ESPOO: Retki Iso Vasikkasaareen

4.8.2024

Aika: sunnuntai 4.8.2024, lähtö Nokkalan satamasta klo. 10.30
Paikka: Iso Vasikkasaari

Iso Vasikkasaari on yksi Espoon kaupungin ulkoilusaarista. Se on yksi Espoon vanhimmista ja kauneimmista huvilasaarista. Se sijaitsee noin kilometri Matinkylän Nuottaniemen venesatamasta itäkaakkoon. Laiturille astuessaan aistii menneen maailman romanttisen tunnelman, kun vanha kalastajatupa kurkistelee puiden lomasta. Saaren etelärantaa koristavat kauniit rantaniityt, joiden kukkaloisto huumaa herkimmin heinäkuussa. Rantakukat ja -alpit, pietaryrtit, rantatädykkeet, virmajuuret ja mesiangervot vilkuttelevat rannan leveän ulkoilutien kulkijalle. Rannoilla kasvavat tervalepät, mutta saaren korkea keskiosa on kuusten ja mäntyjen valtaamaa metsää. Polut risteilevät sammalkallioilla. Toivottavasti kulkija pysyttelee jo muodostuneilla poluilla, ettei koko saari muutu vuosien varrella yhdeksi tallotuksi tantereeksi. Saaren itä- ja lounaisrannat ovat oikeita paikkoja kallioita kaipaavalle.
Saaressa on useampia grillipaikkoja ja käymälöitä. Grillattavaa jokainen voi ottaa oman mieltymyksen mukaan ja saaresta löytyy myös kahvila. Saaresta löytyy uimaranta, lenkkipolut ja näköalatorni.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset selkeästi (osallistujien nimet, ilmoittajan sähköpostiosoite, puhelinnumero) etelainensuomi.atopiayhdistys@gmail.com 15.5.2024 mennessä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Matka Iso Vasikkasaareen taittuu vuoroveneellä. Ilmoitus on sitova. Suunnattu yhdistyksen jäsenille ja heidän perheilleen.
Hinta: Retki on omakustanteinen. Vuoroveneen hinnoittelu: on 7 EUR aikuisille, 3,50 EUR alle 18.v ja ilmainen alle 7.v. Omakustanteinen retki.

Sivua päivitetty: 20.12.2023