Asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi

Allergia- ja astmaneuvonta

P. 0600 144 19. Ma, ti ja ke klo 9-13, to klo 13-17. 0,87 e/min + pvm.

Numeroon vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka ovat asiantuntijoita allergiassa ja astmassa.

Neuvontamme palvelee myös sähköpostitse: allergianeuvoja@allergia.fi. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.

Kysy kemikaaleista

Kemikaaliasiantuntija vastaa kysymyksiisi keskiviikkoisin klo 13–15, p. 0400 241 104

Paikallisyhdistysten allergianeuvonta

Allergia- ja astmayhdistysten jäsenet saavat myös maksutonta allergianeuvontaa paikallisyhdistyksistä. Katso oma paikallisyhdistyksesi.

Iho- ja kosmetiikkaneuvonta

Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti. Farmaseutti, kosmetologi Merike Laine, p. 010 2790991. Sähköposti: kosmetiikka@allergiahelsinki.fi.

Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi. Tutustu palveluun: Kosmetiikan allergiaportaali.

Ruoka-allergianeuvonta

Liiton allergianeuvonnan lisäksi voit kysyä ruoka-allergioista myös Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistyksestämme. Yhdistys neuvoo ruoka-asioissa valtakunnallisesti. Ruoka-allergianeuvonta avoinna ma - to klo 10 - 14, dieettikokki, restonomi (AMK) Tuula Jokinen, p. 045 235 2861.

Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös Erimenu-pavelua, jossa erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita. Yhdistykseltä on tulossa myös Erimeno.fi palvelu, jossa ravitsemus- ja majoituspalvelujen käyttäjät jakavat kokemuksia palvelujentuottajista ja merkitsevät palvelut suoraan Erimenon kartalle.

Kysy sosiaaliturvasta

Sähköpostitse risto.heikkinen@allergia.fi.

Ihon sairaudet

Allergia- ja astmaliitto ja Iholiitto yhdistyvät maaliskuussa 2017. Liitosta saa neuvontaa myös ihotautia sairastavan arjen pulmatilanteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Diagnostiikkaan ja hoitoon liittyvissä asioissa ensisijainen neuvontavastuu on omalla lääkärillä tai hoitajalla. Liiton työntekijät voivat auttaa sinua miettimään, miten saisit parhaiten vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Palveluihin ja tukiin liittyvässä neuvonnassa sinua voi auttaa oman sairaalan tai kunnan sosiaalityöntekijä, sosiaalihoitaja tai kuntoutusohjaaja.

Liiton työntekijät auttavat omaan sairauteen ja sen hoitoon liityvissä asioissa. Heidän kanssaan voi keskustella myös siitä, miten oma hoitopolku toimisi sujuvammin.

Ihon sairauksiin liittyvä neuvonta:

Tuire Hastell
Kuntoutussuunnittelija 
010 3252 585
050 321 2917
tuire.hastell(at)allergia.fi

Erityissuunnittelija vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin ihon sairauksien kanssa elävälle. Lisäksi häneltä voi pyytää tukea hakemiseen ja muutoksenhakuun.

Neuvontanumerot, pdf-tiedosto.