Allergiaviikko 4. – 10.4.2016: Kukaan ei ole tahallaan allerginen!

29.3.2016

Allergia- ja astmaliiton Allergiaviikkoa vietetään 4. – 10. huhtikuuta. Kampanjallaan järjestö painottaa yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista: oireet ovat todelliset, ja kanssaihmisten on otettava ne todesta. Liitto julkaisee Allergiaviikolla Herkkikset-tosi-tv-parodian ja paikallisyhdistykset järjestävät tapahtumia kautta maan.

Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että allergia voi pahimmillaan aiheuttaa henkeä uhkaavan reaktion, ja lievätkin oireet heikentävät elämänlaatua. Siksi herkkyyksistä pitää pystyä kertomaan ilman leimautumisen pelkoa.

- Kenenkään ei tarvitse pyydellä allergiaansa anteeksi tai nolostella oireitaan. Sen sijaan kanssaihmisten on pystyttävä huomioimaan toisen herkkyydet. Huomioiminen voi tarkoittaa esimerkiksi hajusteiden vähentämistä tai allergisoivan ruoka-aineen välttämistä yhteisessä ruoanlaitossa, viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta kertoo.

- Allergiaviikon Herkkikset-sarjalla havainnollistamme arjen kohtaamisia hiukan uudenlaisella tavalla. Haluamme, että nuoretkin tulevat paremmin tietoiseksi allergioista. Sosiaalisessa mediassa ja verkossa leviävä tv-parodia tavoittelee nimenomaan nuoria ja havainnollistaa, että oireita on ja oireita aiheuttavat niin miehet kuin naiset, Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta kertoo.

Realitysarja-parodia HERKKIKSET alkaa 4.4. – juontajana Niko Saarinen
Allergiaviikolla julkaistava Herkkiset on rakkausrealitysarja, jossa juontajana toimiva, Some Awards-palkittu Niko Saarinen vie kaksi herkkistä treffeille. Viisiosainen sarja alkaa ma 4.4. ja sitä levitetään somessa, mm. YouTubessa. Jaksot julkaistaan yksi kerrallaan allergiaviikko.fi sivuilla, jossa on myös kootusti kaikki paikallisyhdistysten tapahtumat ympäri Suomea. Esimerkiksi siitepölyallergia ja katupölyltä suojautuminen ovat ajankohtaisia teemoja tapahtumissa. Yhdistykset järjestävät asiantuntijaluentoja, neuvontaa ja tapahtumia kautta maan. Lisäksi www.allergiaviikko.fi -sivuille on koottu tietoa allergian ja yliherkkyyden eroista, allergiamyyteistä ja pyykinpesusta. Sivustolla voi äänestää myös vuoden Herkkistä 2016.

Mini Risk on mukana kampanjassa yhteistyökumppanina teemalla ’Herkkiksiä helpottaa Mini Risk’. Mini Risk on hajusteeton pyykinpesuainesarja. Kaikilla Mini Risk -pyykinhoito- ja puhdistustuotteilla on Allergia- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus, ne eivät sisällä hajusteita tai väriaineita.

 

Lisätiedot toimituksille
Kampanja: Niki Alanko, viestintäpalvelujen johtaja, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 5255 982.
Asiantuntijat:
Anne Vuorenmaa, allergianeuvoja, koulutuspäällikkö, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 558 3714
Marjo Tähtinen, allergianeuvoja, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 1522 024
Toimittajapalvelu: Elina Demir, tiedottaja, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 544 9728, tiedotus@allergia.fi
Mini Risk: Heikki Vartia, Key Account Manager / Brand Manager Laundry Care, Henkel Norden Oy, 040 5177677

Sivua päivitetty: 29.3.2016