Mitä tietoa etsit?

ESPOO: Sieniretki

19.9.2020 Espoo, Pirttimäki

Mitä: Opastettu ruokasieniretki 

Milloin ja missä: Espoossa Pirttimäessä lauantaina 19.9.2020 klo 11.00-14.00. Tapaamme Pirttimäessä parkkipaikan tuntumassa klo 11. Pirttimäkeen pääsee myös julkisilla, kannattaa tarkistaa ajantasaiset reittiohjeet HSL:n sivuilta.

Mitä mukaan? Säänmukainen maastovarustus ja hyvät kengät, oma juomapullo, sienikori, sieniveitsi. Terve askel luontoon -hanke tuo ilmoittautuneille yksittäinpakattuja smoothieita ja myslipatukoita. 

Ilmoittautuminen: https://q.surveypal.com/TAL-sieniretki-Pirttimakeen-19.9.2020

Sieniretkelle varataan aikaa noin 3 tuntia. Alussa lyhyt info sienistä ja sienestämisestä, sen jälkeen keräämme ja tunnistamme sieniä luonnossa n. 1½-2 tuntia ja lopuksi vielä tarkistamme tarvittaessa kaikkien sienikorit. Retkeläiset saavat myös vinkkejä sienten säilöntään ja käyttöön ruoanlaitossa.

Sieniretkellämme pääroolissa ovat ruokasienet. Retkellä keräämme erilaisia sieniä tunnistettavaksi. Sienisadon määrää retkipäivälle ja -paikkaan ei voida etukäteen arvioida, saalis voi olla runsas tai niukka.

Mikäli edellisen päivän säätiedoissa ennustetaan rankkasateita ja / tai myrskytuulia, peruutamme retken. Pieni sade ei haittaa.

Retkelle pukeudutaan säänmukaisesti, erityisesti vaihtelevaan maastoon soveltuvat hyvät jalkineet ovat tärkeät. Lisäksi retkeläisten on hyvä ottaa mukaan sienikori tai muu sienten keruuseen sopiva astia sekä sieniveitsi. Vesipullo on hyvä ottaa mukaan.

Lisätietoa Pirttimäestä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/mantereella-helsingissa-espoossa-ja-vihdissa/pirttimaki

HUOM! Sieniretki on osa Allergia-, iho- ja astmaliiton luontotoiminnasta kertovaa videota, joten mukaamme liittyy myös projektin kuvaaja. Videolla vilahtaminen ja mahdollisesti pienen kommentin antaminen on täysin vapaaehtoista.

Sieniretkestä vastaa Terve askel luontoon -hanke yhteistyössä Uudenmaan Marttojen kanssa. 

Ilmoittaudu nyt, 20 ensimmäistä pääsee mukaan! 

Kysymyksiä? -> viivi.valkonen@allergia.fi/044 491 8942

Sivua päivitetty: 11.9.2020