Mitä tietoa etsit?

TURKU: Retki Ilmajoen Musiikkijuhlille, "Hiljaiset perivät maan"-oopperanäytös

12.6.2021

Lounais-Suomen Allergia- ja astmayhdistyksessä tapahtuu:

Retki Ilmajoen Musiikkijuhlille, "Hiljaiset perivät maan"-oopperanäytökseen

aika: la 12.6.2021 klo 13:00

Ilmajoen Musiikkijuhlat / Hiljaiset perivät maan - ooppera Lapuanliikkeestä

Lähtö Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturilta 10 klo 7.30. Esitys alkaa klo 13.00, näytöksen jälkeen ruokailu ja paluu Turkuun. Matkan hinta 130€ + ruoka 28€. Maksuviite: 1 36204, liput maksetaan yhdistyksen tilille FI12 5711 6120 0407 83. Teatterimatka maksetaan heti varauksen yhteydessä.

Ilmoittautumiset: puh. 040 541 3310, 02 251 5748 tai info@allergiaturku.com

Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan - ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön.

Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä kesällä 2021. Oopperan on säveltänyt lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton on kirjoittanut Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta. Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo.

Taattua Jukka Linkolaa. Monipuolisena musiikin ammattilaisena tunnettu säveltäjä, taiteilijaprofessori Jukka Linkola on vuosien varrella säveltänyt niin orkesteriteoksia, konserttoja ja oopperoita kuin musikaaleja ja jazzmusiikkia. Linkolan aiemmista oopperoista tunnetaan mm. Suomen kansallisoopperan tilaamat Elina ja Robin Hood sekä suosittu baletti Ronja Ryövärintytär. Michiganin Pine Mountain Festivalille Linkola sävelsi kaivosoopperan Rockland. Säveltäjän edellinen ooppera oli Limingassa ja musiikkitalossa menestyksellisesti esitetty Abrahaminpidot. Hiljaiset perivät maan on Linkolan kahdestoista oopperateos. Ilmajoen Musiikkijuhlien kuoro on suuressa roolissa uudessa oopperassa. Tällainen suuri kansallinen aihe on tärkeä tuoda parrasvaloihin juuri meidän ajassamme. Kysymme tänään, mihin maailma on menossa? Kesällä 2021 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.

Sivua päivitetty: 4.3.2021