Hyvinvointirastit houkuttelevat liikkumaan ympäri Suomea

23.9.2020

Syksyn piristykseksi Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistykset ovat pystyttäneet tai pystyttämässä hyvinvointirasteja ympäri Suomea. Jokainen jäsen voi myös ryhtyä vapaaehtoiseksi ja pystytellä rasteja lähistölleen muiden asukkaiden ja jäsenten iloksi.

Syksy tuo luonnon väriloiston iloksemme. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen tekevät hyvää kaikille läpi vuoden. Varsinkin näin poikkeusaikoina omasta hyvinvoinnistaan kannattaa pitää hyvää huolta niillä keinoin kun se on mahdollista. Käveleminen ja ulkoilu ovat kaikille soveltuvia liikuntamuotoja, jotka on helppo toteuttaa heti kotiovelta.

Syksyn piristykseksi ja liikuntamotivaation ylläpitämiseksi Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistykset ovat pystyttäneet tai pystyttämässä hyvinvointirasteja ympäri Suomea. Liikkeelle luontoon -hyvinvointirastit ovat tarkoitettu kaikkien asukkaiden iloksi ja virkistykseksi ja ne on sijoitettu helppojen ulkoilureittien varteen. Hyvinvointirastit koostuvat kahdeksasta rastista sekä lähdöstä ja maalista. Tehtäväpisteillä kerrotaan mm. luonnon hyvinvointivaikutuksista ja ohjataan tekemään helppoja harjoitteita, joiden avulla voit ylläpitää omaa hyvinvointiasi. Rastit kannattaakin kiertää rauhalliseen tahtiin tehtäviin syventyen.

Hyvinvointirasteja on tällä hetkellä ainakin Helsingissä, Turussaj a Lieksassa ja lisää on tulossa. Lisätietoa rasteista, niiden sijainnista ja koska rastit ovat paikoillaan saat lähimmästä yhdistyksestäsi.

Jos läheltäsi ei vielä löydy rasteja, voit ryhtyä Allergia-, iho- ja astmaliiton liikunnan vapaaehtoiseksi ja pystyttää hyvinvointirastit oman lähipolun varteen. Lisätietoa luonto liikuttaa -rastien pystyttämisestä: paula.lehtomaki@allergia.fi ja liiton sivuilta.

Hyvinvointirastit 2020

Seurasaari, Helsinki. Lähtöpaikka Kahvihuone Mieritzin edestä

Vantaanjoki, Helsinki. Lähtöpaikka Tapaninvainion uimarannan ja Tuomarinkylän kartanon kohdilta. Rata on joen länsipuolella ja se kulkee kohti kehä1:stä.

Aurajoenrannan ulkoilupolku, Turku. Lähtöpaikka: Tuomaansillan kohdilta pohjoiseen joen länsipuolella. 

Saavan lenkki, Lieksa. Lähtöpaikka riippusillalta.

Urheilupuiston kierros, Lieksa. Lähtöpaikka uimahallin edessä.

Haikon kuntopolku, Porvoo

Isokorkean ulkoilureitti, Loppi

Ahvenistojärven ympärireitti, Hämeenlinna

Tikkurilasta Keravajoen varrelta. Lähtöpaikka Veinin Myllyltä länteen kohti Kielotietä.

Sivua päivitetty: 30.9.2020