Lääkkeetön hoito

Allergiaoireita voi helpottaa myös nenäkannulla ja käyttämällä hengityssuojainta, kun allergeenja on ilmassa.

Nenäkannu

Nenäkannu on lääkkeetön ja tehokas apuväline allergisen nuhan sekä muidenkin nuhien hoitoon. Nenäkannuhuuhtelun myötä lima kulkeutuu helpommin nenänielua kohti ja ohentaa sitkeää limaa sekä pehmittää ja irrottaa karstaa. Pelkkä suolaliuoksen sumuttaminen nenään ei ole yhtä tehokasta kuin huuhtelu.

Katso ohjevideo: Nenäkannun käyttö

Hengityssuojaimet

Hengityssuojainta valittaessa on tärkeää tietää, miltä pölyltä haluaa suojautua. Suodattimet jaetaan suodatustehokkuuden perusteella kolmeen luokkaan. FFP1-luokka suojaa pienitehoisilta ja ärsyttäviltä pölyiltä esimerkiksi kotisiivouksen yhteydessä. FFP2-luokka suojaa P1-luokan lisäksi terveydelle vaarallisilta kiinteiltä ja nestemäisiltä hiukkasilta, kuten siite- ja katupölyiltä. FFP3-luokka suojaa P1- ja P2-luokan lisäksi myrkyllisiltä pölyiltä, kuten esimerkiksi homepölyltä rakennuksen homevauriokorjauksen yhteydessä.

Lisäksi hengityksensuojainta valittaessa tärkeää on, että suojain on oikean kokoinen ja muotoinen, jotta se myös tiivistyy käyttäjänsä kasvoille. Suojaimen teho heikkenee huomattavasti, jos ilmaa pääsee reunojen kautta suojaimen sisälle. Suojaimen käyttömukavuus lisääntyy, jos suojaimessa on niin sanottu uloshengitysventtiili.

Katso ohjevideolta: Hengityssuojaimen käyttö

Lue lisää hengityssuojaimista

Sivua päivitetty: 18.9.2019