Astmaatikon painonhallinta

Astmaatikon painonhallinta

Oletko astmaatikko ja kaipaat neuvoa ja tukea painonhallintaan tai alkusysäystä elämäntapamuutoksen haltuunottoon? Tule mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton Astmaatikon painonhallinta-verkkokurssille!​

Kurssi järjestetään vuonna 2024 kahteen kertaan:

Kevät: 23.4.–
17.6.2024​
Hakuaika 7.4.2024 asti
Paikka: verkossa ​

Hae kevään kurssille

Syksy: 8.10.–2.12.2024​
Hakuaika 22.9.2024 asti
Paikka: verkossa ​

Hae syksyn kurssille

Astmaatikon painonhallinta-verkkokurssi on tarkoitettu astmaa sairastaville aikuisille, jotka kaipaavat neuvoa ja tukea painonhallintaan tai vinkkejä elämäntapamuutoksen haltuunottoon. Kurssilla saat tietoa liikunnasta ja ravinnon vaikutuksesta painonpudotukseen ja painonhallintaan sekä pääset vaihtamaan kokemuksia muiden kurssilaisten kanssa. 

Kahdeksan viikon kestoisella verkkokurssilla käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Terveellinen ruokavalio
  • Astmalääkkeiden lääkkeenottotekniikka
  • Fysioterapeutin vinkkejä
  • Hengästyminen ja hengenahdistus
  • Hyvä hengitystekniikka
  • Liikkuvuus ja ryhti
  • Stressi ja rentoutuminen
  • Elämäntapamuutos 

Kurssi toteutetaan Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkokurssialustalla, jossa kurssille osallistuminen tapahtuu helposti internet-selaimella. Kurssille osallistuminen ei siis edellytä asennuksia työpöydälle eikä vaadi selaimen lisäosia. Tarvitset osallistuaksesi vain verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä sähköpostiosoitteen, jonka kautta voimme toimittaa sinulle linkin kurssille.

Tehtäviin, kuten videotietoiskujen katsomiseen, omiin pohdintoihin, käytännön harjoituksiin sekä vertaiskeskusteluihin on hyvä varata hetki aikaa lähes joka päivä, viikossa noin kaksi tuntia. Kurssi ei sisällä aikatauluun sidottuja tapaamisia, vaan voit suorittaa kurssin tehtäviä itsellesi sopivina ajankohtina. Kaikki kurssin tehtävät ja muu kurssimateriaali löytyvät verkkokurssialustalta, jonne ne avautuvat kurssin aikana viikko kerrallaan.

Verkkokurssille valitaan hakijoiden joukosta n. 30 kurssilaista. Kurssi on osallistujille maksuton. Huomaathan, että hakemus on sitova. 

Sivua päivitetty: 19.12.2023