ÄÄNESTÄ Vuoden Allergiatunnus-tuote 2023

2.6.2023

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää vuonna 2023 äänestyksen Vuoden parhaasta Allergiatunnus -tuotteesta. Parhaan tuotteen valitsevat kuluttajat, jotka ostavat tuotteita. Äänestysaika on 1.6. – 30.11.23. Äänestystulokset julkaistaan joulukuussa.

Äänestykseen osallistuminen

Voit antaa äänesi mille tahansa markkinoilla olevalle Allergiatunnuksen käyttöoikeuden saaneelle tuottelle. Mikäli, et tunne Allergiatunnustuotteita, mutta mielestäsi, jokin muu allergisille sopiva hajusteeton tuote ansaitsee nostoa, voit antaa äänesi myös tälle tuotteelle.

Äänestykseen voit osallistua verkkosivuilla tämän uutisen lopusta olevasta linkistä.

Voit myös osallistua postitse osoitteeseen: Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry, ”Vuoden tuote äänestys”, Mannerheimintie 107, 00280 Helsinki. Ethän unohda kirjeestäsi tai kortistasi postimerkkiä ja yhteystietojasi, mikäli osallistut arvontaan.

Miksi kannattaa äänestää?

Äänestämällä vaikutat ja tuet tärkeää terveysjärjestön edunvalvontatyötä, jossa vaikutetaan ja tuetaan yrityksiä terveysvastuulliseen valmistukseen. Tavoitteena on mahdollistaa markkinoille hyvin siedettyjä tuotteita ja kannustaa yrityksiä huomioimaan tuotteissa hyvinvointi- ja allergianäkökulma.

Osa markkinoilla olevista tuotteista ei sovellu allergisille, astmaatikoille tai tuoksuherkille. Tuotteiden sisältämiä materiaaleja ja kemikaaleja voi olla usein vaikea selvittää. Allergiatunnus on merkki, joka auttaa kuluttajia valitsemaan hajusteettomia ja allergiakriteerit täyttäviä tuotteita.

Allergiatunnus on ollut markkinoilla 1990-luvun puolivälistä alkaen, kun merkki perustettiin kuluttajien toiveesta. Tunnuksen saaneet tuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai materiaaleja. Aineiden lisäksi niistä on tutkittu käytetyt pitoisuudet, sillä osa kemikaaleista on hyvin siedettyjä, kun koostumuksessa pitoisuudet ovat pieniä ja puhtaita.

Mikä on Allergiatunnus?

Allergiatunnus-tuotteita löytyy tuoteryhmistä, joilla on merkitystä jokapäiväisessä elämässä ja tuotteista, joiden käytöllä voi olla vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Tunnuksen saaneita tuotteita löytyy esimerkiksi hygieniatuotteista, tekstiileistä, huonekaluista, elintarvikkeista, elektroniikasta ja rakentamisen ja asumisen tuotteista.

Allergiatunnus ei ole ostettavissa. Kansainväliset allergiamerkit eivät vastaa sitä. Allergiatunnuksen kriteerit ja käsittelymenetelmät ovat Suomessa puolueettoman terveysjärjestön ja asiantuntijoiden laatimia ja perustuvat aina lääketieteellisiin tilastoihin.

Hajusteettomien ja herkälle iholle markkinoitujen tuotteiden määrä on kasvanut markkinoilla viimeisten vuosien aikana runsaasti. Nyt sinulla on mahdollisuus nostaa esille parhaat tuotteet, jotka ovat päätyneet sinun suosikkilistallesi.

ÄÄNESTYSLINKKI

ARVONTA

Äänestäjien kesken arvontaan erilaisia Allergiatunnustuotteita. Jos haluat olla mukana arvonnassa, jätä äänestyslinkissä pyydetyt yhteystietosi. Tietoja ei käytetä mihinkään muuhun kuin tämän äänestyksen arvonnan voittajien yhteydenpitoon. Tuotearvonnoista voit voittaa mm. seuraavia tuotteita, joille on myönnetty Allergiatunnus: