittymällä jäseneksi saat monipuolisia jäsenetuja ja mahdollisuuden osallistua järjestömme toimintaan. Yhdessä saamme paljon enemmän aikaan ja vaikuttamistoimintamme lisää painoarvoa.

Liity jäseneksi

Haluatko jakaa Allergiaviikon sanomaa omissa kanavissasi? Seuraa meitä somessa tai tilaa Allergiaviikon materiaaleja - lisätietoja allaolevasta linkistä.

Allergiaviikon materiaalit

Kampanjassa mukana ALK-Abelló.

Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton vuosittainen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta allergiaoireista ja niiden hoidosta. Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Viikkoa alettiin viettää keväisin siksi, että kevään ja kesän siitepölyt aiheuttivat runsaasti oireita allergisille.