Mitä tietoa etsit?

TURKU: Retki Vepsän saareen

5.6.2022

Läntisen Suomen Atopiayhdistyksessä tapahtuu:

Kesä lähenee ja on aika tehdä perinteinen alkukesän koko päivän retki Vepsän saareen.

Milloin: sunnuntaina 5.6.2022

Tapaaminen: Turussa Aurajoen rannalla, Vaakahuoneen edustalla, Läntisellä Rantakadulla klo 10.30. 

Ilmoittautuminen 27.5.2022 mennessä yhdistyksen sähköpostiin atopia.lansinen@gmail.com  Ilmoitathan samalla mahdolliset ruokarajoitteet sekä mukaan lähtevien lasten iät. Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Saarella on tavattu paljon punkkeja, joten retken jälkeen on hyvä tehdä punkkitarkistus.

Teemme matkan M/S Lily -laivalla. Laivan lähtösatama on Vaakahuoneen lähistöllä, osoitteessa Läntinen Rantakatu 35. Laivamatka Vepsän saareen kestää tunnin verran. Perillä meillä on aikaa kuusi tuntia, paluuliput on varattu klo 18.00 lähtevään laivaan, mutta jos haluaa lähteä paluumatkalle jo klo 15.00, voi kysyä paikkatilannetta. Sama lippu käy myös aikaisempaan vuoroon, mikäli laivassa on tilaa.

Vepsänsaaressa meillä on omassa käytössä koko Vepsässä oloajan sauna ja saunan yhteydessä on takkahuone, jossa nautimme lounaan ja päiväkahvit. Saunarannassa on oma laituri ja uimapaikka.

Vepsä on Turun kaupungin ulkoilusaari, joka sijaitsee keskellä Airiston ulappaa. Saaren korkein kohta kohoaa 27 metrin korkeuteen merenpinnasta ja sieltä on komeat näkymät Satavan, Nauvon ja Rymättylän suuntaan. Kallion laelle voi kiivetä jännittävää kanjonia pitkin ja laskeutua alas köyttä apuna käyttäen. Hyvät jalkineet ovat tarpeen. Kallion laelle pääsee myös polkua pitkin. Saari on tunnettu kieltolain aikaisena salakuljettajien kätköpaikkana. Saarella on uimarantoja, luontopolku, frisbeegolfrata, minigolf, kioski ja ravintola. Saarelta voi myös vuokrata kanootteja ja soutuveneitä.

Tervetuloa viettämään mukavaa sunnuntaipäivää Vepsän saareen joko yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Osallistuthan vain täysin terveenä. Huomioithan myös hajuste- ja tuoksuyliherkät ja tulethan tuoksutta. Saunalle on varattu LV-sarjan tuoksuttomia tuotteita: shampoo, hiustenhoitoaine, käsidesi ja perusvoide.

Lämpimin terveisin,

Läntisen Suomen Atopiayhdistys ry

Sivua päivitetty: 19.5.2022