Uusi Allergiakortti helpottaa allergisten kahvila- ja ravintolakäyntejä

12.10.2023

Allergia-, iho- ja astmaliitto on julkaissut uuden Allergiakortin. Allerginen voi ottaa sen mukaansa, kun hän käy kahvilassa tai ravintolassa. Kortin avulla on helpompi kertoa allergioista ja varmistaa tiedonkulku.

Allerginen voi ladata ilmaisen Allergiakortin netistä, täyttää siihen omat allergiansa ja printata sen lompakkoonsa. Kahvilassa tai ravintolassa käydessä se kannattaa näyttää henkilökunnalle, jotta allergiat varmasti huomioidaan.

Allergiakortti tehtiin, jotta allergisten olisi helpompi käydä ulkona syömässä. Moni allerginen kokee haasteita esimerkiksi kahvilassa käymisessä. Tästä kertoo Ruoka-allerginen kahvilassa -kyselyn tulokset. Monella allergisella onkin aiemmin ollut itsetehtyjä listoja, joita on annettu henkilökunnalle. Monessa maassa on käytössä Chef card tai muu allergiakortti, joten nyt oli aika tehdä suomalaisille allergisille oma Allergiakorttinsa.

Kortti löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sen voi ladata osoitteesta: https://www.allergia.fi/site/assets/files/1176/allergiakortti_2023_fi_swe_eng_taytto.pdf.  

Lisätietoja:

Allergiakortti on osa vuoden 2023 Ruoka-allergiapäivää

Ruoka-allerginen kahvilassa kyselyn tulokset

Sivua päivitetty: 12.10.2023