Allergia-, iho- ja astmaliitto mukana Pieni ele -keräyksessä

23.1.2018

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Allergia- ja astmayhdistykset kautta maan ovat kattavasti mukana keräyksessä. Aluesuunnittelija Anu Saulialan mukaan Pieni ele -keräyksellä paikallisyhdistykset saavat merkittävää tukea omaan toimintaansa. Tuotto mahdollistaa esimerkiksi vertaistukiryhmien kokoontumisia tai yhteisiä retkiä.

Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti vammais- ja terveysyhdistyksien toiminnan tukemiseen. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen, tiedotukseen ja apuvälineiden hankintaan.

Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen. Järjestöihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Lipaskeräyksessä äänestyspaikoilla on vapaaehtoistyössä yli 10 000 kerääjää. Suurella osalla heistä on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus.

Keräyksessä on mukana Allergia-, iho- ja astmaliitton lisäksi Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto.

Lipaskeräys järjestetään äänestyspaikoilla 17.-23.1. ja 28.1. Keräys jatkuu mahdollisen toisen äänestyskierroksen aikana. Lipaslahjoituksen lisäksi keräykseen voi osallistua seuraavasti:

- Verkkomaksulla osoitteessa www.pieniele.fi/verkkolahjoitus

- Otto&lahjoituksella Otto-käteisnostoautomaateilla 1.1.-15.3.2018 (lahjoitussumma 5 euroa)

- PIVO-mobiilimaksuna numeroon 050 44 88 242

- Lähettämällä tekstiviestin LAHJOITA 5 numeroon 16301 (lahjoitussumma 5 euroa

Sivua päivitetty: 23.1.2018