Vuoden parasta Allergiatunnus-tuotetta voi nyt äänestää

6.6.2023

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää äänestyksen Vuoden Allergiatunnus -tuotteesta. Paras tuote valitaan nyt ensimmäistä kertaa. Sitä voi äänestää marraskuun loppuun asti ja äänestyksen tulokset julkaistaan joulukuussa.

Vuoden Allergiatunnus -tuotteen äänestykseen voi osallistua postitse tai verkossa. Ohjeet ja linkki äänestykseen löytyvät Allergiatunnuksen nettisivuilta.

Palkitsemalla vuoden parhaan Allergiatunnus-tuotteen liitto haluaa kannustaa yrityksiä valmistamaan tuotteitaan terveysvastuullisesti. Tavoitteena on saada markkinoille hyvin siedettyjä tuotteita, jotka sopivat myös allergisille, astmaatikoille ja tuoksuherkille.

Allergiatunnuksen saaneet tuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai materiaaleja. Aineiden lisäksi niistä on tutkittu käytetyt pitoisuudet, sillä osa kemikaaleista on hyvin siedettyjä, kun koostumuksessa pitoisuudet ovat pieniä ja puhtaita.

Allergiatunnus ei ole ostettavissa, eivätkä kansainväliset allergiamerkit vastaa sitä. Sen kriteerit ja käsittelymenetelmät ovat Suomessa puolueettoman terveysjärjestön ja asiantuntijoiden laatimia ja perustuvat aina lääketieteellisiin tilastoihin.

Lisätietoja:

Markkinointi- ja kumppanuuspäällikkö Niki Malmros, puh. 040 5255 982, niki.malmros@allergia.fi

Vuoden Allergiatunnus-tuote äänestys

Allergiatunnus

Sivua päivitetty: 6.6.2023