Liiton tutkimus- ja tietopalvelujen nimi on nyt Luontoterveyden osaamiskeskus

2.1.2024

Allergia-, iho- ja astmaliiton tutkimus- ja tietopalveluyksikön Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin nimi vaihtui vuoden alussa Luontoterveyden osaamiskeskukseksi. Instituutti on vuodesta 1983 alkaen tuottanut tutkimuksia ja julkaisuja luonto- ja ympäristöterveydestä.

Luontoterveyden osaamiskeskuksen toiminta painottuu luontoterveyteen. Se kerää ja tuottaa uutta tietoa luontoterveydestä. Tietoa välitetään monikanavaisesti ja asiantuntijapalveluita tarjotaan luennoille, koulutuksiin ja luontotapahtumiin. Ympäristöä osaamiskeskus seuraa tekemällä Kaakkois-Suomen siitepölyseurantaa.

Luontoterveyden osaamiskeskuksen hanketoiminta on aktiivista. Eri alojen asiantuntijoiden kanssa verkostoidutaan, haetaan yhteistyökumppanuuksia ja kehitetään luontoterveyden merkkijärjestelmää. Osaamiskeskus vastaa Allergia-. iho- ja astmaliiton käynnistämästä Kansallisesta luontoterveysohjelmasta.

Luontoterveyden osaamiskeskus edistää luontoterveyttä

Luontoterveyden osaamiskeskuksen tavoitteena on parantaa ihmisten luontoyhteyttä ja torjua luontokatoa niin ihmisissä kuin luonnossa. Toiminnalla syvennetään eri toimijoiden ymmärrystä luontoon liittyvistä terveysvaikutuksista. Luontoterveyden edistämiseen ja ihmisen ja luonnon toisiinsa kytkeytyneen hyvinvoinnin turvaamiseen tarvitaan myös yhteistyötä, jota tehdään muiden asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa.

Lisätietoja: Luontoterveyden osaamiskeskus

Sivua päivitetty: 2.1.2024