Raikasta kesää kodeissa ja mökeissä!

Niki Alanko

29.6.2015

Asuntojen sisäilma on ollut runsaasti otsikoissa viime vuosina, useimmiten aiheuttamiensa ongelmien vuoksi. Ihmiset ovat joutuneet muuttamaan kodeistaan sisäilmaongelmien vuoksi, homekouluja on purettu ja uusia rakennettu tilalle. Huono sisäilma vähentää asunnossa olemisen viihtyisyyttä, mutta se voi myös sairastuttaa. Sisäilman aiheuttamat terveyshaitat johtuvat altistumisesta mikrobeille (esimerkiksi homeelle tai bakteereille), niiden aineenvaihduntatuotteille tai myrkyille.

Terveyshaittoja voivat aiheuttaa myös monet muut asiat, mm. puutteellinen ilmanvaihto. Huono sisäilma voi aiheuttaa myös oireita silmissä, nenässä, kurkussa, hengityksessä, väsymyksenä, astmaoireina, nuhana jne. Oirelista on pitkä ja meille Allergia- ja astmaliittoon säännöllisesti tulevien yhteydenottojen perusteella oireilevien määrä on suuri.

Usein huonosta sisäilmasta sairastuneet kärsineet joutuvat tarpeettomiin muuttopuuhiin ja vaivaa, aikaa ja rahaa kuluu melko lailla.

Pidetään huolta asunnoistamme, rakennuksistamme ja tiloistamme, jossa olemme. Raikas sisäilma on eduksi meille kaikille, siksi viihdymmekin useimmiten koko kesän ulkona – aurinkoisesta säästä ja nurmikosta nauttien.

Sisäilma-oppaastamme (yhteistyössä Hengitysliiton kanssa) saat runsaasti tietoa sisäilmasta ja sen parantamisesta. Onneksi aina ei tarvita suurta remonttia, monesti myös pienet keinot auttavat.

Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton yhteinen sisäilma- ja korjausneuvonta vastaa juuri sinun kysymyksiisi.

Terveellinen sisäilma on hajutonta, pölytöntä, vedotonta, lämpötilaltaan miellyttävää ja melutonta.
Tähdätään siihen!

Raikasta kesää.

 

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 29.6.2015