Liittokokous valitsi Tapani Tulkin uudeksi puheenjohtajaksi

20.11.2023

Allergia-, iho- ja astmaliiton liittokokous valitsi lauantaina liittohallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Tapani Tulkin. Tulkin puheenjohtajakausi alkaa välittömästi ja kestää vuoden 2025 loppuun.

Tulkki on työskennellyt yli 20 vuotta erilaisissa järjestöjohtamisen tehtävissä. Tällä hetkellä hän on vapaaehtoistoiminnan johtaja Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Aikaisemmin hän on ollut töissä muun muassa Punaisessa Ristissä. Hän on myös toiminut vapaaehtoisena ja luottamustehtävissä erilaisissa järjestöissä. Koulutukseltaan Tulkki on valtiotieteiden maisteri ja suorittanut työn ohessa liikkeenjohdon EMBA-tutkinnon.

– Uskon vapaaehtois- ja kansalaistoimintaan. Ammattilaisten tukea tarvitaan sairauksien hoidossa, mutta vertaistuki sekä arjen ja kokemusten jakaminen ovat äärimmäisen tärkeitä. Sitä ei viranomaisten toimesta voida tehdä, vaan siihen tarvitaan kansalaisjärjestöjä ja yhdistystoimintaa. Sen edistämisen koen tärkeäksi, kertoo Tulkki.

– Liitolla on takana haastavia aikoja, jolloin on tehty valtavasti työtä. Haluan edistää hyvän hallinnon ja uudistetun organisaation eteenpäin viemistä, niin että liitolla on läpinäkyvyyttä, uskottavuutta ja luotettavuutta.

Allergia-, iho- ja astmaliiton liittokokous kokousti viime lauantaina 18.11.2023 Helsingissä. Puheenjohtajan lisäksi kokous valitsi erovuoroisten liittohallituksen jäsenten tilalle kaudelle 2024–2026 hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Pasi Holopaisen ja Hannu Kokon sekä varajäseniksi Eija-Hannele Tanskasen ja Sara Tolosen. Lisäksi kesken kauden eronneen hallituksen jäsenen tilalle valittiin Pekka Jousilahti. Hänen hallitustyöskentelynsä alkaa heti ja kestää vuoden 2024 loppuun.

Sivua päivitetty: 20.11.2023