Seminaari: Kansallisen Allergiaohjelman saavutukset mallina kansanterveystyössä

12.10.2022

Eduskunnan allergia- ja astmaverkosto järjestää yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa tilaisuuden kansallisen allergiaohjelman saavutusten hyödyntämisestä mallina kansanterveystyössä.

Seminaari järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa 18.10. klo 16.30-18, Arkadiankatu 3. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Voit myös seurata tapahtumaa Facebookissa livelähetyksenä osoitteessa https://fb.me/e/1QTHLnxth

Kansallinen allergiaohjelma vähensi allergian ja astman sairastavuutta ja niiden aiheuttamia kustannuksia. Ohjelman rakenteita ja sisältöjä voi soveltaa myös muissa sairausryhmissä. Allergiaa- ja astmaa sairastavien hoito- ja palvelupolkujen sisällöissä on hyödynnettävä laaja-alaista tutkimustietoa. Myös ympäristön merkitys on huomioitava sairauksien ehkäisyssä.

Tervetuloa kuulemaan, miten ohjelman oppeja voidaan hyödyntää ja parantaa allergisten ja astmaatikkojen asemaa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tilaisuudessa on eduskuntaryhmien edustajista koostuva paneeli kommentoimassa puheenvuoroja.

Tilaisuuden ohjelma

16.30 Avaussanat, kansanedustaja Tiina Elo, Eduskunnan allergia- ja astmaverkoston puheenjohtaja
16.35 Allergia-, Iho- ja Astmaliiton puheenvuoro, toiminnanjohtaja Paula Hellemaa
16.45 Kansallinen allergiaohjelma tiennäyttäjänä Asiantuntijapuheenvuoro professori Tari Haahtela
17.15 Allergisten ja astmaatikkojen asema sosiaali- ja terveydenhuollossa, erityisasiantuntija Risto Heikkinen, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto
17.30 Eduskuntaryhmien kommenttipuheenvuorot
17.55 Päätössanat, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie, Eduskunnan allergia- ja astmaverkoston varapuheenjohtaja
18.00 Tilaisuus päättyy

Sivua päivitetty: 18.10.2022