Mitä tietoa etsit?

Tule mukaan liikuttajaksi!

Onko luonto ja liikunta lähellä sydäntäsi? Kaipaatko ulkoiluseuraa itsellesi tai haluatko innostaa muita liikkumaan luonnossa? Tule Allergia-, iho- ja astmaliittoon vapaaehtoiseksi liikuttajaksi ja ulkoilukaveriksi.

Tervetuloa liikunnan vapaaehtoiseksi Allergia-, iho- ja astmaliittoon! Ulkoilukaverina ja liikuttajana voi toimia kuka tahansa vapaaehtoistyöstä kiinnostunut. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Toimintaan ei myöskään tarvitse sitoutua ja voi toimia tehtävässä niin kauan kuin se hyvältä tuntuu.

Etsimme erityisesti ulkoilukavereita Voihan astma -teemaviikolle 22.-28.3. Ilmoittaudu mukaan: paula.lehtomaki@allergia.fi

 

Mitä on liikuttajatoiminta?

Liikuttaja on Allergia-, iho- ja astmaliiton vapaaehtoinen, joka järjestää erilaista luontoliikuntatoimintaa. Liikuttaja voi esimerkiksi järjestää liikunnallisia vertaistreffejä, toimia paikallisena ulkoilukaverina tai auttaa liiton jäsenyhdistyksessä liikuntatapahtumien ja retkien järjestelyissä.

Tapahtumat voivat olla isoja tai pieniä, säännöllisiä tai kertaluontoisia – sinä päätät. Tavoitteena on tarjota allergiaa, astmaa ja ihon tauteja sairastaville tilaisuus liikkua lähiluonnossa vertaisten seurassa.

Toivomme, että järjestät paikallisia liikuntakohtaamisia juuri siellä, missä sinä olet.

Miten mukaan toimintaan?

Voisitko sinä toimia liikuttajana tai paikallisena ulkoilukaverina? Ota yhteyttä luontoliikkujat-hankekoordinaattoriin paula.lehtomaki (a) allergia.fi. tai suoraan liiton jäsenyhdistykseen.

Mieti, millaista toimintaa voisit järjestää, missä ja koska. Voimme myös suunnitella toimintaa yhdessä.

Tutustu materiaaliin ja suunnittele tapahtuma

Tutustu tarjolla olevaan materiaaliin ja mieti tarkemmin tapahtuman konsepti. Haluatko olla isomman tapahtuman järjestäjä vai kaipaatko ennemminkin vertaisseuraa kävelylle tai metsäretkelle? Voisiko toiminta olla säännöllistä vai kiinnostaako sinua järjestää vain yksittäinen tapahtuma? Ideoi vapaasti. Luontoliikuntamahdollisuuksia on runsaasti ja saat järjestää juuri sellaisia liikuntatapahtumia kuin itse haluat.

Päävastuu tapahtuman järjestämisestä on liikuttajalla, mutta jäsenyhdistys tai liiton työntekijä auttavat tapahtuman ideoinnissa ja markkinoinnissa. Toimintaa kannattaa mainostaa laajasti ja avoimesti. Hyödynnä liiton tapahtumakalenteri, yhdistyksen internettisivut, paikalliset someryhmät ja puskaradio. Mukaan kannattaa houkutella myös uusia ihmisiä ja tulevia jäseniä. Muista myös omat kontaktisi ja perinteiset viestintäkanavat.

Materiaalia liikunnallisten vertaistreffien mainostamiseen

Järjestä tapahtuma

Mieti tarvitseeko sinun tehdä jotain ennakkovalmisteluita. Mieti tapahtuman kulkua myös osallistujan näkökulmasta.

Ole ajoissa tapahtumapaikalla ja pidä tapahtuman aikana ohjakset omissa käsissäsi. Huolehdi, että tapahtuma sujuu sovitussa aikataulusta ja kaikki osallistujat pysyvät mukana. Muista olla joustava – tapahtuma tehdään yhdessä osallistujien kanssa. Tärkeintä on liikkua yhdessä ja vaihtaa ajatuksia sairauteen liittyvistä asioista.

Oliko kivaa? Muistakaa sopia lopuksi toiminnan jatkosta.

Vinkkejä tapahtuman suunnitteluun löytyy täältä

Liikuttajatoiminta pähkinänkuoressa:

  • Yksi vapaaehtoistoiminnan muoto Allergia-, iho- ja astmaliitossa.
  • Liikuttaja voi järjestää liikunnallisia vertaistreffejä, luontoliikuntatapahtumia tai retkiä.
  • Liikuttaja toteuttaa tapahtumat, mutta apua saa liitosta ja jäsenyhdistyksistä mm. suunnitteluun ja tapahtumien markkinointiin.
  • Toiminnan lähtökohtana on avoimuus, paikallisuus, vertaisuus ja myönteiset liikuntakokemukset.
  • Liikuttajan ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, mutta toiveena on, että liikuttaja järjestäisi useamman tapahtuman.

Lataa opas liikuttajana toimimiseen (pdf)

Jos haluat oppaan painettuna versiona, ole yhteydessä hankekoordinaattoriin.

Katso Ryhdy liikuttajaksi -video

Ota yhteyttä ja ilmoita liikunnalliset vertaistreffit

Luontoliikkujat -hankekoordinaattori:

Paula Lehtomäki, paula.lehtomaki (a) allergia.fi, puh. 045 676 2328

Tervetuloa mukaan toiminaan!

Mainokset yhdistysten käyttöön:

neliökuva someen

leveä banneri nettiin/someen

juliste

juliste kuvana

 
 
 

Sivua päivitetty: 25.2.2021